Nº 58 NOVEMBRE 2021

cupon_dia_mundial_de_la_vision_002.jpg
“Des de l'ONCE no podem retornar la capacitat de veure a una persona que ha perdut la vista, però sí que li podem donar instruments i eines perquè tingui una oportunitat de vida el més normalitzada possible. I que torni a llegir, a treballar, a fer esport i anar al teatre o d'excursió a la muntanya, per exemple. És una nova mirada de la vida”, apuntà Enric Botí, delegat territorial d'ONCE Catalunya.
escacs_inclusiu.jpg
Ha estat el primer torneig del món en oferir un format inclusiu on s’integrà el gènere, la discapacitat i la diversitat de seleccions participants. Una important cita històrica.
toronnaire_honor_boti_alcaldesa.jpg
El guardó destaca “la important tasca social en favor de la inclusió social i laboral i reconeixement de drets de les persones cegues o amb discapacitat visual. Un exemple a seguir per moltes altres entitats del país i d’arreu del món”.
planeta_de_izquierda_a_derecha_carmen_bayarri_carmen_posadas_y_patricia_sanz_con_una_copia_gigante_del_cupon_dedicado_a_los_70_anos_del_premio_planeta_002.jpg
El Cupó de l'ONCE de dissabte, 16 d'octubre, estava dedicat al 70 aniversari del Premi Planeta. Van ser cinc milions i mig de cupons els que van dur per tot el territori aquest important guardó literari.
Un total de 44 dones amb discapacitat comencen la formació impartida dins de la segona convocatòria del Programa RADIA, edició Indra 21/22, que es va inaugurar dimecres 6 d’octubre i que està impulsada per Fundació ONCE, la Conferència de Consells Socials de les Universitats (CCS ) i Fundació CEOE per millorar la inclusió de persones amb discapacitat en entorns de l'economia digital.
amazon_domotica_para_ciegos.png
L'objectiu és posar la tecnologia al servei de les persones cegues perquè puguin aconseguir la seva autonomia personal i la seva plena inclusió en l'àmbit social i laboral.
concurso-once.jpg
Sota el lema "El camí que ens fa iguals" s'inicia la 38a edició del Concurs Escolar del Grup Social ONCE, un històric programa de sensibilització educativa amb una proposta pedagògicament actual i atractiva per impulsar el treball en els valors d'inclusió i igualtat des de l'etapa educativa.
cuponazo_divendres_01.10.21_002.jpg
Premis de 250.000 euros aSegur de Calafell; Salou; Premià de Mar i Cornellà de Llobregat.
cupo_pobresac_002.jpg
"Dediquem el millor que tenim: el nostre cupó, que està present per tots els pobles, places i carrers a través dels nostres venedors amb la clara finalitat de millorar la societat i enfortir-la per fer-la més justa, inclusiva i igualitària".
molins_de_rei.jpg
Els participants, amb les orientacions d’una Tècnica en Rehabilitació de l’ONCE Catalunya, previstos d’antifaç i bastó blanc, van participar en un recorregut a cegues i van poder conèixer en primera persona amb quins obstacles es troba una persona que no veu en els seus desplaçaments per la ciutat.
reus_taller.jpg
Una activitat que va tenir com a eix principal la lectura de diversos contes escrits tant en braille com a tinta.
escascs_juvenil_trofeu_guai.jpg
El torneig, organitzat per la Federació Espanyola d'Esports per a Cecs (FEDC), es va disputar per sistema lliga a una volta amb 6 jugadors. Aarón San Juan, que fa un mes es va proclamar campió d'Espanya Juvenil en línia, va dominar la competició cedint un empat contra Miguel Arnedo que seria el subcampió.
huellas_camara.jpg
Huellas Compartidas llançà a l'octubre una nova campanya de sensibilització sobre els beneficis emocionals que comporta la convivència entre persones i gossos, en un projecte que comptà amb la col·laboració de Creu Roja i ONCE i amb el suport de Dingonatura. Al segon capítol, coneixerem el Teo i en Luigi. En Teo és un jove afiliat a l'ONCE amb una severa pèrdua de visió i audició com a seqüeles de la Síndrome d’Asher que té. Des de fa uns mesos té la sort de compartir vida amb el seu gos guia, el Luigi, que s'ha convertit en els seus ulls per caminar per la vida i que ha aportat al Teo, una persona molt activa, nous motius per seguir endavant marcant-se nous reptes i objectius.
nucli_trio_002.jpg
Nucli Trio és en part una branca més del fèrtil i inesgotable arbre de la música de David Viñolas, Aleix Forts i Guillem Plana, expressada en aquest cas com una unitat de tres músics sense protagonismes ni jerarquies i en total sincronia.
pujada_al_loreto.jpg
Hi van participar 11 afiliats i afiliades a l’ONCE a la 31a edició. Van estar acompanyades per Raquel Saavedra, directora de l’ONCE a Tarragona i Rafaela Pérez, vicepresidenta primera del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya.
gossos_lleida.jpg
Dissabte 23 d’octubre va tenir lloc la ‘IV Trobada de Convivència’ per a les persones afiliades d’ONCE Catalunya que son usuàries de gossos pigall. Ha estat organitzada per l’ONCE a Catalunya en col·laboració amb l’Associació d’Usuaris de Gossos Guia de Catalunya amb l’objectiu de gaudir d’una jornada que permet als afiliats usuaris de gossos pigall estar més a prop, conèixer-se millor i visibilitzar la tasca digna d’encomi que duen a terme els gossos pigall.
microsoft_1.jpg
Grup Social ONCE i Microsoft posaran un focus especial en la inserció laboral de persones amb discapacitat, promovent la certificació oficial en tecnologies Microsoft (prop del 80% de les persones que obtenen aquest tipus de titulació assegura que és fonamental a l'hora d'accedir a un ocupació). Així mateix, Microsoft treballarà directament amb les més de 11.000 empreses col·laboradores per promoure la feina de persones amb discapacitat que rebin capacitació en habilitats digitals a través del programa ‘Per Talent Digital’.
vuelo_tunel.jpg
Els túnels de vent Windoor entren a formar part del programa “#WindTunnelHandifly2021” que impulsa el desenvolupament del vol adaptat per a persones amb discapacitat
material_a_la_palma.jpg
El Grup Social ONCE ha treballat intensament per reunir un total de 11.000 parells d'ulleres especials i 5.000 gorres perquè puguin ser utilitzades com a elements de protecció pels veïns de l'illa de la Palma més afectats per l'erupció del volcà.
fas_6_anys.jpg
La campanya ‘Fas 6 anys. Tria un llibre’, que enguany arriba a la seva sisena edició, vol estimular la creació d’hàbits de lectura entre els infants de 6 anys i té com a principal objectiu que els nens i les nenes descobreixin les llibreries amb un adult i que aprenguin a donar valor als llibres. Amb aquest programa de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) tots els alumnes cecs de Catalunya que participin tindran el seu exemplar en Braille gràcies a l’ONCE.
dactyls_rae.jpg
L'ONCE va presentar, el passat 28 d’octubre, a la seu de la Reial Acadèmia Espanyola (RAE) l'App del sistema Dactyls, tota una fita per a les persones amb sordceguesa, una forma de comunicació nova.
gobierno_noticia.jpg
El Grup Social ONCE s'ha compromès amb el Govern de la Nació a generar 25.000 llocs de treball per a persones amb discapacitat en els propers 10 anys, fer 100.000 formacions per impulsar el seu accés a un lloc de treball i a augmentar la dotació de la Fundació ONCE per millorar encara més la seva tasca social.El nou acord és continuació dels anteriors i reconeix el Grup Social ONCE com una Corporació de Dret Públic de caràcter social i, alhora, un operador de loteries responsables socials i segures d'àmbit estatal.

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

Juliol

« »
 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts