L’ONCE Catalunya acull la jornada d’Eurocities ‘Una ciutat per tothom lliure de barreres’

Secciones: T'interessa
la Sala de Conferències de l’ONCE a Catalunya acollint la jornada d’Eurocities ‘Una ciutat per tothom lliure de barreres’

Divendres 24 de març vam acollir a la Sala de Conferències de l’ONCE a Catalunya, la jornada d’Eurocities ‘Una ciutat per tothom lliure de barreres’, organitzada per l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de l’Ajuntament de Barcelona. Enric Botí, delegat de l’ONCE a Catalunya, va donar la benvinguda a la “casa de la il·lusió”, la seu d'ONCE a Catalunya, un espai de 45.000 metres quadrats exemple de disseny universal, que dona serveis personalitzats i especialitzats a més de 10.000 persones cegues o amb discapacitat visual greu. 

Botí va recordar als assistents que “la transformació ecològica i digital de les ciutats ha de ser accessible. Si la sostenibilitat no és accessible, no serà sostenible. I si la tecnologia tampoc és inclusiva, serà exclusiva”. 

Eurocities és la xarxa de les “grans ciutats europees” que constitueix una plataforma per compartir idees, intercanviar experiències i elaborar respostes. Té 200 membres, entre ciutats de ple dret i ciutats associades, que representen 130 milions d’habitants de 35 països. El seu funcionament es basa en una estructura doble: d'una banda, un òrgan de caire polític format per dotze ciutats i, de l'altra, diversos grups de treball i fòrums que aporten un enfocament temàtic específic. Va ser fundada el 1986 per sis grans ciutats europees (Barcelona, Birmingham, Frankfurt del Main, Lió, Milà i Rotterdam) i actualment està constituïda per més de 140 ciutats d'una trentena de països europeus. Eurocities col·labora amb el Comitè de les Regions de la Unió Europea.

Discurs sencer d’Enric Botí:  

“Actualment ens anomenem Grup Social ONCE perquè sumem l'activitat social i comercial de l'ONCE, la Fundació ONCE i un Grup d'Empreses d'Economia Social anomenada ILUNION. Al nostre Grup Social ja hi treballen 72.000 persones. De ben segur, som l'ocupador més gran del món de persones amb discapacitat. Tot això gràcies a la confiança dels nostres clients amb les loteries socials, responsables i segures de l’Organització. Tenim 20.000 venedors i venedores, tots ells i elles persones amb discapacitat, que estan plenament empoderats a través del millor servei social, la feina.

Per a l'ONCE, l'accessibilitat és un tema innegociable, no és una paraula, és un dret i transversal a totes les necessitats de la vida d'una persona.

Ens inquieta que amb la transformació ecològica i la transformació digital no siguem capaços de dissenyar aquests nous entorns de manera accessible. Aquí vosaltres teniu molt a dir.
Barcelona és un referent d'accessibilitat magnífic, però ens preocupen alguns temes que encara no s'han solucionat, com ara les Superilles, que no són accessibles per a la població amb discapacitat visual.

La Fundació ONCE ha estat seleccionada per la Comissió Europea per liderar un consorci que crearà el Centre Europeu d'Accessibilitat (AccessibleEU). Allà ens trobarem i tindrem l’oportunitat de posar el millor de tots nosaltres per construir una Europa més accessible, més justa i igualitària.

Gràcies per pensar en les persones, bona feina i bona sort ”.

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Suscripcion

Suscripción

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
Te informamos de que los datos de carácter personal que nos proporciones al rellenar el presente formulario serán tratados por Política privacidad

Publicador de contenidos