Publicador de continguts

T'interessa

T'interessa

tmb_perro_negro_metro_1.jpeg
En la línia d’avançar cap a la plena accessibilitat, TMB ha iniciat a les seves xarxes de metro i autobusos una prova pilot del sistema NaviLens com a eina per potenciar l’autonomia personal dels usuaris mitjançant l’ús de la visió artificial.Les principals estacions de la línia 9 Sud de metro i les parades d'autobús de la plaça d'Espanya i de la línia H12 s'han dotat amb etiquetes interactives que els telèfons mòbils poden llegir i convertir en informació sonora.
idibell_grupo.jpg
L'ONCE col•labora en el projecte coordinat per l'investigador Julián Cerón Madrigal, de l'Institut de Recerca Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), que té com a títol "Cap a la medicina personalitzada en un subtipus de retinosi pigmentària autosòmica dominant: mutacions en SNRPN200”. Les distròfies hereditàries de la retina són desordres amb gran heterogeneïtat clínica i genètica per als que no hi ha cura avui en dia i que afecten 15.000 persones a Espanya.
libro_en_braille.jpg
L'ONCE celebra els 10 anys de la creació dels 'Clubs Braille', una de les iniciatives de l'Organització per a propiciar l'extensió d'aquest sistema de lectoescriptura, amb motiu del Dia Mundial del Braille, que es va celebrar el passat 4 de gener, en coincidència amb el naixement del seu creador, Louis Braille.
cocarmi_taula_.jpg
El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), principal plataforma del sector a Catalunya, va fer el passat 30 de novembre una crida pública a les administracions perquè canviïn l'actual sistema de finançament de les entitats socials per fer-les més sostenibles i garantir la continuïtat dels projectes i serveis. Aquestes demandes es van posar sobre la taula en el transcurs de la jornada 'Cap a una societat resilient i inclusiva' organitzada pel Comitè amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, instaurat per l'ONU i que se celebra des de fa 25 anys cada tres de desembre.
santa_llucia_ok.jpg
El cap de setmana del 16 i 17 de desembre milers de persones cegues van celebrar Santa Llúcia amb activitats als 18 centres que l’ONCE té a tota Catalunya, com ara Tarragona, Girona, Lleida, Badalona, Granollers o L’Hospitalet.
L'acord contempla com a beneficiaris als afiliats i treballadors d'ONCE amb dificultats auditives, així com als seus familiars fins a segon grau de consanguinitat o afinitat que desitgin adquirir determinades solucions i serveis de GAES en condicions especials i amb possibilitat de finançament preferent.
rrss_down.jpg
El 12 de noviembre del 2017 arrancó la campaña institucional de la ONCE y su Fundación para recordar que la evolución ha permitido a las personas con discapacidad ser unos ciudadanos más.
microsoft.jpg
La ONCE, Fundación ONCE y Microsoft han renovado su compromiso de colaboración en el ámbito de la accesibilidad tecnológica y el apoyo a las personas con discapacidad mediante la firma de un convenio que ha sido rubricado por Patricia Sanz, Vicepresidenta de Políticas Sociales e Igualdad de la ONCE, Brad Smith, Presidente de Microsoft Corporation, y Pilar López, Presidenta de Microsoft España.
L'1 de desembre se celebra cada aany arreu del món el 30è Dia Mundial de la Sida, una jornada que vol fomentar la conscienciació de la societat i implicar-la en la lluita contra el VIH. Des d’ONCE Catalunya ens hem subscrit al manifest del Dia Mundial de la Sida 2017. La campanya d’aquest any, sota el lema “Un salt endavant cap a la fi de la sida” vol fer especial èmfasi en el compromís assumit per la comunitat internacional de posar fi a l’epidèmia com a amenaça per a la salut pública per al 2030, objectiu que forma part de l’Agenda 2030 pel Desenvolupament Sostenible, aprovada per l’Assemblea de les Nacions Unides.
tifloinnova_chica_parchis.jpg
Más de 30 empresas procedentes de 15 diferentes países de todo el mundo se dieroncita en TifloInnova 2017 (#TifloInnova2017), una de las tres ferias internacionales más importantes del sector de tecnología accesible para personas ciegas, organizada en Madrid por el Centro de Investigación, Desarrollo y Aplicación Tiflotécnica (CIDAT) de la ONCE, entre el 17 al 19 de noviembre. Desfibriladores con voz; visión artificial; impresoras 3D para planos en tiempo real; programas que permiten estudiar matemáticas...En TifloInnova 2017 se reunieron fabricantes, desarrolladores, distribuidores, usuarios, investigadores y profesionales, para compartir y dar a conocer la tecnología dirigida a facilitar la vida diaria de las personas con discapacidad visual.

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

Setembre

« »
 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya

Publicador de continguts