Nº 59 DESEMBRE 2021

cartel_con_los_cuatro_cupones.jpg
Mostrar a la societat com les loteries responsables de l'ONCE fomenten la cultura, l'educació, l'esport, l'ocupació i els serveis socials destinats a les persones cegues va ser l'objectiu dels 22 milions de cupons de l'Organització corresponents als sorteigs entre l’1 al 4 de novembre, il·lustrats amb les fotografies de les protagonistes de la campanya 'Campiones', sota l'epígraf general de 'Quan jugues tu, juguem tots'.
la_paga_premio_campeonas_002.jpg
El venedor Pedro José López és qui va portar la sort des del quiosc de l’ONCE ubicat a l’avinguda Via Augusta, núm. 37. Va vendre un cupó premiat amb 35.000 euros més ‘La Paga’ de 3.000 euros al mes durant 25 anys (900.000 euros). I una altre cupó premiat amb 35.000 euros.
jubilats_21.jpg
Dijous 4 de novembre ONCE Catalunya va celebrar, a l’Hotel Ilunion Barcelona, l’acte d’homenatge als nous jubilats. Un total de 105 companys es van jubilar o incapacitar al 2020.
biblio_terrassa_ok.jpg
Francisco Aguilar, director de l’agència l’ONCE a Terrassa, va lliurar l'11 de novembre a Maria Gental, directora de la Xarxa de Biblioteques Públiques de Terrassa, quatre contes infantils en braille. L’acte va comptar amb la participació de Núria Marín, Tinenta d'Alcalde de l'àrea de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat de Terrassa i de Cari Martín, directora de Biblioteca Pública de Terrassa, on es va fer l'entrega.
11_11_tarragona.jpg
“Gràcies a tots i totes els que dia a dia, amb el vostre exemple, heu fet gran la nostra Institució. Gran en il·lusions, gran en projectes, gran en serveis... A tots us volem agrair aquest esperit jove, un exemple per a les noves generacions”, va assegurar Anaïs García, cap d’Autonomia Personal i Accés a la informació de la Delegació Territorial, a l'acte celebrat a l'Auditori ONCE Catalunya a Barcelona.
captura_de_pantalla_2021-11-11_a_les_12.01.54_0.png
S’estrena a les xarxes socials el segon documental del projecte de sensibilització #vínculosquedanvida 'Teo&Luigi'
dones_foto_family.jpg
A la Delegació Territorial de l’ONCE a Catalunya es va presentar, el passat 24 de novembre, aquest cupó. María Sierra López i Rafi Pérez, vicepresidentes del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya, van presentar l'acte, que va comptar amb el testimoni de dues dones amb discapacitat visual víctimes de violència doméstica, Laura i Luisa, i les exposicions de Laia Rosich, directora general per a la Erradicació de les Violències Masclistes del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya i Sira Vilardell, directora general de la Fundació Surt i vicepresidenta d’Entitats Catalanes d’Acció Social i de la Taula del Tercer Sector.
generalitat_fundacio_once.jpg
La Generalitat de Catalunya, a través de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, ha distingit públicament la Fundació ONCE per la seva tasca en l'atenció a les persones amb discapacitat en situacions d'emergència. L’entrega de la distinció va tenir lloc el passat 19 de novembre durant l´acte d´inauguració de l´any acadèmic 2020-21, presidit per Joan Ignasi Elena, conseller d´Interior del govern català.
ecom_foto_familiajpg.jpg
Creada el 1971, la Federació ECOM és una de les principals entitats de referència del sector de la discapacitat física i una de les pioneres a tot l’Estat. Aglutina actualment més de 120 entitats que tenen les seves seus principals repartides per nou comunitats autònomes, majoritàriament a Catalunya. 5,5 milions de cupons, amb la llegenda ‘50 anys juntes pels drets de les persones amb discapacitat’, van difondre aquest aniversari per tot l’Estat.
foto_clausura_mesa_clausura_002.jpg
Fundació ONCE va clausurar divendres 19 de novembre el V Congrés Internacional de Tecnologia i Turisme per a la Diversitat, un esdeveniment que va reunir de manera virtual més de 700 persones durant la setmana i que en la seva última jornada va apostar perquè els agents implicats treballin junts per la consecució una mobilitat sostenible i inclusiva per a tots els ciutadans.
talia.jpg
‘Si Talía fuera ciega’ és una experiència cinematogràfica a mig camí entre la ficció i el documental on, per primera vegada a la història, més de 100 actors i actrius cecs o amb discapacitat visual greu són protagonistes d'11 històries adaptades al cinema, a través de dos personatges ficticis. Pretén ser una pel·lícula que faci reflexionar sobre la inclusió de persones amb discapacitat a la societat i com es veuen representades al cinema. Participa el grup teatral ‘Amanida Teatre’ de Tarragona.
32.15.oftalmo-2500x1667.jpg
L'ONCE col·labora amb la Vall d'Hebron Recerca en un projecte liderat pel professor José García Arumí, cap del Servei d'Oftalmologia de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, i la doctora Anna Duarri, IP del grup de recerca en Oftalmologia, que té com a objectiu desenvolupar una nova teràpia gènica per tractar la retinosi pigmentària causada pel gen EYS.
301121_tarraco_ceros.jpg
Raquel Saavedra, directora de l’ONCE a Tarragona i Rafaela Pérez, vicepresidenta primera del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya, van lliurar a Hermán Pinedo, conseller de Patrimoni, Joventut i Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona i a Elvira Vidal, tinenta d’alcalde i consellera de Contractació, Capacitats Diverses i Benestar Animal, una imatge emmarcada del Cupó que l’ONCE dedicà dimarts 30 de novembre al Passeig Arqueològic de Tarragona.
artes_escenicas_jesus_cimarro_angel_sanchez_cayetana_guillen_y_miquel_iceta_b.jpg
Amb aquesta Medalla d'Or, l'Acadèmia ha volgut reconèixer la tasca que, al llarg dels seus 83 anys d'història, desenvolupa l'ONCE en la promoció de la cultura, en general, i més en particular, pel suport i la col·laboració per fomentar i visibilitzar la inclusió de les persones cegues i amb baixa visió a l'àmbit del teatre.
solidaris_foto_familia_0.jpg
L’ONCE va premiar, el passat 25 de novembre, la solidaritat que rep de la societat catalana amb el lliurament dels Premis Solidaris ONCE Catalunya 2021. L’acte va estar presidit per Violant Cervera, consellera de Drets Socials de la Generalitat. “Aquests guardons premien la solidaritat que tenim la sort de rebre a diari a Catalunya i que ens permet fer la nostra tasca social. Els Premis Solidaris ONCE donen visibilitat a persones i iniciatives que moltes vegades són invisibles. Són persones, entitats i programes que fan una feina diària, callada i tenaç i demostren que amb esforç i constància hi ha realitats que es poden canviar”, assegura el president dels Premis Solidaris ONCE Catalunya i també president del Consell Territorial de l’ONCE Catalunya, David Bernardo.
equipo_ilunoin_accesibilidad.jpg
Per a la nova companyia, garantir l'accessibilitat significa la possibilitat real que tothom pugui gaudir, de manera segura, confortable i autònoma, d'espais, serveis i productes en igualtat de condicions. Un objectiu alineat amb aconseguir ciutats inclusives, segures, sostenibles.
boti_y_sra_ondas.jpg
Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya, va recollir el guardó en nom de l’Organització el passat 16 de novembre a la cerimònia de lliurament dels Premios Ondas 2021, celebrada al Teatre Coliseum de Barcelona. “Des del Grup Social ONCE volem dedicar aquest reconeixement a les persones molt boniques d'aquest país que treballen cada dia perquè la societat sigui una mica més justa i més igualitària. Aquest aplaudiment per a ells i per a elles”. va dir Botí.

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts