Totes les aplicacions mòbils del sector públic han de ser accessibles des del passat 23 de juny

Seccions: T'interessa

El Reial Decret 1112/2018 sobre accessibilitat dels llocs web i aplicacions per a dispositius mòbils del sector públic va fixar el 23 de juny de 2021 com a data límit perquè les aplicacions mòbils d'organitzacions del sector públic compleixin amb els requisits d'accessibilitat universal per a les persones amb discapacitat.

El Centre Espanyol del Subtitulat i l'Audiodescripció (CESyA) de Reial Patronat sobre Discapacitat del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 va explicar en nota de premsa que l'accessibilitat d'aplicacions i webs suposa complir amb una sèrie de requisits perquè les persones amb discapacitat puguin accedir als continguts digitals en igualtat de condicions.

Per ser accessibles i complir amb les mesures marcades pel disseny universal, aquestes hauran de ser compatibles amb eines de suport, com, per exemple, els lectors de pantalla, a més d'establir les modulacions necessàries per al contrast de color, llum i brillantor, mida i tipologia de la lletra, descripció d'imatges i textos alternatius, convertidors bidireccionals de text i àudio o audiodescripcions, entre d'altres, per a les persones cegues o amb discapacitat visual.

També han d'incloure subtitulat adaptat als continguts audiovisuals, la disposició de vídeo-interpretació en llengua de signes o l'opció de realitzar videotrucades per a la lectura labial, a fi de ser accessibles a les persones sordes.

L'adaptació de textos i documents a lectura fàcil també és un requisit indispensable per a afavorir l'accés de les persones amb discapacitat intel·lectual. I s'han de proporcionar, a més a més, serveis que siguin plenament efectius i de qualitat.

El Reial decret exigia el compliment de les condicions d'accessibilitat a les pàgines webs al mateix any de la seva entrada en vigor, 2018, i va establir un termini de dos anys per a aquells llocs web ja publicats. No obstant això, per a les aplicacions mòbils es va concedir un marge més ampli, que finalitzà el passat dia 23 de juny.

Entre els organismes que hauran d'implantar l'accessibilitat en les seves aplicacions es troben els relatius a l'Administració General de l'Estat; les administracions de comunitats autònomes; les entitats que integren l'Administració local; el sector públic institucional; les associacions constituïdes per les administracions; ens, organismes i entitats que integren el sector públic, i l'Administració de Justícia.

En aquest sentit, s'estableix que tot lloc web i aplicació que rebi finançament públic per al seu disseny o manteniment haurà d'aplicar els criteris d'accessibilitat, incloent-se també els relatius a aquelles empreses que s'encarreguen de gestionar la prestació de serveis públics, especialment els que tinguin caràcter educatiu, sanitari, cultural, esportiu i de serveis socials, a més dels centres privats educatius, de formació o universitaris sostinguts de manera total o parcial per fons públics.
 

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

Juliol

« »
 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts