Núm. 79 SETEMBRE 2023

Dues alumnes treballen a classe amb material adaptat, com un mapan en relleu.

Un total de 1.160 estudiants cecs o amb discapacitat visual de Catalunya han iniciat el curs escolar amb el suport dels equips d'atenció educativa del Servei Educatiu compartit ONCE-Departament d’Educació que en garanteixen la inclusió educativa i social.

Manel Balcells, conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, va visitar, el passat 15 de setembre, la delegació de l’ONCE a Catalunya. A la foto, amb el delegat d'ONCE Catalunya, Enric Botí i Eusebio Azorín, director de Relacions Institucionals i de l'àrea sanitària i sociosanitària d'ILUNION.

Manel Balcells, conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, va visitar, el passat 15 de setembre, la delegació de l’ONCE a Catalunya, per tal de conèixer, de primera mà, els serveis que ofereix el Grup Social ONCE i estrènyer la col·laboració per millorar l’atenció sanitària de les persones amb discapacitat. Tres dies després, el 18 de setembre, la delegació de l’ONCE a Catalunya va rebre la visita de Maria Eugenia Gay, tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona.

Foto de família dels Premis Solidaris Catalunya 2022.

Els premiats rebran el seu premi dimecres 15 de novembre a la Gala Solidaris, que es celebrarà a l'Auditori ONCE Catalunya.

Imatge d'arxiu a unes eleccions a l'ONCE, plenament accessibles.

El Grup Social ONCE va reclamar el passat 21 de setembre que les properes eleccions al Parlament Europeu, que se celebraran el juny del 2024, siguin totalment accessibles.

Enric Botí, delegat de l’ONCE a Catalunya, va lliurar a Josep Cuch, alcalde de Cànoves i Samalús, una imatge emmarcada d’aquest cupó. Van participar a l’acte Rebeca García, directora de l’ONCE a Granollers i un grup d’11 persones cegues i amb discapacitat visual greu. Entre elles, l'ex conseller del Consell Territorial, Antonio Ruiz; el seu fill Toni Ruiz, gestor comercial.i el venedor Lluis Roig.

Enric Botí, delegat de l’ONCE a Catalunya, va lliurar a Josep Cuch, alcalde de Cànoves i Samalús, una imatge emmarcada d’aquest cupó.

Carme Noguera, el dia del seu aniversari, amb un ram de flors de l'ONCE.

Carme va sumar un altre any amb la vitalitat i energia que la caracteritza. No obstant això, per a ella, l’edat és només un número, l’important és seguir sumant moments i vivències amb les persones que estima i que l’estimen. 

La Zoe Segovia, afiliada a l'ONCE, toca la Mulassa.

Al mateix temps, els mulassers i les mulasseres es van sensibilitzar al voltant de la realitat de les persones cegues. 

Francisco del Río, venedor de l'ONCE a Torredembarra

El ‘Cuponazo’ de l’ONCE del 22 de setembre va repartir prop d’un milió i mig d’euros: 800.000 a El Prat de Llobregat i 640.000 a L’Hospitalet de Llobregat. I el ‘Sueldazo’, 2.000 euros al mes durant 10 anys, a Terrassa, Torredembarra i Blanes.

Vista general de la Sala de Conferències de l'ONCE Catalunya, en un moment de la jornada.

“Una nova oportunitat per lluitar contra els prejudicis i avançar cap a la plena igualtat de totes les persones”, apuntà Enric Botí, delegat de l’ONCE a Catalunya”.

Alumnes a la Universitat Pompeu Fabra.

Un total de tres universitats catalanes desenvoluparan programes de formació per a l'ús de joves amb discapacitat intel·lectual, en el marc de la setena convocatòria d'ajudes de Fundació ONCE, publicada recentment i dissenyada per al curs acadèmic 2023-24. 

Cartell promocional de la nova temporada del Cicle Gaudí, on posa

El projecte continua enfortint la seva aposta pels drets culturals, l’accessibilitat i la diversitat dels públics.

Targeta europea de la Discapacitat

És una de les iniciatives emblemàtiques de l'Estratègia sobre els drets de les persones amb discapacitat 2021-2030 de la Unió Europea i una de les més esperades pel moviment de la discapacitat.

Cartell del primer Campus UniDiversitat, a Mataró.

El projecte compta amb el finançament del Fons Social Europeu i cerca facilitar un espai de convivència i formació. Van assistir 30 persones amb discapacitat intel·lectual d'entre 18 i 30 anys.

Mabel Lozano i el president del Grup Social ONCE, Miguel Carballeda, van ser els encarregats de presentar el documental ‘AVA’ en un acte celebrat  dilluns 25 de setembre a l'Acadèmia de Cinema que va comptar amb la presència, entre d'altres, del ministre de l'Interior, Fernando Grande -Marlaska.

Fundació ONCE, a través del suport a la producció del documental ‘AVA’ dirigit per Mabel Lozano, mostra el seu rebuig i denuncia el risc que les dones amb discapacitat tenen de patir tracta i explotació sexual.

Àngel Ávila, sotsdelegat de l’ONCE a Catalunya, i José Augusto García, president de la Societat Espanyola de Geriatria i Gerontologia, van presentar, el passat 19 de setembre, el Cupó que l’ONCE dedicà l'1 d’octubre al 75 aniversari d’aquesta Societat.  A la presentació també es va sumar Gloria Gonzàlez, venedora de l'ONCE.

Àngel Ávila, sotsdelegat de l’ONCE a Catalunya, i José Augusto García, president de la Societat Espanyola de Geriatria i Gerontologia, van presentar, el passat 19 de setembre, el Cupó.

Stand de l'ONCE a Reus, que va fer entre d'altres, un taller de braille.

Amb un taller per aprendre a escriure i llegir en braille, un circuit de mobilitat per saber usar el bastó blanc, es va fer una petita mostra de materials adaptats...

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Suscripcion

Suscripción

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
Te informamos de que los datos de carácter personal que nos proporciones al rellenar el presente formulario serán tratados por Política privacidad

Publicador de contenidos