VI Trobada d'Escoles Esportives de l'ONCE

escuelas_deportivas3.jpg


Gairebé un centenar d'escolars cecs o amb discapacitat visual greu es van reunir dissabte 19 de juny amb l'objectiu de compartir experiències esportives i fomentar la seva integració social a través de l'esport, demostrant que aquesta pràctica pot i ha de ser per a tothom, també a les escoles.

Va ser durant la VI Trobada d'Escoles Esportives de l'ONCE que s'ha celebrat de forma virtual donades les circumstàncies sanitàries produïdes per la pandèmia. L'esdeveniment va estar inaugurat pel director general adjunt de Serveis Socials per a Afiliats de l'ONCE, Andrés Ramos qui va animar als escolars a seguir practicant esport "perquè aporta autonomia a les persones amb discapacitat visual i permet conèixer molta gent".

Ramos va tenir paraules d'agraïments per als professionals d'educació física, així com per a tot el professorat, voluntaris i famílies "que acompanyen durant tot l’any als nois i noies a practicar esport".

Durant la Trobada es van projectar diferents vídeos dels reptes esportius als quals s'han enfrontat els escolars durant els últims mesos en què s'ha vist com practicaven esports com el judo, goalball o escacs.

També van participar la directora d'Educació, Ocupació i Braille de l'ONCE, Ana Ruiz; el president de la Federació Espanyola d'Esports per a Cecs, Ángel Luis Gómez, i les directores i directors dels Centres de Recursos Educatius de l'ONCE, com Manel Eiximeno del CREDV ONCE Barcelona. Tots van coincidir a assenyalar que, tot i les circumstàncies de la Covid-19, l'esport ha seguit estant al capdavant de la inclusió en la societat per a les persones cegues o amb discapacitat visual greu.

A més, es van projectar diferents missatges de destacats esportistes paralímpics amb discapacitat visual en actiu com els judokes Borja Pahissa, Sergio Ibáñez i David García; els jugadors de la selecció de futbol per a cecs; la nedadora, Ariadna Edo; els atletes catalans Martín Parejo i Xavi Porras i també Iván Cano; la triatleta, Susana Rodríguez i l’exnedadora guanyadora de vuit medalles paralímpiques Ana García-Arcicollar.

En aquests vídeos també hi va haver missatges del davanter del Real Betis Balompié; Borja Iglesias; del director esportiu del Sevilla FC, Monchi, i de la jugadora de waterpolo, medallista olímpica a Londres 2012 i millor waterpolista del món en 2013, Jennifer Pareja, que va assenyalar que l'esport “ens dóna tot el necessari per a superar dificultats amb energia, força i valors sent una gran via d'inclusió en la societat”.

L'esdeveniment va estar clausurat per la vicepresidenta del Consell General de l'ONCE, Imelda Fernández, que va destacar alguns valors importants de la pràctica esportiva com "l'empatia, la companyonia, l'esforç, el respecte, aprendre de la derrota, i el treball en equip que tant ens aporta a tots".
 

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

Juliol

« »
 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts