Inserta Empleo presenta a l’ONCE Catalunya ‘La voz del coraje’, el llibre que visibilitza la violència de gènere en dones amb discapacitat

Secciones: Protagonistes
Foto de família de l'act sobre Dones amb discapacitat víctimes de violència de gènere.


Dimecres 25 d’octubre, a la seu de la Delegació Territorial de l’ONCE a Catalunya, Inserta Empleo, l'entitat de la Fundació ONCE per a la formació i l'ocupació de les persones amb discapacitat, va presentar La voz del coraje, un llibre que recull els testimonis de 14 dones amb discapacitat que han patit violència de gènere.

Les dones que presten la seva veu al llibre formen part del projecte 'Mujeres en Modo ON VG', iniciativa que pretén que les dones amb discapacitat que han patit violència de gènere recuperin les regnes de la seva vida a través de la formació i l'ocupació. 

La voz del coraje, que s'integra a aquest projecte, és el primer llibre d'aquestes característiques que es publica al nostre país. L’ha presentat la periodista i  coordinadora del llibre, Esther Peñas, juntament amb Ana María Villegas, una de les protagonistes dels relats, dona víctima de violència de gènere, i amb Elizabeth García, tècnica d'Inserta Empleo especialitzada en l'atenció a dones amb discapacitat víctimes de violència de gènere.

Aquestes històries de vida “encaren el lector amb la realitat polièdrica de la violència masclista, que no només es redueix al maltractament físic, que s'estén en manifestacions igualment tràgiques, com la violència verbal, econòmica, institucional...”, en paraules d’Esther Peñas.

Segons Peñas, periodista i responsable de l'àrea Digital d'Inserta Empleo, La voz del coraje és un llibre “commovedor i valent, que aplega 14 cares, 14 veus de dones que van ser capaces de sortir d'una situació de violència extrema. Aquestes dones donen la cara per animar totes les que estan en la mateixa situació per la qual elles van passar. Que denunciïn, que no perdin l'esperança, que s'allunyin per sempre del maltractador”. Amb aquesta publicació, Inserta Empleo visibilitza aquesta realitat i pretén empoderar les dones, creant un teixit social protector i efectiu al seu voltant.

També es va  celebrar una taula rodona amb la intervenció d’Àngels Forés, Team Leader Recursos Humans de Mango; Joel Rodas, tècnic de selecció i formació d'Ilunion Contact Center, Nancy Flor Rodríguez, emprenedora i Ceo de Nancy Serve Up i Ana Miguel Martínez, tècnica de la Unitat d’Igualtat de la Secretaria Tècnica del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya.

A la trobada, també van participar Dolors García, directora regional d'Inserta Empleo a Catalunya i Illes Balears; María Sierra López, vicepresidenta del Consell Territorial d’ONCE Catalunya i  Èlia Soriano, directora executiva  de l’Institut Català de les Dones. 

La iniciativa s'emmarca en el Programa Operatiu d'Inclusió Social i de l'Economia Social (POISES) que desenvolupa Fundació ONCE a través d'Inserta Empleo, amb el cofinançament del Fons Social Europeu, per a incrementar la formació i l'ocupació de les persones amb discapacitat.

Inserta Empleo és l'entitat especialitzada en la prestació de serveis d'immediació laboral, captació i desenvolupament de talent de persones amb discapacitat de la Fundació ONCE, institució que funciona com a instrument de cooperació i solidaritat dels cecs espanyols cap a altres col·lectius amb discapacitat. 
 

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Suscripcion

Suscripción

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
Te informamos de que los datos de carácter personal que nos proporciones al rellenar el presente formulario serán tratados por Política privacidad

Publicador de contenidos