IL·LUSIÓ Nº 74 ABRIL DEL 2023

Imatge de la Sala d¡acte de la direcció de l'ONCE a Tarragona, en el moment de la presentació de la nova direcció.

Durant el mes de març s’han presentant els nous directors de les agències de Reus, Fran Sánchez;  Terrassa,  José Juan Rodríguez; L’Hospitalet de Llobregat, Héctor Grao i Badalona, Eduardo González. A Tarragona també es va presentar el relleu a la direcció: Josep Vilaseca, com a nou director i Arantxa Vallespi, com a sotsdirectora 

Tots ells i totes elles van manifestar que “és un gran repte que emprenen amb molta il·lusió”. Van agrair l’oportunitat de treballar a cadascuna de les localitats  i compartir amb entitats i persones del món de la discapacitat experiències i projectes que ens “faran millorar el nostre dia a dia”. 
 

Foto de família dels premis Roc Boronat 2023

El jurat del XXV premi literari Roc Boronat va escollir Pere Gorgoll com a guanyador de la 25 edició per l’obra presentada amb el títol El dia que el món va fer un pet com un aglà, que es publicarà a l’editorial Amsterdam Llibres al setembre de 2023. 

Un estudiant fa una part del treball del 39 Concurs Escolar del Grup Social ONCE.

El 39è Concurs Escolar del Grup Social ONCE  ha convidat els docents i estudiants a realitzar treballs que impulsin ciutats i municipis sense barreres com a via per a la inclusió i l'accessibilitat de totes les persones. En aquesta edició han participat 32.218 escolars de 691 centres educatius de Catalunya, sota la coordinació de 738 professionals de l’educació.

Núria Marín, Alcaldessa de L'H parlant durant la presentació de la nova agència de l'ONCE

Dimarts 14 de març, es va inaugurar la nova agència de L’ONCE a L’Hospitalet de Llobregat, situada a l’Avinguda del Carrilet, núm. 303-305 (cantonada amb el carrer Ángeles Santos, que és l’entrada). La nova agència és un exemple d’accessibilitat universal i la primera de tot l’Estat que incorpora globalment la nova imatge d’identitat corporativa del Grup Social ONCE.

Imatge del Cupó de l'Extra del Dia del Pare

El Sortegi de l’Extra del Dia del Pare va repartir 960.000 euros a Catalunya: 400.000 euros a Granollers, 360.000 euros a Tarragona i 200.000 euros a Barcelona 

Usuari de l'ONCE utilitzant el Comunicador Tàcti ONCE al MWC BBarcelona 2023

Durant la darrera jornada del Mobile World Congress Barcelona 2023, el 2 de març, l’ONCE Catalunya  i el Centre de Tiflotecnologia i Innovació (CTI) de la pròpia Organització, van mostrar l’aplicació ‘Comunicador Tàctil ONCE’, una aplicació que permet a les persones amb sordceguesa comunicar-se de manera còmoda i senzilla amb altres persones que no coneixen els sistemes alternatius de comunicació que usa aquest col·lectiu.

Imatge de la presentació de Cupó dedicat a la Rambla de Barcelona

Un grup de persones cegues van ‘veure’, en una visita organitzada el passat 3 de març per Amics de La Rambla i l’ONCE Catalunya, la Font de Canaletes i altres indrets emblemàtics de La Rambla, com ara la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona (Poliorama), Pastisseria Escribà, Palau Virreina, Gran Teatre del Liceu i el Carrer Ferran.

Imatge dels assistents a la presentació dels 62 semàfors creuant per un pas de zebre on s'ha instal·lat un d'aquests dispositius sonors

Pere Granados, alcalde de Salou;  Enric Botí, delegat de l’ONCE a Catalunya, i Fran Sánchez, director de l’ONCE a Reus van participar dimecres 1 de març, amb un grup de persones afiliades a l'ONCE, en la presentació dels nous semàfors adaptats per a persones cegues o amb discapacitat visual greu als carrers de Salou. 

Imatge dels nenes i nenes participant a la festa de l'esport

El Centre de Recursos Educatius CRE ONCE Barcelona, Servei Educatiu Compartit Departament d’Educació CREDV ONCE,  organitzà divendres 24 de març  la seva Festa de l’Esport, que enguany arribà a la 29ena edició.

la Sala de Conferències de l’ONCE a Catalunya acollint la jornada d’Eurocities ‘Una ciutat per tothom lliure de barreres’

Divendres 24 de març vam acollir a la Sala de Conferències de l’ONCE a Catalunya, la jornada d’Eurocities ‘Una ciutat per tothom lliure de barreres’, organitzada per l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de l’Ajuntament de Barcelona. 

Imatge d'un dels assistents a la visita guiada accessible tocant una pared de la Catedral de vIC

Un grup de 25 persones cegues, afiliats i afiliades a l’ONCE, van participar a principis de març d'una  visita guiada accessible a la Catedral de Vic  a càrrec de Xavier Cervera, guia de l’Ajuntament de Vic

L'alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, i la secretària general i directora de Transformació i Excel·lència i Igualtat de la Fundació ONCE i secretària general d'Inserta Empleo, Virginia Carcedo,, donant-se la mà en senyal d'acord

L'alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, i la secretària general i directora de Transformació i Excel·lència i Igualtat de la Fundació ONCE i secretària general d'Inserta Empleo, Virginia Carcedo, van signar un conveni per fomentar l'ocupació de les persones amb discapacitat del municipi.

Lleida, Santa Creu de Tenerife, La Corunya, Las Palmas de Gran Canària i Ciutat Real són les localitats més accessibles, segons l'Índex Smart Cities (ISCE) de les ciutats de l’Estat 2023, elaborat per Idencity amb la col·laboració de Fundació ONCE.

Foto de la catalana María Zamora (Plata); el castellanolleonès Diego Ruiz (Or); i la murciana Irene Cerdà (Bronze= recollint el guardó

La catalana María Zamora (Plata), llançadora de pes i javelina; el castellanolleonès Diego Ruiz (Or), velocista; i la murciana Irene Cerdà (Bronze), es van proclamar vencedors absoluts d’una nova edició de la gran cita de l’atletisme paralímpic de base.

Imatge de Lola Chacón amb els seus quadres

L'artista cega afiliada a l'ONCE, Lola Chacón, va presentar la seva Exposició de Pintura Solidària amb el títol Espacio Sideral,  que estarà del 9 de març al 7 d'abril en les Cotxeres de Borrell (carrer Viladomat, 2).

L’ONCE va realitzar, el passat 27 i 30 de març, dues sessions formatives pel professorat de l'Institut Obert de Catalunya (IOC), on es van mostrar les eines de treball i conceptes generals d’accessibilitat i usabilitat en l'entorn digital i l’elaboració de materials digitals accessibles i usables.

Imatge de l'entrega de premis dels Premis Oriana de Cinema 2022. Apareix Enric Botí dalt de l'escenari.

El Grup Social ONCE i els Premis Oriana tornen a unir els seus esforços per assolir la inclusió del col·lectiu de persones cegues o amb discapacitat visual greu en un àmbit tan aparentment visual com és el cinema.

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Suscripcion

Suscripción

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
Te informamos de que los datos de carácter personal que nos proporciones al rellenar el presente formulario serán tratados por Política privacidad

Publicador de contenidos