Núm. 80 OCTUBRE 2023

Foto de família dels esportistes de goalball, escacs, esquí, muntanya, ciciclisme i triatló.

Van desfilar més d'un centenar d'esportiste. Un del moments més emotius de la Gala, va ser quan l'Anaïs Garcia, actual cap de la Unitat d'Autonomia Personal, tecnologia i accessibilitat d'ONCE Catalunya i campiona paralímpica de natació, sempre entrenada pel Jaume, va desvetllar alguns secrets de l'exit esportiu de Marcé. I va destacar la seva vessant humana i personal. Van faltar mocadors per eixugar tants sentiments. 

El lliurament es va fer per grups. El presentador recordava moments històrics de cada dècada i va intervenir un representat del Grup Social ONCE en cada torn. I va parlar també un dels homenatjats o homenatjades.

Va ser un reconeixement i agraïment al seu temps de dedicació  a un model únic al món, que és el Grup Social ONCE.

Imatge de família del jurat dels Premis Solidaris ONCE Catalunya 2023

Els Premis Solidaris ONCE Catalunya tenen la finalitat de reconèixer i premiar aquelles persones, entitats, institucions, mitjans de comunicació i administracions que realitzen una labor solidària i procuren la inclusió social de tots els ciutadans, la normalització, l'autonomia personal i l'accessibilitat universal. L’acte de lliurament serà dimecres 15 de novembre a l’Auditori ONCE Catalunya.

Una estudiant escriu en braille amb un punxó.

El Concurs Escolar fa 40 anys convidant estudiants i docents de tots els centres educatius a reflexionar, treballar i impulsar la formació en valors com la companyonia, la inclusió, la igualtat i el treball en equip.

Foto de família de l'act sobre Dones amb discapacitat víctimes de violència de gènere.

Les dones que presten la seva veu al llibre formen part del projecte 'Mujeres en Modo ON VG', iniciativa d'Inserta Empleo de la Fundació ONCE, que pretén que les dones amb discapacitat que han patit violència de gènere recuperin les regnes de la seva vida a través de la formació i l'ocupació. 

José Antonio Zamora és qui va portar la sort a la ciutat vallesana, des del seu quiosc ubicat a la Plaça de l’Enxaneta, número 5.

El primer premi de 6 milions d’euros i altres 15 cupons de 40.000 euros cadascú. I 23 cupons més es van repartir a l’Agència de Blanes: 920.000 euros. En total, 7.520.000 euros es reparteixen a Catalunya. I Eurojackpot de 895.239 euros a Arenys de Mar, divendres 6 d'octubre. 

Grup de persones cegues amb el seu gos pigall, i voluntaris, al Parc del Migdia de Girona.

L'activitat es va fer a Girona,  al  Parc del Migdia. Allà els gossos van poder gaudir un temps trotant i jugant en un gran pipi-can tancat. I els seus usuaris van poder esmorzar a una zona habilitada amb bancs, jardins...Una dia per estar junts, conviure i compartir les seves il·lusions i els seus valors; un dels elements més importants de la nostra Institució. 

El 20 d’octubre Enric Botí va fer a mans d’Antoni Bellart, president del Gremi de Pastisseria de Barcelona, el cupó dels Panellets. A més un grup de persones cegues va participar en un taller d’elaboració i degustació de panellets a la seu de l’EPGB (Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona). També hi van ser Olivier Fernández, gerent del Gremi i Dolors Luna, cap del Departament de Serveis Socials pera persones afiliades.

Són els cupons del diumenge 15 i 22  d’octubre, respectivament. Pertanyen a la sèrie ‘Un dolç?’ que ens apropa a les postres més tradicionals i significatives de la gastronomia.

Enric Botí, delegat de l’ONCE a Catalunya, ha lliurat a David Bote, alcalde de Mataró, una imatge emmarcada d’aquest cupó. També ha participat a l’acte Miguel Àngel Vadell, regidor de Presidència i Educació de l’Ajuntament de Mataró; Elisabeth Marín, directora de l’ONCE a Mataró i Josemi Jiménez, conseller territorial de l’ONCE a Catalunya. Amb Pere Badia, i un representant del Comité D'empresa d'ONCE a Mataró.

Enric Botí, delegat de l’ONCE a Catalunya, va lliurar a David Bote, alcalde de Mataró, una imatge emmarcada d’aquest cupó. També van participar a l’acte Miguel Àngel Vadell, regidor de Presidència i Educació de l’Ajuntament de Mataró; Elisabeth Marín, directora de l’ONCE a Mataró i Josemi Jiménez, conseller territorial de l’ONCE a Catalunya.

Cartell de la campanya del 2023

En aquesta nova edició es renova l’acord amb l’ONCE, signat el 2017, per tal d’adaptar la targeta al sistema braille.

Foto de Lili Bonamtí, d'un moment del concert, amb Terraza al piano, amb Laura Simó, cantant, i Girona Jazz Project i Perico Sambeat

Divendres 27 d’octubre Ignasi Terraza Trio & Girona Jazz Project Feat, Laura Simó&Perico Sambeat van presentar, a l’Auditori ONCE Catalunya, el disc Together Again.

Enric Botí, delegat de l’ONCE a Catalunya i María Sierra López, vicepresidenta del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya, van donar vuit cadires de rodes per promoure l’esport entre persones amb discapacitat: quatre al  Club Basket Roser, que van recollir Marcos Rodríguez, de la directiva  de l’equip, José Roca, coordinador, i Maria Antonia Ruiz, jugadora del club.

Amb l’objectiu de fomentar la pràctica esportiva entre els joves amb discapacitat i que ha suposat la donació de prop de 250 cadires de rodes des de la seva posada en marxa el 2017.
 

L'afiliada a l'ONCE, Pepi Carreta, usuària de gos pigall, en un moment de la seva desfilada.

Montse Benítez i Pepi Carreta, afiliades a l’ONCE i usuàries de bastó blanc i gos guia, respectivament, que van demostrar que la moda i la passarel·la també poden ser espais accessibles i inclusius per a tots i totes. 

Foto de famíla, després de la signatura del conveni. El vicepresident executiu de la Fundació ONCE, Alberto Durán, i la directora general de Barcelona de Serveis Municipals (BSM), Marta Labata i Enric Botí, delegat de l'ONCE a Catalunya, al centre.

Segons va destacar Alberto Durán, a Fundació ONCE i BSM “compartim objectius comuns com és la millora de la qualitat de vida de les persones, posant-les al centre dels nostres objectius i el desenvolupament del talent fent especial èmfasi en la digitalització i la innovació”

El jurat dels Premis Cermi.es 2023, que atorga el Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI), ha concedit a l'Ajuntament de Terrassa, el premi a la categoria de Millor Acció autonòmica i/o local.

En aquesta edició, es reconeix al Consistori de Terrassa pel seu compromís amb les persones amb discapacitat i totes les accions que han dut a terme a favor de la seva inclusió i integració.

Imatge de l'interior del saló.

Nicolás Álvarez, cap de Projectes de Robòtica i Accessibilitat Tecnològica a Fundación ONCE, va intervenir per explicar els avanços del projecte ‘Ga11y’, una iniciativa que busca promoure videojocs per a totes les persones i incloure paràmetres d'accessibilitat.

Stand d'Inserta al Saló d'Ocupació.

A l'estand d'Inserta, tècnics experts van informar els visitants sobre l'activitat d'intermediació que desenvolupa aquesta entitat a favor de l'ocupació i la formació de les persones amb discapacitat.

Cinc milions de cupons, com el de la foto, amb els consells 'Cuida els teus ulls', Ves al metge oftalmòleg' van difondre aquesta data.

A l'edició de 2023, el Dia Mundial de la Visió se centra en la importància de la salut ocular al lloc de treball.

Cupó del dilluns 16 d'octubre, dedicat a Carmen Sevilla, la 'dama del cupó'.

L'ONCE va voler dedicar-hi aquest cupó a qui durant anys va ser la imatge del ‘Telecupón’ i va saber portar el cupó de l'ONCE a prop del seu cor. el "cupoonsito", com ella li deia amb estima i gràcia. 

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Suscripcion

Suscripción

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
Te informamos de que los datos de carácter personal que nos proporciones al rellenar el presente formulario serán tratados por Política privacidad

Publicador de contenidos