Nº 34 OCTUBRE 2019

cuponazo_gava_tomas_pardoportada.jpg
El sorteig de l’ONCE donà al Baix Llobregat un gran premi de 9 milions d’euros i altres 4 premis de 25.000 euros cadascú. En total, l’ONCE va deixar a tot l’Estat més d’11 milions d’euros amb premis a A Coruña, Telde, Madrid, Mallorca, Tenerife, Villalba, Móstoles, Gran Canaria, Huelva, Cartagena, Lorca, Benidorm, Almeria, Lugo, Sevilla i Màlaga.
conseller_cocina_piso_vida_.jpg
El passat 6 de setembre Chakir El Homrani, conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, va visitar les instal·lacions d’ONCE Catalunya, per tal de conèixer de primera mà els serveis socials personalitzats que reben les persones cegues a Catalunya. Al Llibre d'honor ens va escriure: "L'ONCE és un exemple amb arrels profundes i històriques amb un present en a totes les viles, pobles i ciutats del país, on formeu part de la realitat dels veïns i veïnes. I el més important: un futur de treball per la millora dels drets de les persones amb discapacitat. Continuarem treballant per aquest objectiu conjuntament".
reus_nuevo_quiosco.jpg
És un model més accessible per a tots els agents venedors amb discapacitat, més ecològic i els seus consums i que facilita la comunicació amb el públic.L’acte va comptar amb la participació de Carles Pellicer, alcalde de Reus; Montserrat Vilella, regidora de Benestar Social; Àngel Ávila, sotsdelegat territorial de l’ONCE a Catalunya; Arantxa Vallespí, directora de l’agència de l’ONCE a Reus i la venedora dels productes de joc responsable de l’Organització, Maria Dolors Miró.
unicurso_2019.jpg
Estudiaran en tres universitats catalanes: la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona; la de Girona (UdG) i la de Barcelona (UB). Les universitats participants inclouen en els seus programes formatius un període de pràctiques als campus o en empreses externes ordinàries. Les universitats han plantejat aquestes pràctiques en la modalitat de treball amb suport, per al que han comptat amb preparadors laborals
diada_st_boi.jpg
Enric Botí, delegat territorial ONCE Catalunya; David Bernardo, president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya i Jordi Costa, director de l’agència de l’ONCE a El Prat de Llobregat van assistir el passat 11 de setembre, amb motiu de la Celebració de la Diada Nacional de Catalunya, a la recepció i a l’esmorzar oficial de l’Ajuntament de Sant Boi. També van fer ogrenes florals les nostres agències de Tarragona i de Terrassa.
cupo_rellotge._castellfollit_de_la_roca_-_girona.jpg
L’acte de presentació va comptar amb la intervenció de Miquel Reverter, alcalde de Castellfollit de la Roca. Amb aquesta col·lecció de cupons l'ONCE vol recordar la funció que realitzen els rellotges, màquines de precisió, algunes amb més d'un segle de funcionament. Al llarg dels anys han estat guia i punt d'informació per a les persones cegues que, gràcies a les seves campanades, podien i poden conèixer l'hora del dia en què es troben.
isaac_padros.jpg
Isaac Padrós, afiliat a l’ONCE i estudiant de la Universitat de Girona (UdG), s'enfronta al repte únic de fer la ‘Volta a Menorca’ en caiac individual, acompanyat d'un caiaquista expert. És tot un repte. "Mostra les nostres capacitats, la integració que supera totes les barreres, i com l'esport adaptat ens fa compartir objectius i metes amb la resta. Les barreres són per trencar-se”, assegura Padrós.
tnc_usuarios_atrezzo.jpg
Un grup de persones cegues afiliades a l’ONCE va visitar el TNC i va ‘veure’ mitjançant el tacte i l’oïda com és la Sala Petita amb una mostra d’atrezzo de diferents espectacles
cupones_senior.jpg
Aquesta sèrie de cupons es va realitzar amb la col·laboració amb la Confederació Espanyola d'Organitzacions de Majors (CEOMA), i la Unió Democràtica de Pensionistes (UDP), per celebrar el Dia Internacional de la Gent Gran, l'1 d'octubre. La sèrie començà el dilluns, 30 de setembre amb el cupó que inclou la frase 'Gaudir de l'oci, millor en companyia', amb la qual es pretén que les persones grans no s'aïllin i acudeixin a llocs i activitats lúdiques, culturals i d'oci en general.
Van recórrer diferents carrers de la ciutat amb els ulls tapats o tapats parcialment i també amb cadira de rodes per comprovar quines dificultats hi ha a l'hora de moure's pel municipi. L'experiència s'ha portat a terme de la mà la tècnic de rehabilitació de l’ONCE, Maika Cruz i de professionals de l'Associació Alba que treballa amb discapacitats físics .
gossosdeltaplatja.jpg
Dissabte 28 de setembre va tenir lloc la III Trobada de Convivència per a les persones afiliades d’ONCE Catalunya que son usuàries de gossos pigall, organitzada pel Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya en col·laboració amb l’Associació d’Usuaris de Gossos Guia de Catalunya amb l’objectiu de gaudir d’una jornada que permet als afiliats usuaris de gossos pigall estar més a prop, conèixer-se millor i visibilitzar la tasca digna d’encomi que duen a terme els gossos pigall. A Catalunya hi ha 189 gossos pigall en actiu:156 a Barcelona, 18 a Tarragona, 14 a Girona i un a Lleida.
cambribike.jpg
L’ONCE Catalunya va participar a la CambriBike que es va celebrar a Cambrils del 27 al 29 de setembre. Els participants van estat acompanyats i animats pel Josep Pitarch, cap de la Unitat de Cultura i Esports de la Delegació Territorial de l’ONCE a Catalunya i per l’Arantxa Vallespí, directora de l’agència de l’ONCE a Reus.
dscf3510.jpg
Marcos Bajo, esportista afiliat a l'ONCE amb disCapacitat visual a causa d'una Malaltia Rara, cofundador de l'Associació Mou-te pels que no poden, és l'artífex de la III Volta Solidària a Espanya. Els objectius són: donar a conèixer les Malalties Rares (MR, les que afecten a menys de 5 de cada 10.000 persones); animar a les persones amb discapacitat a practicar esport saludable; eliminar les barreres socials i acostar a la població la realitat dels pacients i familiars de MR. També pretén recaptar fons per a la continuïtat de les investigacions. S'iniciarà a Bilbao el 7 d'octubre, després de dues etapes pròleg pels voltants de la capital biscaïna i acabarà a Barcelona el 10 de novembre de 2019 (a l’Hospital de Sant Joan de Déu).
hadoui_espana-inglaterra_ii.jpg
La selecció espanyola de futbol per a cecs es va proclamar el Dia de la Mercè campiona d'Europa, després de derrotar a França en la final per 3-1, amb dos gols del jugador de Tarragona Youssef el Haddaoui i un altre del capità, Adolfo Acosta. A l'equip inicial també va jugar Pablo Cantero, que com Haddaoui, juga amb un equip català, el Tarragona.

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts