Empreses que donen suport a la inclusió de les dones amb discapacitat en el món tecnològic

Seccions: T'interessa

Un total de 15 empreses líders del sector tecnològic col·laboren en la segona convocatòria del Programa RADIA, edició Indra 21/22, impulsat per Fundació ONCE, Fundació CEOE i la Conferència de Consells Socials de les universitats, acollint les quaranta-quatre dones amb discapacitat que participen des de l'octubre passat. En concret, es tracta d'Amadix, Atos, Siemens, el despatx d'advocats Garrigues, Accenture, IED Electronics, Inditex, Narrativa, l'equip videojocs Movistar Riders, Quirón Salud, el Grup SIRT, Ghenova, Indra, Minsait i Zerolynx.

Alberto Durán va agrair la participació de les empreses que acolliran durant aquesta fase del programa les alumnes del curs. “És important que anem trencant barreres i sostres de vidre i que les dones amb discapacitat ocupin de mica en mica un espai rellevant dins del sector tecnològic. Això només es podrà aconseguir amb la col·laboració de tots els grups d'interès implicats, cosa que aquest programa n'és un clar exemple”, va reiterar.

Les participants, que actualment es troben en els processos d'entrevistes, van començar la seva formació la tardor passada, després de passar un procés de selecció al qual es van presentar gairebé dues-centes dones amb discapacitat.

En aquesta darrera fase, anomenada Real Work, les seleccionades rebran una formació digital en 100 sessions de 4 hores i estaran recolzades per professionals per realitzar pràctiques a les empreses anteriorment esmentades. Durant aquest període treballaran en camps professionals relacionats amb la intel·ligència artificial, fintech, esport, ecommerce, ciberseguretat, biotecnologia, blockchain o Green tech.

Programa RADIA
El Programa RADIA WOMEN'S DIGITAL INCLUSION pren el nom de Radia Perlman, la creadora d'un dels protocols de comunicació més utilitzats del món que fa que les xarxes funcionin correctament, siguin estables, robustes i segures.

Actualment, només una de cada sis especialistes TIC que hi ha al mercat laboral són dones. A aquesta dada s'uneix a més la circumstància de la discapacitat, que dificulta la inclusió de les dones a l'àmbit de l'educació superior i l'ocupació. Per això el propòsit del programa és oferir formació i treball que inclogui més dones amb discapacitat en el sector digital, reconeixent tant el valor de les seves contribucions, com el seu talent, lo qual és essencial per construir una societat digital inclusiva, competitiva i dinàmica. Des d'aquesta perspectiva, RADIA estableix una sèrie de passos encaminats a augmentar el nombre d'universitàries amb discapacitat assegudes a llocs de treball basats en el maneig de tecnologia digital.
 

RRSS_Compartir

Compartir :

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

  1. dl
  2. dt
  3. dc
  4. dj
  5. dv
  6. ds
  7. dg
  8. 1
  9. 2
  10. 3
  11. 4
  12. 5
  13. 6
  14. 7
  15. 8
  16. 9
  17. 10
  18. 11
  19. 12
  20. 13
  21. 14
  22. 15
  23. 16
  24. 17
  25. 18
  26. 19
  27. 20
  28. 21
  29. 22
  30. 23
  31. 24
  32. 25
  33. 26
  34. 27
  35. 28
  36. 29
  37. 30
  38. 31
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts