Nº 55 JULIOL 2021
Aquest 15 de juny fa un any que els nostres venedors i venedores, 2.500 sentinelles de somnis, van tornar la il·lusió als pobles i ciutats de Catalunya. Per primera vegada no havien estat, durant tres mesos, a carrers, places i avingudes del nostre país des de la fundació de l’ONCE, fa 82 anys. I celebrem aquella fita. I tant que sí! La il·lusió continua gràcies a l’esforç de tots i totes i gràcies a la solidaritat de la ciutadania que ha estat sempre al nostre costat. Ho hem aconseguit junts!
Estem orgullosos d’aquesta unitat, una força imparable pel bé comú.
El passat dimecres 2 de juny Adrián Rincón es va convertir en el primer director d’orquestra cec que es titula a Espanya. És el primer d’Europa i un dels primers del món. Va debutar a la batuta com a director d’una orquestra simfònica amb el concert de fi de grau de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Va dirigir en públic, a la Sala 2 de l’Auditori de Barcelona, a 45 músics.
El passat 2 de juny va tenir lloc, a les instal·lacions del Club Natació Atlètic Barceloneta, l’acte de pressa de possessió de Gerard Esteva, com a president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, i dels membres del consell directiu, del qual forma part ja Dolors Luna, presidenta de la Federació Catalana d’Esports per Cecs (FCECS). La presidenta de la FCECS i responsable dels Serveis Social de l'ONCE a Catalunya, apludeix "aquest nou i important pas cap a la paritat i la igualtat'. Luna treballa per a visibilitzar i normalitzar l'esport per a totes les persones amb discapacitat.
Per al president del Grup Social ONCE, Miguel Carballeda, "les dades confirmen amb una aclaparadora rotunditat el que ja coneixíem, que dona i discapacitat és un binomi que, en massa ocasions, vol dir vulnerabilitat, exclusió, risc, i no estem disposats a això".
Entre els organismes que hauran d'implantar l'accessibilitat en les seves aplicacions es troben els relatius a l'Administració General de l'Estat; les administracions de comunitats autònomes; les entitats que integren l'Administració local; el sector públic institucional; les associacions constituïdes per les administracions; ens, organismes i entitats que integren el sector públic, i l'Administració de Justícia.
El projecte pretén beneficiar més de 1.500 persones amb discapacitat visual de l'Amèrica Llatina i facilitarà el treball amb al menys 5 empreses i organismes públics per país, a una mitjana de 10 persones per organització.
Gairebé un centenar d'escolars cecs o amb discapacitat visual greu es van reunir dissabte 19 de juny amb l'objectiu de compartir experiències esportives i fomentar la seva integració social a través de l'esport, demostrant que aquesta pràctica pot i ha de ser per a tothom, també a les escoles.
Dissabte 19 de juny a les 20.00 h, va tenir lloc, a través del Canal de Youtube ‘Cultura a cegues’, el concert de la 15ª jornada d'estudiants de música amb discapacitat visual, ‘Música a les Mans, amb més de 40 actuacions.
Per l’acte de presentació d’aquest cupó organitzar uns esmorzars a cegues a les quatre províncies catalanes, en els que tots als assistents es van posar a la pell d’una persona cega i van gaudir d’un esmorzar sense veure, amb antifaç. Les tècniques en rehabilitació de l’ONCE els van explicar les pautes de comportament en el tracte i servei a taula a les persones cegues o amb discapacitat visual quan són clients d’un bar o restaurant, com per exemple: localitzar el menjar (seguint les hores del rellotge), la beguda, els coberts...
Els visitants van poder tocar els vehicles amb formes i detalls molt característics i diferents dels cotxes moderns (fars, parafangs, cromats, motllures ...), i també seure a l'interior d'alguns dels més antics, la qual cosa feia aflorar un munt de records evocats per les olors dels cotxes de la seva infància i joventut.
El passat 15 de juny va fer un any que els nostres venedors i venedores van tornar la il·lusió als pobles i ciutats de Catalunya. Per primera vegada no havien estat, durant tres mesos, a carrers, places i avingudes del nostre país des de la fundació de l’ONCE. La il·lusió continua gràcies a l’esforç de tots i totes i gràcies a la solidaritat de la ciutadania que va ser sempre al nostre costat. Ho hem aconseguit junts! Els venedors i venedores de l’ONCE segueixen a peu de carrer, per guanyar-se el pa, per cantar "els iguals per avui" i per a repartir milions i esperances. Des de fa més de 82 anys, tenen un motiu per sortir de casa tots els dies: la il·lusió que pot amb tot.
Sole, com la coneixen amics i clients, té 43 anys i és afiliada a la ONCE. És cega total. És venedora dels productes de loteria responsable de l’ONCE des de fa 25 anys, des del 19 de juliol de 1996. Actualment, treballa a l'Hospital General de Catalunya, a Sant Cugat de Vallès.
Dels 28 de juny al 3 de juliol a la Casa de Colònies ‘La Conreria’, a Tiana (Barcelona). Els campaments d'estiu es reprenen amb el focus posat en els Jocs Paralímpics de Tòquio.
"Agraeixo a tothom el suport que ens han donat. És una satisfacció i una responsabilitat, que assumeixo amb molta il·lusió. Treballaré amb moltes ganes, amb coneixement i experiència i amb la màxima sensibilitat per representar dignament a totes les persones cegues i amb discapacitat visual. L'objectiu és la nostra normalització, la plena inclusió i la vida autònoma", assegurà Anaïs en conèixer els resultats.
Els vam dedicar un video. Els participants, tots i totes professionals del Grup Social ONCE, es van adreçar a les persones sordcegues i els van desitjar “Ànims” i “Feliç Dia Internacional de les Persones amb Sordceguesa”. També els van enviar petons i abraçades, tot en Llengua de Signes Catalana.
Va reunir més de 4.000 inscrits de 190 països i més de 200 organismes per a dissenyar junts el futur de les persones cegues i amb discapacitat visual, més de 285 milions habitants de tot el món. Es van tractar temes que preocupen a les persones amb discapacitat visual tant en els països més avançats com els que ho tenen una mica pitjor, des de l'accés a les condicions bàsiques d'higiene i salut, els drets fonamentals i la incorporació a les noves tecnologies. Sota el lema ‘La mirada de tots’, van haver més de 50 debats, tallers i ponències sobre múltiples temàtiques que afecten les persones cegues amb l'objectiu de ser capaços en els àmbits de formació, ocupació, autonomia, tecnologies, lectura, cultura o esport.
David Bernardo (ONCE) va denunciar els últims casos d'agressions a Catalunya cap a col·lectius LGTBI+, al temps que va voler cridar l'atenció sobre la vulnerabilitat encara més gran que tenen les persones cegues LGTBI+.
- dl
- dt
- dc
- dj
- dv
- ds
- dg
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
No hi ha esdeveniments per aquest mes