Espanya, campiona d’ Europa de Futbol per a cecs amb dos gols de Haddaoui, que juga al Tarragona

La selecció espanyola de futbol per a cecs es va proclamar el Dia de la Mercè campiona d'Europa, després de derrotar a França en la final per 3-1, amb dos gols del jugador de Tarragona Youssef el Haddaoui i un altre del capità, Adolfo Acosta.

Amb un dia assolellat sobre Roma, la selecció espanyola va sortir d'inici amb Sergio Rodríguez sota els pals, acompanyat de Pablo Cantero (també jugador de Tarragona), Iván López, el propi Youseff el Haddaoui i Antonio Martin Gaitán.

Espanya va sortir atacant i amb grans ocasions que es van traduir en el primer gol nacional anotat per Youseff el Haddaoui després del servei d'una falta.

Però la intensitat en defensa de la 'Rojita' va fer que fos sumant faltes en contra fins que, a dos minuts per al descans, un doble penal per França va suposar el primer gol encaixat per Espanya en el torneig.

El gol francès va ser un gerro d'aigua freda per a la selecció espanyola, i va esperonar els gals a l'inici de la segona part que van disposar de dues grans ocasions que van ser buidades per Sergio Rodríguez.

Però una pilota dividida al costat de l'àrea francesa, va ser recollida per Youssef el Haddaoui que, de xut ras, va batre el porter rival, anotant el seu segon gol particular.

A partir d'aquí, totes dues seleccions van lluitar en una bonica batalla futbolística, plena d'intensitat i tractant d'aconseguir augmentar el marcador, però les defenses es van imposar als atacants. Fins que, a falta de dos minuts, una jugada individual d'Adolfo Acosta va servir per anotar el gol definitiu que va proclamar a Espanya campiona d'Europa per vuitena vegada en la seva història.

El combinat nacional va finalitzar així un torneig impecable, amb 19 gols a favor i un en contra. A més, va aconseguir el bitllet per als pròxims Jocs Paralímpics de Tòquio 2020.