Premis Solidaris: ONCE Catalunya reconeix la solidaritat i la superació de la societat catalana

Seccions: Protagonistes
solidaris_foto_familia_0.jpg

L’ONCE va premiar, el passat 25 de novembre, la solidaritat que rep de la societat catalana amb el lliurament dels Premis Solidaris ONCE Catalunya 2021.L’acte va estar presidit per Violant Cervera, consellera de Drets Socials de la Generalitat. 

L’acte va estar presidit per Violant Cervera, consellera de Drets Socials de la Generalitat. A la foto, la Valentina, una nena afiliada, li va regalar un ram de flors.

També van participar Joan Ramon Riera, regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat de l’Ajuntament de Barcelona;  Alberto Durán, vicepresident de l’ONCE, Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE Catalunya i David Bernardo, president del Consell Territorial. La gala la van presentar la periodista Núria Ramírez, des de l’escenari de l’Auditori ONCE Catalunya, i Patty Bonet, de manera telemàtica.

Alberto Durán vicepresident de l'ONCE, en un moment de la seva intervenció amb Núria Ramírez.

“Aquests guardons premien la solidaritat que tenim la sort de rebre a diari a Catalunya i que ens permet fer la nostra tasca social. Els Premis Solidaris ONCE donen visibilitat a persones i iniciatives que moltes vegades són invisibles i ens agradaria que tothom sabés de les seves lluites i superacions quotidianes perquè s’ho mereixen. Són persones, entitats i programes que fan una feina diària, callada i tenaç i demostren que amb esforç i constància hi ha realitats que es poden canviar”, assegura el president dels Premis Solidaris ONCE Catalunya i també president del Consell Territorial de l’ONCE Catalunya, David Bernardo.

Els guardonats dels Premis Solidaris ONCE Catalunya 2021 són:

A la Institució, Organització, Entitat o ONG:
Federació Catalana de Voluntariat Social.

Al mitjà o projecte de comunicació:
Programa ‘Tothom’ de Tarragona Ràdio.

A la Persona Física:
Antonio Guillén.

A l'Empresa:
Mancomunitat TEGAR del Garraf.

A l'Administració Pública:
Institut Català de la Salut.

Si vols veure i escoltar la gala dels Premis Solidaris ONCE Catalunya clica aquí.

Sensibilitat social i dedicació
Els Premis Solidaris ONCE Catalunya tenen la finalitat de reconèixer i premiar aquelles persones, entitats, institucions, mitjans de comunicació i administracions que realitzen una labor solidària i procuren la inclusió social de tots els ciutadans, la normalització, l'autonomia personal i l'accessibilitat universal. Els premiats destaquen per la seva sensibilitat social, la seva llarga trajectòria i la seva dedicació en pro dels drets socials dels més desafavorits. 

Enguany tenen la vocació de profunditzar en la idea del retrobament, recollint l’essència i el origen de ser del Grup Social ONCE, en base al nou logotip de colors que ha estat el fil conductor de la gala. Els premiats van rebre l’obra escultòrica SOLIDARIS.

El jurat ha estat format enguany per David Bernardo, president del Consell Territorial de l'ONCE a Catalunya; Enric Botí, delegat territorial de l'ONCE a Catalunya; Eugenio Prieto,  conseller general de l'ONCE; Manel Eiximeno, director Centre de Recursos Educatius CRE ONCE Barcelona; Francina Alsina, presidenta de la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya; Antonio Guillén, president del COCARMI (Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat); Anna Figueras, secretària d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya; i representants de mitjans de comunicació.

Els Premis Solidaris ONCE Catalunya es celebren des del 2001. Des de llavors han estat guardonats, entre d’altres, Miquel Martí i Pol, Josep Maria Espinàs, Pere Casaldàliga, Isidre Esteve, el Pare Manel i les fundacions de Vicente Ferrer o Pasqual Maragall.

Premis Solidaris 2021 ONCE Catalunya a:

Eulàlia Mas, directora, i Jordi Balot, president de la Federació Catalana de Voluntariat Social, recullen el premi.

A la Institució: Federació Catalana de Voluntariat Social 
És la plataforma de referència del voluntariat social a Catalunya, una xarxa d’entitats sense afany de lucre que treballa pel foment, la promoció i el reconeixement del voluntariat social al nostre país. La seva incidència persegueix que el voluntariat i l’associacionisme, per la seva valuosa aportació a la millora democràtica del país, siguin fomentats i reconeguts com a tals.
El voluntariat social a Catalunya col·labora dins les entitats perquè elles coneixen les causes, són expertes en cohesió social i poden garantir un treball per a la transformació ciutadana.
Apleguen avui prop de 340 entitats amb les quals impulsen recursos i serveis per afavorir l’acció voluntària. Aquesta tasca, feta conjuntament amb totes elles, impacta sobre un total d'unes 80.000 persones voluntàries.

Miguel González, director del programa, i Andrés Tejedera, actual presentador provisional, del prorama 'Tothom' de Trragona Ràdio.

Al mitjà de comunicació: Programa ‘Tothom’ de Tarragona Ràdio
Tothom és el programa de Tarragona Ràdio on la diversitat, la integració i les qüestions socials prenen protagonisme. El programa porta 12 temporades en antena. S’ha consolidat com un espai de referència per a col·lectius en risc d’exclusió donant la veu a les persones amb discapacitat.  Un veritable valor de la ràdio pública. Està dirigit i presentat pel periodista cec Miguel González Richart.

Antonio Guillén rep el seu guardó a l'escenari.

A la Persona Física: Antonio Guillén, president de Federació ECOM 
L’Antonio Guillén Martínez, nascut a Barcelona el 1957, porta tota la vida vinculat en primera línia a l’activisme social i al moviment associatiu de persones amb discapacitat física i/o orgànica. De ben jove va participar activament en les accions reivindicatives que les persones amb discapacitat van protagonitzar els anys 70 a Barcelona per exigir el reconeixement dels drets de les persones amb discapacitat física i, avui dia, continua sent un destacat activista a favor de la plena participació del col·lectiu. Actualment, és el president del COCARMI, Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat, i  d'ECOM, que celebra 50 anys.

Joan salvany, director gerent, i Davir Marín, treballador de la Mancomunitat TEGAR del Garraf, recullen el seu Premi Solidaris.

A l’Empresa: Mancomunitat TEGAR del Garraf (Vilanova i la Geltrú) 
Coneguda popularment com a TEGAR  es va fundar  l’any 1970 com Escola Sant Miquel depenent del Patronat Municipal d’Educació Especial de Vilanova i la Geltrú per a persones amb discapacitat intel·lectual. Ben aviat, l’any 1973, es van crear serveis per donar ocupació a joves. Es llavors quan començà la col·laboració amb empreses de la comarca sensibilitzades, sobretot de l’àmbit industrial. L’any 1981 es va crear la Mancomunitat de Municipis que agrupa totes les poblacions de la comarca del Garraf. Això va donar visibilitat i va enfortir l’entitat, fins a esdevenir un referent en l’economia social de la comarca amb diferents serveis laborals i ocupacionals formant una gran família de 350 persones i amb diferents seccions laborals dedicades a les feines de jardineria, missatgeria, neteja i serveis industrials així com diferents equips de treball en empreses ordinàries.

Guillem d'Efak rep el guardó en nom de l'Institut Català de la Salut.

A l’Administració Pública: INSTITUT CATALÀ DE LA SALUT (ICS) 
Per representar més de 50.000 professionals del sistema sanitari català que lluiten en primera línia contra la Covid-19 i tenen cura de la salut de la ciutadania catalana amb atenció i afecte. A tots i totes i cadascú i cadascuna d'ells i elles: metges, metgesses, infermers, infermeres, especialistes, fisioterapeutes, administratius, zeladors, auxiliars... i personal dels centres d'atenció primària, hospitals, equips de recerca i docència.
 

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts