Fundación ONCE i l’Agència Catalana de Turisme promouen el turisme accessible a Catalunya

Seccions: T'interessa

Fundación ONCE i l’Agència Catalana de Turisme (ACT) s’han compromès conjuntament a la realització d'iniciatives i activitats per a la promoció del Turisme Accessible a Catalunya.

El Turisme Accessible és una de les línies estratègiques de treball de l'ACT a partir de valorar el volum dels seus mercats potencials i el grau d'adequació d'una part important de l'oferta turística catalana, com es demostra amb el treball continuat que ha realitzat per al desenvolupament i la promoció d'aquest tipus de turisme. Aquesta línia es dóna la mà amb una institució de referència a nivell estatal i, també, a escala internacional (Fundación ONCE) en l'àmbit de les iniciatives i polítiques proactives per al desenvolupament humà de les persones amb discapacitat, inclosos tots els aspectes vinculats al lleure i als viatges.

El conveni l’han signat Xavier Espasa, en la seva qualitat de Director general de l’Agència Catalana de Turisme, i José Luis Martínez Donoso, en representació de la Fundació ONCE per a la cooperació i inclusió social de persones amb discapacitat. Estendrà la seva vigència fins al 31 de desembre de 2019.

José Luis Martínez Donoso, director general de Fundació ONCE, va remarcar que el desenvolupament d'un turisme inclusiu suposa una oportunitat de negoci en un món cada vegada més global. "Una oferta turística que, en tota la seva cadena de valor, atengui les necessitats de les persones amb discapacitat i gent gran, que aposti per aquest nínxol de mercat, tindrà un gran avantatge competitiu en el sector", va assegurar.

Suport al desenvolupament i la promoció del Turisme Accessible a Catalunya

La Fundació ONCE i l'Agència Catalana de Turisme tenen l’interès comú en realitzar accions compartides de suport al desenvolupament i la promoció del Turisme Accessible a Catalunya.  Fruit d'aquesta predisposició, ambdues organitzacions ja van iniciar col•laboracions amb resultats positius, entre les quals destaca la integració de l'Agència Catalana de Turisme (abans Consorci Turisme de Catalunya) a la Xarxa Europea de Turisme Accessible (European Network of Accesible Tourism #8211ENAT-), entitat de referència a nivell europeu en aquesta matèria.

Entre els objectius que es proposa el conveni hi ha la promoció del turisme accessible a Catalunya i, especialment, aquells destins, empreses i entitats catalanes que ofereixin millors pràctiques. Entre les activitats, es projecta fer presentacions conjuntes de les ofertes, impulsar la comunicació de destinacions turístiques accessibles o establir acords amb el Grup Hotels Ilunion, referent en el camp del disseny universal.

El Govern Català i la Fundació ONCE fa temps que treballen conjuntament en l’àmbit del turisme accessible. Dues fites destacables han estat l’Estudi de Turisme Accessible a finals de 2007 i la presentació de la Guia i la pàgina web de Turisme Accessible  Turisme per a Tothom (http://turismeperatothom.catalunya.com) el juny del 2008. Tot amb la finalitat d’augmentar les destinacions accessibles i el grau de sensibilització i conscienciació de la societat en general i els promotors turístics en particular.

Més recursos, equips i serveis

Actualment, el nombre de recursos, equips i serveis turístics que participen en el programa és de 1.230, el que representa un creixement del 49,3% des del principi del projecte, així com un increment en el nombre de destinacions de turisme accessible passant de 16 destinacions en el 2007 a les 26 que actualment s'estan promocionant (any 2018), a més del Camí de Sant Jaume Per a Tothom, projecte referent a nivell nacional i internacional en la implementació de solucions per facilitar l'accessibilitat a persones amb discapacitat sensorial (sords i cecs) en aquest tipus de recorreguts o rutes culturals.

Recentment Fundació ONCE ha presentat l'Observatori d'Accessibilitat Universal del Sector Turístic a Espanya en el marc de Fitur. En aquest informe es conclou que la despesa mitjana realitzada pels turistes amb discapacitat i necessitats especials és de 813,65 euros a l'any, una xifra superior al desemborsament efectuat per la resta de la població (637,60 euros).


 

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

  1. dl
  2. dt
  3. dc
  4. dj
  5. dv
  6. ds
  7. dg
  8. 1
  9. 2
  10. 3
  11. 4
  12. 5
  13. 6
  14. 7
  15. 8
  16. 9
  17. 10
  18. 11
  19. 12
  20. 13
  21. 14
  22. 15
  23. 16
  24. 17
  25. 18
  26. 19
  27. 20
  28. 21
  29. 22
  30. 23
  31. 24
  32. 25
  33. 26
  34. 27
  35. 28
  36. 29
  37. 30
  38. 31
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Publicador de continguts

Webs de ONCE

Logo de la web de ONCE (Abrir en nueva ventana)