El Grup Social ONCE aplaudeix la decisió per crear la Targeta Europea de Discapacitat 

Secciones: T'interessa
Targeta europea de la Discapacitat


El Grup Social ONCE aplaudeix l'adopció per part de la Comissió Europea de la proposta legislativa per a la implantació d'una Targeta Europea de Discapacitat, aprovada formalment el passat 6 de setembre a Brussel·les a la reunió del Col·legi de Comissaris.

La Targeta és una de les iniciatives emblemàtiques de l'Estratègia sobre els drets de les persones amb discapacitat 2021-2030 de la Unió Europea i una de les més esperades pel moviment de la discapacitat, en què ha treballat de manera intensa el Grup Social ONCE.

Com assenyala el vicepresident del Grup Social ONCE, Alberto Durán, amb aquesta Targeta "s'aconseguirà un reconeixement transversal de la discapacitat als Estats membres i es posen les bases per aconseguir al seu dia la igualtat d'accés a diferents serveis fora del propi país". “És un pas molt important cap a una Europa més inclusiva, unida, forta i social”.

A la roda de premsa posterior a la reunió a la capital europea, la vicepresidenta de Valors i Transparència de la Comissió, Vera Jourová, i la comissària europea d'Igualtat, Helena Dalli, van explicar que la Targeta Europea de Discapacitat s'implantarà a través de una transposició a la legislació nacional d'una Directiva europea (previsiblement a partir del març del 2024), quan finalitzi el seu procés d'adopció a les institucions europees (Consell i Parlament).

Totes dues van concretar que s'ha realitzat un projecte pilot a vuit estats membres, qualificant de “exitosa” l'experiència. "És una nova empenta a la llibertat de circulació perquè la força de la nostra Unió es basa en la garantia que tots els ciutadans poden gaudir i exercir els seus drets de manera igualitària", va assenyalar Dalli.

En aquest sentit, el Grup Social ONCE destaca que amb aquesta directiva, que s'ha d'implantar a cada país en un termini màxim de 18 mesos, es garanteix la llibertat de moviment de les persones amb discapacitat entre tots els Estats membres i en igualtat de condicions, sense que per això tingui dret d'accés a les prestacions socials de cada país.

Un altre dels punts a subratllar és que la Targeta es basa en el reconeixement mutu de l'estatus de discapacitat a cada Estat membre, cosa que demostra un dels grans valors de la Unió Europea que és la confiança en la bona acció dels països.

Targeta física i virtual
La targeta tindrà doble format, tant físic com digital; complirà totes les estipulacions del Reglament General de Protecció de Dades europeu; i prestarà atenció a les mesures contra el frau. A més, no substituirà la targeta europea d'estacionament per a persones amb discapacitat que serà complementària i regulada per aquesta mateixa directiva.

Des de fa 20 anys el Grup Social ONCE ha refermat la seva aliança amb les institucions europees, convençut que la feina és la millor via per aconseguir la plena inclusió social de les persones cegues i/o amb un altre tipus de discapacitat, i també ha fet una aposta pel reconeixement a Europa del joc responsable.

El Grup Social ONCE treballa agosaradament per demostrar que les persones amb discapacitat contribueixen de manera indiscutible a generar riquesa social i econòmica tant a nivell comunitari com a nacional.
 

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Suscripcion

Suscripción

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
Te informamos de que los datos de carácter personal que nos proporciones al rellenar el presente formulario serán tratados por Política privacidad

Publicador de contenidos