Arranca la segona promoció del Programa RADIA

Un total de 44 dones amb discapacitat han començat la formació impartida dins de la segona convocatòria del Programa RADIA, edició Indra 21/22, que es va inaugurar dimecres 6 d’octubre i que està impulsada per Fundació ONCE, la Conferència de Consells Socials de les Universitats (CCS ) i Fundació CEOE per millorar la inclusió de persones amb discapacitat en entorns de l'economia digital.

En la seva segona edició, la iniciativa compta amb el suport d'Indra, una de les principals empreses globals de tecnologia i consultoria, que s'incorpora al  projecte en
el marc del seu compromís amb la diversitat i amb el foment de les vocacions STEM.

Les 44 dones que participaran en aquesta iniciativa tenen l'oportunitat de desenvolupar la seva carrera professional en un camp laboral tecnològic mitjançant aquest procés de formació gratuït, que finalitzarà al juny de 2022.

Concretament, les participants procedeixen de Madrid (10), Catalunya (9), Andalusia (4), Comunitat Valenciana (5), Galícia (3), Canàries (4), Castella i Lleó (2), Múrcia (2), Cantàbria (1), País Basc (1), Castella-la Manxa (1), Navarra (1) i Melilla (1).

En el programa participen dones amb titulació universitària, de totes les edats i de diferents disciplines de formació i carreres professionals.

Està dissenyat per a alumnes com Ana Marín, llicenciada en dret, que assegura que la seva experiència en RADIA li ha permès "donar un gir de 180 graus" a la seva carrera professional, formant-se en competències que abans de participar al programa "creia exclusives per a enginyers o experts en el sector". I també està pensat per a alumnes com Carlota Ponce, enginyera aeroespacial, que declara que el programa li ha aportat "eines i idees tecnològiques per treballar en el seu sector i que sigui més segur, més eficaç i més fiable".

Com en la primera edició, l'aprenentatge es divideix en tres fases que combinen formació presencial i virtual, sobre els assumptes més candents de la transformació digital, com intel·ligència artificial, fintech, esport, comerç electrònic, ciberseguretat, biotecnologia o green tech. A més, comptarà amb tutoria i continguts inspiradors amb mentores de diferents empreses i pràctiques en companyies tecnològiques.


Programa RADIA
El Programa RADIA WOMEN'S DIGITAL INCLUSIÓ pren el seu nom de Radia Perlman, la creadora d'un dels protocols de comunicació més utilitzats del món que fa que les xarxes funcionin correctament, siguin estables, robustes i segures.

Actualment, només una de cada sis especialistes TIC que hi ha al mercat laboral són dones. A aquesta dada s'uneix a més la circumstància de la discapacitat, que dificulta la inclusió de les dones en l'àmbit de l'educació superior i l'ocupació. Per això el propòsit del programa és oferir formació i treball que inclogui a més dones amb discapacitat en el sector digital, reconeixent tant el valor de les seves contribucions, com el seu talent, una cosa essencial per construir una societat digital inclusiva, competitiva i dinàmica.

Des d'aquesta perspectiva, RADIA estableix una sèrie de passos encaminats a augmentar el nombre d'universitàries amb discapacitat assegudes en llocs de treball basats en el maneig de tecnologia digital.
 

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

Noviembre

« »
  1. L
  2. M
  3. M
  4. J
  5. V
  6. S
  7. D
  8. 1
  9. 2
  10. 3
  11. 4
  12. 5
  13. 6
  14. 7
  15. 8
  16. 9
  17. 10
  18. 11
  19. 12
  20. 13
  21. 14
  22. 15
  23. 16
  24. 17
  25. 18
  26. 19
  27. 20
  28. 21
  29. 22
  30. 23
  31. 24
  32. 25
  33. 26
  34. 27
  35. 28
  36. 29
  37. 30
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Suscripcion

Suscripción

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
Te informamos de que los datos de carácter personal que nos proporciones al rellenar el presente formulario serán tratados por Política privacidad

Publicador de contenidos