Nº65 JUNY 2022

campionat_goalball_002.jpg
L’equip de Goalball de Catalunya format per Núria Calvés, Iris Mata, Ana Morancho, Eva Núñez, Elvi Pérez i amb Laura Estellers d’entrenadora van assolir la segona posició al Campionat de Lliga. El cap de setmana del 7 i 8 de maig es va celebrar, al Poliesportiu de la Delegació Territorial de l’ONCE a Catalunya, el XXV Campionat de Catalunya Open de Goalball d’aquesta temporada. Els equips de Madrid en categoria masculina i Catalunya, en categoria femenina, van ser els campions d’aquesta edició. Finalment, dissabte 21 de maig va tenir lloc, al pavelló esportiu de l’edifici ONCE Catalunya, el XVII Campionat Inclusiu de Goalball, un referent de la inclusió esportiva.
tarragona_caminada.jpg
El passat diumenge 8 de maig un grup de de persones cegues o amb baixa visió de l’ONCE a Tarragona van participar a la Caminada per la Diversitat, que aplegà unes 400 persones pels carrers del centre de la ciutat i el Port de Tarragona.
Un total de 15 empreses líders del sector tecnològic col·laboren en la segona convocatòria del Programa RADIA, edició Indra 21/22, impulsat per Fundació ONCE, Fundació CEOE i la Conferència de Consells Socials de les universitats, acollint les quaranta-quatre dones amb discapacitat que participen des de l'octubre passat.
president_aragones_porta_once_catalunya.jpg
Pere Aragonès va estar rebut pel delegat territorial d’ONCE Catalunya, Enric Botí, amb el qual es va entrevistar abans de visitar la Delegació Territorial d’ONCE Catalunya, el centre més gran del món en atenció a persones que han perdut la vista o tenen baixa visió.
eiximeno_parlament_sol.jpg
Va fer una compareixença davant de la Comissió d’Estudi sobre el Desplegament d’un Sistema Educatiu Inclusiu al Parlament de Catalunya. Aquest curs 2021-2022, s'han incorporat a les aules 1.164 alumnes cecs, sordcecs o amb baixa visió. Ho han fet a les aules en centres ordinaris, seguint el currículum oficial, en un model d'educació inclusiva amb suport dels equips d'atenció del Servei Educatiu compartit Departament d’Educació-ONCE, sota el marc del conveni de col·laboració signat entre ambdues institucions.
ilunion_les_corts_002.jpg
És un 4 estrelles, amb 213 habitacions, 4 salons de reunions i un centre de benestar amb un complet circuit termal. Està situat al costat de l'Avinguda Diagonal i a 850 metres de distància del Camp Nou. Amb aquesta incorporació la cadena suma cinc hotels a Barcelona, on ja gestionava l'ILUNION Barcelona (Poblenou), l'ILUNION Almirall, (barri Gòtic), l'ILUNION Auditori, (Eixample), i l'ILUNION Bel Art (ubicat entre el Parc Güell, la Sagrada Família i l'Hospital de Sant Pau).
sillas_3_de_maig.jpg
Al mes de maig, s'han lliurat tres cadires de rodes per a la pràctica esportiva a Unes Unió Esportiva i altres tres a la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física.
concurs_escolar_institut_escola_guillem_de_balsareny.jpg
Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya; David Bernardo, president del Consell Territorial d’ONCE Catalunya i Manel Eiximeno, director del Centre de Recursos Educatius CRE ONCE Barcelona, van lliurar dimecres 13 de maig els premis provincials de Barcelona i autonòmics de Catalunya als guanyadors del Concurs Escolar del Grup Social ONCE, juntament amb Susana Naranjo, directora general d’Educació Inclusiva i Llengües de la Generalitat de Catalunya.
dactylssignacion_delante.jpg
Dactyls és un nou sistema de comunicació, una mena de “nou llenguatge”, creat pels experts en sordceguesa, que té el suport a través d'una App completament accessible on, de forma àgil i senzilla, s'accedeix als diferents signes d’aquest sistema. Dactyls ha estat dissenyat per resoldre una de les dificultats més grans a què s'enfronten les persones amb sordceguesa: la comunicació.
Categoria literària, segon Premi ‘Dibuixos de veritat’, d’Arnau Font (Mataró, Barcelona). Categoria Musical, segon premi Sergi Oliveras (Les Franqueses del Vallès, Barcelona).
musica_a_les_mans_violinista.jpg
Una trobada dels estudiants d’Escoles de Música i Conservatoris de Catalunya que utilitzen el codi braille o altres recursos específics i que afavoreix la coordinació entre els seus diferents centres per compartir l'experiència i generar noves propostes que incideixin en una millora de l’atenció educativa. Música a les Mans posa en valor la tasca dels professionals que treballen per la inclusió educativa, així com l’esforç i dedicació dels estudiants i les seves famílies.
figueres_biblio.jpg
Va ser a la Biblioteca Fages de Climent, on també va tenir lloc una demostració pràctica sobre la lectura i l’escriptura del sistema braille, ideat el 1825 per Luis Braille i que aporta a les persones cegues una eina vàlida i eficaç per llegir, escriure, accedir a l'educació, a la cultura i a la informació.
barcelonas_foto_de_familia.jpg
L’ONCE Catalunya va lliurar a l’Ajuntament de Barcelona la transcripció en braille de ‘Barcelonas’, les cròniques de Manuel Vázquez Montalbán sobre la Ciutat Comtal preolímpica. En total, cinc exemplars de sis volums cadascun d’ells en l’extensió del sistema de lectoescriptura de les persones cegues. És el primer llibre del fons editorial de publicacions municipals de l’Ajuntament de Barcelona que es publica en braille.Ho va fer Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya, acompanyat de David Bernardo, president del Consell Territorial, i d'un grup d'afiliats i afiliades de l'Organització.
oriana_edicion_2021_002.jpg
El jurat comptarà amb Josep Pitarch, cap de Cultura d'ONCE Catalunya. Gràcies a aquesta col·laboració, l'edició d'enguany pretén impulsar la creació cinematogràfica i els treballs en arts escèniques entre les persones cegues i amb baixa visió. Així, el festival comptarà amb La Menció Especial ‘Més que Capacitats’
escacs_cerimonia_lliurament_premis.jpg
El campió de la general va ser l’Albert Olivera que va guanyar les 4 partides que va disputar; en segona posició va quedar l’Enrique López, amb 3,5 punts de 4, i el tercer classificat, amb la mateixa puntuació però pitjor desempat, va ser el Manolo Pimienta.
l_h_grup_dones.jpg
Hi van participar la treballadora social Mª Eulàlia Fontanals, ara jubilada, que va ser fundadora del Club; Rosa Díaz, directora agència ONCE de L'Hospitalet de Llobregat; Enric Botí, delegat territorial ONCE Catalunya i David Bernardo, president del Consell territorial ONCE Catalunya.
philea_foto_de_familia.jpg
David Bernardo, president del Consell Territorial de l'ONCE a Catalunya i Ángel Ávila, subdelegat territorial de l'ONCE a Catalunya, van lliurar al president de Philea, Ángel Font, i el seu director general Delphine Moralis, una imatge emmarcada del cupó.
maria_zamora_lanzamiento.jpg
María Zamora, va nèixer el 2006. Viu a Sant Cugat del Vallès. Estudia 4t d’ESO a l'Escola La Pineda de L’Hospitalet de Llobregat.
soledad.jpg
El president del Grup Social ONCE, Miguel Carballeda, i el Defensor del Poble, Ángel Gabilondo, van inaugurar la trobada 'Solitud, un repte que ens uneix', organitzada pel Grup Social ONCE per abordar un dels greus problemes socials del nostre temps: la solitud no desitjada.
futbol_sala_ok.jpg
Es va proclamar campió de la Lliga regular de primera divisió per segona temporada consecutiva, aquest any, a més a més, de manera invicta.
L’expedició de la FCECS va tenir molt bons resultats. Maria Zamora, en pes, va tenir una actuació excel·lent. També molt meritòria la cursa de Yassine El Oudhadhi, que va quedar segon en els 1.500 m. I de Meritxell Álamo, segona en disc. I la reaparició de Xavi Porras.

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts