Publicador de continguts

T'interessa

T'interessa

Imatge amb el rànking de valoracions de Merco

El Grup Social ONCE se situa líder al capítol Social i Governança per davant de Mercadona i Inditex, que completen el podi en els dos mesuradors. Pel que fa al rànquing general d'empreses responsables, de nou Grup Social ONCE s'alça amb el número u, amb 10.000 punts, que manté respecte de l'any anterior, seguida fins al número 10 per Mercadona (8.684), Inditex (8.381), Ikea, Mapfre, Mahou San Miguel, Mútua Madrileña, Caixabank, Pascual i Telefònica, en aquest ordre.

L'afiliat Jordi Salido amb el seu gos pigall i l'educadora del Mercat, Alba Daros, compren en una parada.

Fran Rodríguez, director de l'ONCE a Girona, assegurà que "un món inclusiu i accessible per a tots i totes comença amb les qüestions més quotidianes i una acció tan bàsica com poder fer la compra de forma fàcil i segura és essencial per a totes les persones cegues i amb discapacitat visual”.

Imarge de família de tots els assistents a la reunió del Consell de la Discapacitat

El passat 12 de gener, es va celebrar la reunió ordinària del Consell de la Discapacitat de Catalunya (Codiscat) per, entre altres coses, reprendre els treballs del Pacte Nacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, abordar la situació del Pacte Nacional de salut mental, l'aprovació del Decret del Codi d'accessibilitat i els canvis en el reconeixement i qualificació del grau de discapacitat.

foto_ple_parlament.jpg
El passat 15 de desembre, el Parlament de Catalunya va aprovar una proposta de resolució per tal que els dispositius digitals incorporin el català en les veus sintètiques que usen les persones amb discapacitat visual. La proposta de resolució. va estar defensada per Josep Maria Llop, afiliat a l'ONCE, exdiputat del Parlament i exalcalde de la Palma de Cervelló.
enric_boti_vontando.jpg
Unidad Progresista (UP), amb 5.004 vots (97,70%), ha estat la candidatura guanyadora de les dotzenes eleccions per renovar el Consell Territorial de l'ONCE a Catalunya, celebrades l’1 de desembre.
reus_0.jpg
L'acte d'inauguració d'aquest nou punt de venda va comptar amb la participació de Carles Prat, regidor d'Empresa i Ocupació i responsable de Mercats; Arantxa Vallespí, directora de l'ONCE a Reus; Dani Huerta, cap de vendes de la zona comercial, i Toni Carrasco, venedor de l'ONCE.
caixabank.jpg
El projecte s’ha dut a terme amb la col·laboració de l'ONCE. La solució s'ha estès a tots els tipus de targetes emeses per CaixaBank especialitzades en mitjans de pagament. D’aquesta manera, les modalitats de crèdit, de dèbit i de prepagament de les marques presents en el catàleg de l'entitat podran disposar d’aquest sistema braille.
cafe_illusio1.jpg
S’inaugura a Barcelona un nou espai gastronòmic inclusiu, accessible i adaptat, amb carta en braille i QR, per a persones cegues o amb discapacitat visual
terrassa_visita_comissio_accessibilitat_anella_verda_1.jpg
El passat 8 de juny, Gemma Badia, directora de l’ONCE a Terrassa; Àngela Arnau, tècnic de rehabilitació de l’ONCE, i l’afiliada Judit Serra van assistir a una trobada de la Comissió d’Accessibilitat de l’Ajuntament de Terrassa. La trobada va servir per validar l'estat del ferm, l'amplada i altres condicionants que garanteixin que tothom pugui transitar per aquests camins de forma autònoma. L'Ajuntament egarenc va valorar l'experiència, que ha permès detectar alguns aspectes de millora.
20220628_acte_once_065.jpg
Les persones cegues de tot el món ja poden veure des del passat 28 de juny la Torre de Maria de la Sagrada Família gràcies a una maqueta tàctil que s’ubica a l’Espai Gaudí i la Natura de la Basílica. És una peça accessible perquè les persones cegues o amb baixa visió puguin conèixer fins a l'últim detall de l'estrella lluminosa que corona la torre des del passat mes de desembre. La maqueta la van inaugurar l’Eminentíssim i Reverendíssim Cardenal i Arquebisbe metropolità de Barcelona, Joan Josep Omella i Omella; el president delegat de la Junta Constructora de la Sagrada Família, Esteve Camps; el director general de la Fundación ONCE, José Luis Martínez Donoso, i el delegat territorial d’ONCE Catalunya, Enric Botí. Van estar acompanyats per un grup de persones cegues afiliades a ONCE Catalunya, encapçalades per David Bernardo, president del Consell Territorial d’ONCE Catalunya, que van estar les primeres a poder tocar la maqueta i fer una prova d'ús real. Ha estat finançada pel Grup Social ONCE i cedida al Temple.

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

Juliol

« »
 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Publicador de continguts