La selecció catalana masculina d’escacs de la FCECS guanya el 3r Torneig Internacional Inclusiu d’Escacs 2023

La Selecció masculina d'escacs de la FCECS, guanyadora del torneig:Gavril Draghici, Albert Olivera, Jordi Arcas, Daniel Barroso, Josep San Isidoro i el tècnic Marc Juan.

Durant els dies 15, 16 i 17 de setembre, la Delegació de l’ONCE a Catalunya va acollir el 3r Torneig Internacional Inclusiu d’Escacs 2023, una competició pionera, ja que hi van participar seleccions d’escaquistes amb i sense discapacitat visual. El torneig va estar organitzat per la Federació Catalana d’Esports per a Cecs (FCECS), en col·laboració amb la Federació Catalana d’Escacs i l’Ajuntament de Barcelona.

Durant la primera jornada de competició, la Selecció masculina de la FCECS, formada per Gavril Draghici, Albert Olivera, Jordi Arcas, Daniel Barroso, Josep San Isidoro i el tècnic Marc Juan, va superar a la Selecció femenina de la Federació Catalana d’escacs per 3,5 – 0,5, mentre que, en l’altre matx, Romania guanyà a Itàlia per 2,5 – 1,5.
A la segona jornada del torneig, la Selecció masculina de la FCECS va superar a Itàlia per 3 – 1, mentre que la Selecció femenina va perdre contra Romania per 1,5 – 2,5.

L’ultima ronda va ser molt emocionant, ja que tant la Selecció catalana masculina de la FCECS com Romania començaven la jornada amb dos punts de partida, la qual cosa volia dir que qualsevol dels dos es podia proclamar campió del torneig. Els altres dos equips, Itàlia i la Selecció femenina, s’enfrontaven per decidir el tercer i quart lloc.

Finalment, els catalans i els romanesos van empatar a 2 punts, proclamant-se campiona de la competició la Selecció catalana, per la diferència de punts en les rondes anteriors. En l’altre matx, la Selecció femenina va superar a Itàlia per 2,5 – 1,5, obtenint la medalla de bronze.