Les persones cegues de tot el món poden veure, amb la mà, la Torre de Maria de la Sagrada Família

Seccions: T'interessa
20220628_acte_once_065.jpg

Les persones cegues de tot el món ja poden veure des del passat 28 de juny la Torre de Maria de la Sagrada Família gràcies a una maqueta tàctil que s’ubica a l’Espai Gaudí i la Natura de la Basílica. És una peça accessible perquè les persones cegues o amb baixa visió puguin conèixer fins a l'últim detall de l'estrella lluminosa que corona la torre des del passat mes de desembre.

La maqueta la van inaugurar l’Eminentíssim i Reverendíssim Cardenal i Arquebisbe metropolità de Barcelona, Joan Josep Omella i Omella; el president delegat de la Junta Constructora de la Sagrada Família, Esteve Camps; el director general de la Fundación ONCE, José Luis Martínez Donoso, i el delegat territorial d’ONCE Catalunya, Enric Botí. Van estar acompanyats per un grup de persones cegues afiliades a ONCE Catalunya, encapçalades per David Bernardo, president del Consell Territorial d’ONCE Catalunya, que van estar les primeres a poder tocar la maqueta i fer una prova d'ús real.

un grup de persones cegues afiliades a ONCE Catalunya, encapçalades per David Bernardo, president del Consell Territorial d’ONCE Catalunya (dreta), que van estar les primeres a poder tocar la maqueta i fer una prova d'ús real.Dolors Luna, cap Serveis Socials /centre) i Josep Pitarch, cap de Cultura.

Amb la voluntat d’apropar la Basílica a les persones cegues o amb discapacitat visual, la maqueta s’ha construït a escala 1:25, especialment pensada per facilitar el coneixement a través del tacte de les persones amb discapacitat visual. Accentua els elements de relleu i textures que ajuden a distingir les diferents parts, juntes, i materials. La maqueta, feta de materials com resines de polièster i poliuretà, metacrilat, o llautó, per les estrelles de la corona, ha estat finançada pel Grup Social ONCE i cedida al Temple. Ha estat creada físicament al taller Grau Alcázar Maquetes de Ciutat Vella de Barcelona.

“Poder fer que una construcció de reconeixement universal sigui també una obra accessible és una meravella  per a les persones cegues o amb baixa visió de tot el món. Tindran a la punta dels seus dits una imatge única. Ens plau molt  contribuir a una cultura inclusiva d’un símbol de Barcelona que és icona mundial”, destaca Enric Botí, delegat territorial d’ONCE Catalunya.

Per donar més cos i presència a l’acció de la maqueta de la Torre de la Mare de Déu, aquesta s’instal·là a l’Espai de Gaudí i la Natura de la Basílica, que ja inclou una extensa sèrie d’elements tàctils. La maqueta serà la peça estrella de l'exposició permanent, en la qual l’ONCE aporta la cartelleria en braille, que també es va presentar el passat 28 de juny i que s'incorpora a l'audioguia descriptiva. La mostra compta amb diferents peces que es poden tocar.

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

Octubre

« »
  1. dl
  2. dt
  3. dc
  4. dj
  5. dv
  6. ds
  7. dg
  8. 1
  9. 2
  10. 3
  11. 4
  12. 5
  13. 6
  14. 7
  15. 8
  16. 9
  17. 10
  18. 11
  19. 12
  20. 13
  21. 14
  22. 15
  23. 16
  24. 17
  25. 18
  26. 19
  27. 20
  28. 21
  29. 22
  30. 23
  31. 24
  32. 25
  33. 26
  34. 27
  35. 28
  36. 29
  37. 30
  38. 31
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts