Tècnics municipals i polítics de Tàrrega es posen a la pell de persones amb discapacitat per fer una diagnosi dels obstacles urbans

Seccions: Protagonistes

El passat 25 de setembre tècnics municipals i polítics de l'Ajuntament de Tàrrega es van posar a la pell de persones amb discapacitat visual i física per fer una diagnosi dels obstacles urbans que hi ha a la ciutat. Van recórrer diferents carrers de la ciutat amb els ulls tapats o tapats parcialment i també amb cadira de rodes per comprovar quines dificultats hi ha a l'hora de moure's pel municipi.

L'experiència s'ha portat a terme de la mà la tècnic de rehabilitació de l’ONCE, Maika Cruz i de professionals de l'Associació Alba que treballa amb discapacitats físics .

Segons Cruz, la "ciutat ideal no existeix" però sí "l'actitud per fer-la possible". És per això que ha remarcat la necessitat de "sensibilitzar" als organismes públics i als ciutadans que les ciutats actuals són "imperfectes" i cal fer un esforç per millorar-les.

A Tàrrega s'ha fet un petit recorregut i segons Cruz cal fer un estudi profund pel que fa al condicionament de les voreres, la senyalització dels creuaments perquè els discapacitats no tinguin "marge d'error" a l'hora de creuar, i també posar semàfors acústics. Així mateix, Cruz també s'ha referit a la il·luminació nocturna o al fet que els establiments de restauració deixin espai entre les cadires de les marquesines i les parts del carrer per poder passar amb comoditat.

La regidora de Serveis Municipals, Teresa Sala, va posar de manifest la importància de la iniciativa per veure que no són les mateixes les necessitats que té un col·lectiu o altre. Sala ha reconegut que a Tàrrega hi ha moltes dificultats de tot tipus a les quals volen 'posar fil a l'agulla' per tal de resoldre-les. I va explicar que si per al que va amb cadira de rodes els carrers de "plataforma única" són "fantàstics" per als qui tenen problemes de visió són "nefastos" ja que els costa distingir entre la vorera i l'asfalt. Va remarcar la necessitat que els tècnics i els polítics siguin conscients d'aquesta realitat per tenir-ho en compte a l'hora de planificar les ciutats. Així mateix, també va posar de manifest que amb l'envelliment de la població la gent cada vegada tindrà més dificultats i per tant cal posar-hi remei. Així, es va referir a les voreres d'alguns carrers o al pas a nivell de la via del tren que "és un horror". Segons Sala, l'experiència que s'ha portat a terme s'anirà repetint en un futur perquè a Tàrrega superi les dificultats de tot tipus que hi ha i que millori. 

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts