Un grup de 34 persones cegues de Tarragona ‘veuen’ amb les mans i fan ballar la Mulassa
Dissabte, 16 de setembre, a l’esplanada davant de l’edifici de la Diputació de Tarragona, va tenir lloc una jornada d’aproximació a la Mulassa de Tarragona. Un grup de 34 persones cegues i amb discapacitat visual greu van conèixer, tocar i fer ballar la Mulassa i gaudir de primera mà amb aquest element del seguici popular tarragoní.
Al mateix temps, els mulassers i les mulasseres es van sensibilitzar al voltant de la realitat de les persones cegues.
L’objectiu era que les persones cegues poguessin tocar la peça amb total tranquil·litat i, fins i tot, si els venia de gust, que la poguessin portar amb la companyia d’un mulasser/a. L’Associació Mulassa de Tarragona i l’ONCE van organitzar conjuntament aquesta acció.
La Mulassa, un dels elements més característics de les festes de Santa Tecla de Tarragona, representa una mula de grans dimensions i és coneguda per les seves corredisses i pel seu caràcter entremaliat.
La Mulassa és un element ballat per dues persones, una al davant, que en carrega el cap i el corretjam (i en suporta, per tant, bona part del pes) i una altra al darrere, que carrega el cul. Només té visió cap a l’exterior la persona que va al davant. La de darrere es guia pels passos i les indicacions auditives del de davant.
L'ONCE considera l'oci com a component essencial de l'experiència humana, com a espai creatiu i públic, amb una dimensió inclusiva, on totes les persones tenen cabuda i s'interrelacionen. Per això, la pràctica de l'oci va més enllà de la diversió: implica accions educatives que garanteixin més gaudi i satisfacció.
- L
- M
- M
- J
- V
- S
- D
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30