Els voluntaris i voluntàries de l’ONCE superen els 100.000 serveis a persones cegues

Seccions: Protagonistes
Acompanyament a una persona gran per part d'una voluntària de l'ONCE.

El Servei de Voluntariat de l’ONCE creix any rere any i acaba de superar els 100.000 serveis prestats a persones cegues o amb discapacitat visual afiliades a l'Organització. Des de fer una trucada telefònica un dia a la setmana fins a córrer una marató, les opcions en el suport dels voluntaris i les voluntàries no tenen límits. En concret, a Catalunya hi ha un total de 408 persones voluntàries que, gràcies a la seva participació, milloren la qualitat de vida de les persones amb discapacitat visual a la comunitat.

“Cal fer un reconeixement especial a la figura del voluntari, la tasca del qual és essencial sempre. Són persones que posen el seu cor, el seu temps i el seu esforç per ajudar als demés i contribueixen a fer una societat  més justa i solidària”, destaca Enric Botí, delegat de l’ONCE a Catalunya. 

"Els hem de donar les gràcies per ser-hi i enaltim l'acció de totes aquestes persones que, de forma desinteressada, mostren el seu suport i ajuda a les persones amb discapacitat. Hi són sempre que se les necessita i estenen la seva mà en tasques tan bàsiques com la compra d'aliments, visitar el metge, l'adquisició de fàrmacs o la gestió amb entitats bancàries o administratives”. 

Voluntaris de la Il·lusió 

El Servei de Voluntariat de l’ONCE és una iniciativa social de suport a les persones cegues afiliades a la institució -de totes les edats- que, per la seva ceguesa, discapacitat visual greu o sordceguesa, necessiten de l’ajuda solidària d’altres persones per fer activitats quotidianes que permetin la seva inclusió en un món “sense barreres” ple de possibilitats.

El servei de voluntariat es pot sol·licitar per a activitats diàries i quotidianes com ara desplaçaments, fer gestions, anar a consultes, visitar museus, practicar esport, llegir la correspondència, etc.

Per fer-te voluntari o voluntària has de ser major d’edat, tenir ganes d’ajudar altres persones que necessiten el teu suport i disposar d’una mica de temps lliure. I si tens una discapacitat, trobarem junts oportunitats que s’ajustin a les teves capacitats i habilitats personals.

Els que vulguin col·laborar o tenir més informació sobre Voluntariat ONCE poden fer-ho mitjançant el correu electrònic voluntariadocatalunya@once.es; telefònicament al 93 238 10 24, contactant amb el centre ONCE més proper o a la web www.once.es/Comprometidos/voluntariado.  
 
Gairebé un de cada dos serveis de voluntariat prestats a l'ONCE es concentren al programa d'acompanyament telefònic, tan necessari per pal·liar situacions de solitud no desitjada, un aspecte al qual el Grup Social ONCE dedica una atenció especial. Però també els voluntaris i voluntàries de l'Organització presten un altre tipus de suports, com l'acompanyament presencial a persones cegues per fer gestions o accedir a llocs desconeguts o poc accessibles, l'ajuda per practicar esport o participar en activitats de lleure o, fins i tot, la descàrrega d’apps o ús de tecnologia.

Els programes que es desenvolupen des de l’ONCE són: acompanyament, accés a la informació, esportiu, cultural i recreatiu. 

Pla de Voluntariat específic

Actualment, els  més de 3.000 voluntaris de l’ONCE a tot l’Estat, duen a terme la seva labor a través de diferents programes de voluntariat: 

Programa d'acompanyament, per atendre els que no tenen prou grau d'autonomia personal i no disposen de persones per acompanyar-les en tasques quotidianes com visites mèdiques, compres…
Programa accés a la informació, amb què es dona suport a persones amb dificultats d'accés a la informació a través de les eines tecnològiques i/o informàtiques existents. Fins i tot per llegir cartes i/o altra documentació.
Programa esportiu, per facilitar la promoció esportiva de base, individual o grupal dels afiliats.
Programa cultural-recreatiu, per fer accessible la cultura i el lleure a les persones afiliades, facilitant-ne la participació.
Programa de Difusió-Tutorització, per facilitar a nous voluntaris el coneixement necessari per a aquesta acció.
Programa de Voluntariat Internacional, que estén aquestes iniciatives a persones cegues i amb discapacitat visual greu d’altres països.
 

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Publicador de continguts

Webs de ONCE

Logo de la web de ONCE (Abrir en nueva ventana)