Núm. 77 JULIOL 2023

Entrada de l'Agència de l'ONCE a L'Hospitalet de Llobregat. Apareix Hèctor Grao, director de l'Agencia de L'Hospitalet, caminant amb un bastó blanc

Amb la voluntat decidida de garantir els serveis personalitzats i de millorar, encara més, l’atenció que l’ONCE Catalunya presta a cadascú dels seus afiliats/afiliades i agents venedors/venedores de tots els seus centres, la institució fa un nou disseny de la seva estructura. L’ajust entra en vigor des d’aquest ú de juliol i té com a protagonista la gran àrea metropolitana de Barcelona.

Un grup de 60 afiliats i afiliades a l’ONCE amb sordceguesa,  juntament amb els seus guies i intèrprets d’ASOCIDE, van realitzar una visita guiada a La Basílica de la Sagrada Família d’Antoni Gaudí. 

Per tal de donar visibilitat a la sordceguesa i amb l’objectiu d’oferir una experiència sensorial única al col·lectiu, l’ONCE Catalunya va celebrar dimarts 27 de juny el Dia Internacional de les Persones Sordcegues. Un grup de 60 afiliats i afiliades a l’ONCE amb sordceguesa,  juntament amb els seus guies i intèrprets d’ASOCIDE, i dividits en dos grups, van realitzar una visita guiada a La Basílica de la Sagrada Família d’Antoni Gaudí. 

Imatge de la sala on es va dur a terme el dinar, amb totes les taules plenes.

Dijous 15 de juny ONCE Catalunya es va celebrar, a l’Hotel Ilunion Barcelona, l’acte d’homenatge als nous jubilats. El saló presentava un aspecte impecable, amb 12 taules, plenes que feien molt de goig. Es van nomenar als companys i companyes que van assistir a l’acte per centre d’adscripció. Els seus noms van anar seguit de clams i aplaudiments.

Acompanyament a una persona gran per part d'una voluntària de l'ONCE.

A Catalunya hi ha un total de 408 persones voluntàries que, 
gràcies a la seva participació, milloren la qualitat de vida 
de les persones amb discapacitat visual. Programa de voluntariat.

Maria Teresa Roig, millor venedora de l’ONCE a Catalunya 2022, durant la gala de celebració a Madrid.

Maria Teresa es dedica a la venda de productes de loteria responsable de l’ONCE des de 1998. Actualment, ven a La Bisbal d’Empordà (Girona).

Maria del Mar Ortega al seu quiosc de Vilanova i La Geltrú, poc després de donar el 'Cuponazo'.

Divendres 2 de juny, va tocar el primer premi de 6 milions d’euros i altres 109 cupons de 40.000 euros cadascú a Vilanova i la Geltrú. I la Revetlla de Sant Joan, 8 milions d'euros a Malgrat de Mar i un pessic a Badalona.  El 'Sueldazo' va deixar també més d'1,6 milions d'euros a Borganyà (Girona).

 La celebració va estar presidida pel director general de l’ONCE, Ángel Sánchez, al centre de la foto, acompanyat per Enric Botí, delegat de l'ONCE a Catalunya i David Bernardo, president del Consell territorial.

Dissabte 3 de juny es celebrà al parc d’atraccions la 27ena Diada de la Gran Família de l’ONCE Catalunya.

Yassine Ouhdadi, nou rècord mundial

L'atleta de la FCECS, Yassine Ouhdadi,  va aconseguir, el passat 14 de juny, un nou rècord mundial en els 1.500 metres T13 (discapacitat visual), durant la celebració del Gran Premi Diputació de Castelló.

A l’experiència van participar uns 20 comensals, que van gaudir d’una experiència gastronòmica multisensorial, amb la qual es pretenia sensibilitzar-los sobre la realitat de les persones cegues, a la Plaça de Catalunya de Barcelona.

Va ser una de les activitats del Tast a la Rambla 2023, un festival gastronòmic on es van poder degustar tapes i plats elaborats per diversos restaurants de la ciutat, tant d'autor com de cuina tradicional, celebrat a la Plaça de Catalunya de Barcelona. 
 

L'atleta Sydney Foukou en el seu salt.

Juny ha estat un gran mes per a tots els esportistes de la Federació Catalana d'Esports per a Cecs (FCECS),  un mes amb grans activitats, competicions i un grapat de bons resultats.

Durant la jornada, va participar Jesús Hernández, director d'Accessibilitat Universal i Innovació de Fundación ONCE.

La Cimera Mundial del Transport Públic, que se celebrà del 4 al 7 de juny a la Fira de Barcelona, va servir d'escenari per a la presentació d''AccessibleEU', el nou Centre Europeu d'Accessibilitat que té com a objectiu la implementació de les polítiques sobre accessibilitat als estats membres de la Unió Europea (UE).

Foto de família, amb el vicepresident de l'ONCE, Alberto Durán, acompanyat de Nora Bednarski, del gabinet de la comissària d'Igualtat; Aurelio Fernández, de la Representació Permanent d'Espanya davant de la Unió Europea; i Catherine Naughton, directora de l'European Disability Forum.


El Grup Social ONCE va presentar el passat 6 de juny, a la seu del Parlament Europeu a Brussel·les, el full de ruta de la discapacitat perquè la propera Presidència espanyola de la UE tingui un marcat caràcter social.

Cartell d'Embotona't, festival per a tothom.

L'11 de juny Barcelona va acollir el Festival Embotona't, el primer festival familiar inclusiu de música i arts escèniques.

La pintora Lola Raya amb unes de les seves obres de l'exposició 'Emoxion'

La pintora catalana amb discapacitat visual, Lola Raya, exposa al Museu Tiflològic de l'ONCE 'Emoxion', en què mostra 13 obres que es poden contemplar, des del 2 de juny fins al 16 de setembre, al carrer La Corunya, 18 (Madrid).

María José Arregui, presidenta de la Fundació Luzón, i José Luis Martínez Donoso, director general de Fundació ONCE, van ser els encarregats de presentar aquest cupó.

El Dia Mundial de l'Esclerosi Lateral Amiotròfica protagonitzà el cupó de l'ONCE de dimecres, 21 de juny. Cinc milions de cupons 'Units contra l'ELA' van viatjar per tot el territori per donar suport a pacients i familiars.

Imelda Fernández, vicepresidenta de Serveis Socials, Participació i Pla ONCERCA de l'ONCE, i José Antonio Solves, vicepresident de l'Associació ALBA per a l'Ajuda a Persones amb Albinisme, sostenen el cupó.

El Dia Internacional de l'Albinisme va protagonitzar el cupó de l'ONCE del passat  dimarts 13 de juny. Cinc milions de cupons van difondre aquesta data, que té com a objectiu crear consciència mundial i evitar la discriminació envers les persones que presenten aquesta condició genètica.

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

Juliol

« »
 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts