El Concurs Escolar del Grup Social ONCE convida a crear un futur d’igualtat i inclusió

concurso-once.jpg

Sota el lema "El camí que ens fa iguals" s'inicia la 38a edició del Concurs Escolar del Grup Social ONCE, un històric programa de sensibilització educativa amb una proposta pedagògicament actual i atractiva per impulsar el treball en els valors d'inclusió i igualtat des de l'etapa educativa.

El programa compta amb multitud de recursos i material didàctic perquè famílies, docents i alumnat comprenguin millor la temàtica d'enguany. Aquest material ha estat elaborat per especialistes de la Càtedra Obra Social La Caixa d'Inclusió Social i Habilitats no Cognitives de la Universitat de Múrcia, amb la col·laboració d'Antonio Márquez Ordóñez, mestre de Pedagogia Inclusiva i especialista en Disseny Universal per a l'Aprenentatge (DUA).

A més, amb la intenció de sumar tots junts i treballar amb optimisme, el Grup Social ONCE s'uneix a noves metodologies educatives amb SUMA, basada en una cosa tan important per a la societat com la inclusió i desenvolupada pels mateixos experts en models d’ensenyament DUA (Disseny Universal per a l'Aprenentatge).

Com cada curs, en la història d'aquest concurs escolar, més de 2.000 professors i 150.000 estudiants treballen a l'aula sobre qüestions que tenen a veure amb el seu entorn social més proper i que han treballat temes com: l'esbarjo inclusiu, el respecte a la diferència, la inclusió en l'esport, els mitjans de comunicació i transport accessibles, etc ...

Sumant a les famílies
Com en edicions anteriors, en el 38 Concurs Escolar del Grup Social ONCE poden participar tots els escolars dels centres educatius espanyols públics, concertats i privats, des de Primària fins a Batxillerat, a més d'Educació Especial i Formació Professional.

A més, per primera vegada, s'ha creat una categoria per impulsar la participació de les Associacions de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) que han de presentar un projecte que promogui la inclusió en el centre escolar i que inclogui tot l'alumnat a l' oci, educació, ocupació i accessibilitat universal. Per a això, el Grup Social ONCE s'ha volgut sumar a CEAPA i CONCAPA, les federacions majoritàries de pares i mares d'alumnes a aquesta nova iniciativa.

La participació dels estudiants i docents es realitzarà per aules completes (una feina-una aula). Els de Primària i Educació Especial (Categories A, B i E) hauran de fer un cartell que reivindiqui les pautes per a fomentar la inclusió i la igualtat dins del seu entorn.

Per la seva banda, els de Secundària, Batxillerat i FP (categories C i D) hauran de dissenyar una peça audiovisual de 60 segons com a màxim en la que transmetin idees de com fomentar la inclusió i la igualtat en el lleure, l'educació, l'ocupació o l'accessibilitat universal.

El jurat valorarà de manera especial la creativitat, la qualitat, el missatge i l'accessibilitat així com aquells projectes que transcendeixin els límits de l'aula i busquin involucrar altres persones del seu entorn (companys d'altres aules, veïns, famílies, administració ...).

Els directors, professors i les AMPA de tots els centres educatius que desitgen participar en el concurs i accedir als materials educatius, podran fer-ho a través del propi web o per via telefònica al número gratuït 900 808 111, sent la data límit de recepció de participacions el 4 de febrer de 2021. A més, docents i famílies poden sumar-se a la nova comunitat del Concurs ONCE a Telegram, on es compartiran recursos i experiències.

La pàgina web  http://www.concursoescolaronce.es/ 
Twitter            @ConcursoONCE
Facebook         www.facebook.com/concursoescolarONCE   
YouTube          http://www.youtube.com/user/concursoescolaronce
Instagram         https://www.instagram.com/concursoonce/
 

Visor de contenido web (Global)

Compartir :

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

Noviembre

« »
 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Suscripcion

Suscripción

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya

Publicador de contenidos