L’ONCE fa un taller sobre el braille a ‘L’Hora del Conte’ a les biblioteques de Reus
Amb l'objectiu de donar a conèixer el braille i potenciar entre els infants l'hàbit de la lectura, l'ONCE va organitzar els passats 13 i 14 d’octubre a la Biblioteca Central Xavier Amorós i a la Biblioteca Pere Anguera respectivament, dos tallers sobre el braille a ‘L’Hora del Conte’.
Una activitat que va tenir com a eix principal la lectura de diversos contes escrits tant en braille com en tinta. Laia Sariñena, treballadora del CRE ONCE Barcelona, explicà que per aquesta activitat es van escollir llibres «visualment molt atractius perquè estan en relleu». A més, remarca que estaven pensats «perquè els nens amb discapacitat visual tinguin ganes d'aprendre el braille i també els seus companys de classe».
Es tracta dels contes infantils Toca, toca!, L’aniversari d’en Peixet, La formiga distreta o L’erugueta goluda. I és que «es pot donar la circumstància que hi hagi nens a les aules que tinguin aquestes necessitats», apuntà Arantxa Vallespí, directora de l'ONCE a Reus, qui va fer una explicació sobre què és el Grup Social ONCE. L'aprenentatge del braille “no és difícil. De fet, ho pot aprendre tothom. Per a una persona que no veu el complicat és tenir velocitat a l'hora de llegir”, remarca Vallespí, que afegeix que “un nen cec pot aprendre a llegir braille fins i tot abans que un nen que aprèn a llegir amb l'alfabet normal”.
Jordi Cardús, afiliat a l’ONCE, amb el seu gos pigall Okal, va seure amb els nens i nenes i va llegir en braille. Es van repartir alfabets en braille per tal que els més petits puguin familiaritzar-se amb aquest codi basat en sis punts en relleu.
- L
- M
- M
- J
- V
- S
- D
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30