Dediquem 5,5 milions de cupons a l’hostaleria per a ‘Seguir gaudint junts’ de bars i restaurants
El sector de l'hostaleria, un dels més afectats per l'aturada econòmica de la Covid-19, va protagonitzar el cupó de l'ONCE de dijous, 17 de juny. Cinc milions i mig de cupons van difondre la important tasca d'aquest sector.
“Estem encantats de poder ajudar a l’hostaleria i la restauració. I poder-los oferir el nostre assessorament per a millorar el servei a les persones cegues o amb discapacitat visual greu quan van a dinar o a sopar. Són unes pautes molt senzilles que les poden guiar molt bé. Constitueixen un pas més per ser iguals i normalitzar la vida social de les persones amb discapacitat”, apuntà Enric Botí, delegat territorial d’ONCE Catalunya.
Per l’acte de presentació d’aquest cupó, es van organitzar uns esmorzars a cegues a les quatre províncies catalanes, en els que tots als assistents es van posar a la pell d’una persona cega i van gaudir d’un esmorzar sense veure, amb antifaç. Quatre tècniques en rehabilitació de l’ONCE (Pilar Laucirica, a Barcelona; Olga Serrano, a Girona; Mayka Cruz, a Lleida i Laura Blanco, a Tarragona) els van explicar les pautes de comportament en el tracte i servei a taula a les persones cegues o amb discapacitat visual quan són clients d’un bar o restaurant, com per exemple: localitzar el menjar (seguint les hores del rellotge), la beguda, els coberts...
Barcelona
A Barcelona, l’esmorzar es va fer al restaurant Semproniana amb la seva propietària i cuinera Ada Parellada; Joan Ramon Riera, Regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb discapacitat de l’Ajuntament de Barcelona; Mireia Torralba, vicepresidenta del Gremi de Restauració de Barcelona i Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya.
Girona
A Girona. Josep Roca, del Celler de Can Roca, i el director de l’agència de l’ONCE a Girona, Fran Rodríguez, van presentar el cupó a la Casa Cacao del Celler de Can Roca. Per fer-ho, el sommelier es va posar a la pell d’una persona cega i va gaudir de l'esmorzar.
Lleida
A Lleida, es va presentar el cupó al Bar Restaurant Llobregat amb Mariama Sall, regidora de Persones Comunitat i Agenda 2030; Josep Castellarnau, president de la Federació d’Hostaleria de Lleida; Marcelino Cid, director de l’agència de l’ONCE a Lleida i Manolo Lorenzo, vicepresident del Comitè d’Empresa de Lleida.
Tarragona
A Tarragona, l’acte va tenir lloc al Camping & Resort Sangulí de Salou amb Pere Granados, alcalde de Salou; Berta Cabré, presidenta de la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona; Xavier Blasi, Camping & Resort Sangulí; Raquel Saavedra, directora de l’ONCE a Tarragona i Rafaela Pérez, vicepresidenta primera del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya.
Amb aquest cupó, l'ONCE dona suport als professionals de l'hostaleria i col·labora en tot el que sigui possible perquè pugui recuperar el terreny perdut durant el confinament. A més, vol agrair a bars i restaurants la seva tasca durant aquests durs mesos. Molts dels establiments van posar els seus fogons al servei dels que van lluitar directament contra la malaltia i de les persones amb pocs recursos.
‘Continuem gaudint junts' és la frase que es va poder llegir en aquests 5,5 milions de cupons, il·lustrats amb a un cambrer servint a una parella, asseguda en una terrassa, tots ells amb la seva mascareta. Una escena que, a poc a poc, va sent més habitual a mesura que la vacunació augmenta i les restriccions es suavitzen.
Un cupó, en definitiva, per tornar a gaudir d'aquests establiments que uneixen a molta gent. Els professionals, cuiners/res i cambrers/res en moltes ocasions, es converteixen en amics i confidents de la seva clientela.
- dl
- dt
- dc
- dj
- dv
- ds
- dg
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31