El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies visita l’ONCE i coneix de primera mà els serveis personalitzats que reben els afiliats a Catalunya

Seccions: Protagonistes
conseller_cocina_piso_vida_.jpg

El passat 6 de setembre Chakir El Homrani, conseller de Treball, Afers Socials i Famílies  de la Generalitat de Catalunya, va visitar les instal·lacions d’ONCE Catalunya, per tal de conèixer de primera mà els serveis socials personalitzats que reben les persones cegues a Catalunya.

El conseller va mantenir una reunió amb Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya; David Bernardo, president del Consell Territorial d’ONCE Catalunya i altres representants de la institució.

Acabada la reunió i acompanyat pel delegat territorial i pel president del Consell Territorial, va fer una visita institucional a l’Edifici ONCE Catalunya, l’espai més gran del món en atenció integral a de les persones cegues i amb deficiències visuals greus. 

El centre, amb 44.000 m2, és un espai que està totalment adaptat. Des d’aquí es coordina la prestació de serveis socials que l’ONCE dona a tota Catalunya. El centre ofereix atenció integral i multidisciplinària a més de 3.000 persones de la ciutat de Barcelona i més de 10.000 de la seva àrea d’influència.

Serveis socials

Dolors Luna, cap del departament de Serveis Socials per Afiliats va ser l’encarregada d’atendre el conseller en el Pis de Vida Diària on li va explicar com es treballen amb els afiliats les adquisicions d’habilitats de la vida quotidiana com cuinar, planxar... i a l’aula de tiflotecnologia, on li va explicar el conjunt de tècniques, coneixements i recursos encaminats a procurar a les persones amb ceguesa o discapacitat visual greu els mitjans oportuns per la correcta utilització de la tecnologia.

Chakir El Homrani a la visita al CRE amb Manel Eiximeno.

Centre de Recursos Educatius ONCE Barcelona

El conseller, atès pel Manel Eiximeno, director Centre de Recursos Educatius ONCE Barcelona, va conèixer aquest centre pioner en la integració dels nens cecs a les escoles ordinàries. S’encarrega de coordinar els programes educatius dels afiliats i supervisa l’evolució dels alumnes integrats en l’educació ordinària. També treballa directament en el camp de la investigació, l’adaptació curricular, la formació de professionals i la innovació educativa. Actualment, a Catalunya hi ha uns 1.151 estudiants cecs o amb deficiència visual greu.

I a continuació va visitar la impremta Braille, on es produeix i distribueix entre els afiliats tot tipus de documents i recursos bibliogràfics sonors i en el sistema de lectoescriptura Braille. Es poden veure les diferents màquines d’impressió Braille, així com la laboriosa producció de contes infantils i diversos materials en relleu com plànols, monuments, guies de metro...

El delegat territorial va regalar un gos pigall de pelux al conseller

Llibre d'honor

Chakir El Homrani, conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, va acabar la visita tot escrivint una dedicatòria al Llibre d’honor  de l’ONCE Catalunya, que va llegir de viva veu.
Diu així:  “Un plaer i un honor visitar l’ONCE. Teniu el repte de construir una comunitat diversa que s’ajuda perquè ningú quedi fora. Vosaltres sou un exemple en aquesta direcció.
Un exemple amb arrels profundes i històriques amb un present en totes les viles, pobles i ciutats del país, on formeu part de la realitat dels veïns i veïnes. I el més important: un futur de treball per la millora dels drets de les persones amb discapacitat. Continuarem treballant per aquest objectiu conjuntament. Gràcies per la feina feta, per la feina que fem i per la feina que farem!
”.

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts