Panellets i Orelletes, els cupons més dolços

Secciones: Joc
El 20 d’octubre Enric Botí va fer a mans d’Antoni Bellart, president del Gremi de Pastisseria de Barcelona, el cupó dels Panellets. A més un grup de persones cegues va participar en un taller d’elaboració i degustació de panellets a la seu de l’EPGB (Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona). També hi van ser Olivier Fernández, gerent del Gremi i Dolors Luna, cap del Departament de Serveis Socials pera persones afiliades.


L’ONCE Catalunya va presentar els cupons que l’ONCE dedicà a les Orelletes i als Panellets, el diumenge 15 i 22  d’octubre, respectivament. Pertanyen a la sèrie ‘Un dolç?’ que ens apropa a les postres més tradicionals i significatives de la gastronomia.

Enric Botí, delegat de l’ONCE a Catalunya, va lliurar a Ricard Pérez, alcalde d’Oliana, i al pastisser Eduard Romero, una imatge emmarcada del cupó dedicat a les Orelletes. Van participar a l’acte, el 10 d’octubre, Antonio Romero, conseller territorial de Lleida;  Josep Masana, president del Comitè d’Empresa de Lleida; i un grup de persones cegues, que van poder degustar aquestes postres, després de participar en el procés final, tot tocant i estirant les Orelletes, que va elaborar Eduard Romero a la seva pastisseria Cal Galan, d’Oliana.

Enric Botí, delegat de l’ONCE a Catalunya, va lliurar a Ricard Pérez, alcalde d’Oliana, i al pastisser Eduard Romero, una imatge emmarcada del cupó dedicat a les Orelletes. Van participar a l’acte, el 10 d’octubre, Antonio Romero, conseller territorial de Lleida;  Josep Masana, president del Comitè d’Empresa de Lleida; i un grup de persones cegues, que van poder degustar aquestes postres, després de participar en el procés final, tot tocant i estirant les Orelletes

I el 20 d’octubre Enric Botí va fer a mans d’Antoni Bellart, president del Gremi de Pastisseria de Barcelona, el cupó dels Panellets. A més un grup de persones cegues va participar en un taller d’elaboració i degustació de panellets a la seu de l’EPGB (Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona). També hi van ser Olivier Fernández, gerent del Gremi; Dolors Luna, cap del Departament de Serveis Socials per a Persones Afiliades  de la Delegació Territorial de l’ONCE a Catalunya.

"És un motiu més per presumir de la varietat i de la riquesa gastronòmica de Catalunya", va dir Enric Botí, delegat de l’ONCE a Catalunya. “Estem encantats d'endolcir el cupó de l'ONCE amb aquests productes tan deliciosos, que son una invitació a gaudir de les excel·lències de les terres catalanes”, va concloure. 

Les Orelletes estan fetes d’una pasta molt fina, de forma irregular i més aviat rodona que recorda la forma d’una orella. Són de textura cruixent i molt trencadissa i el seu sabor és molt marcat per la presència de comí o d’anís. Són de color daurat i solen ser molt ensucrades. 

Cupó Orelletes.

Els Panellets artesans s’elaboren exclusivament amb ametlla i sucre (massapà) i es mengen tradicionalment durant el sopar de Tots Sants acompanyats de castanyes i moniatos. Acostumen a ser petits i de forma arrodonida. El panellet més emblemàtic és el de pinyons. De tota manera, es poden decorar amb diferents ingredients: cireres confitades, coco, ametlles o xocolata, entre d'altres. 

Cupó Panellets

La sèrie ‘Un dolç?’ la formen 50 cupons, un per cada província, pertanyents als sorteigs de diumenge. Es desenvolupa en col·laboració amb la Confederació Espanyola d'Empresaris Artesans de Pastisseria (CEEAP), entre els objectius de la qual està defensar i representar les necessitats de la pastisseria artesana.  

A Catalunya han format part d’aquesta sèrie monogràfica  el Xuixo (Girona), el 9 de juliol; i properament ho faran els Carquinyolis (Tarragona). 
 

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Suscripcion

Suscripción

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
Te informamos de que los datos de carácter personal que nos proporciones al rellenar el presente formulario serán tratados por Política privacidad

Publicador de contenidos