Salou adapta 62 semàfors sonors per a persones cegues o amb discapacitat visual

Secciones: T'interessa
Imatge dels assistents a la presentació dels 62 semàfors creuant per un pas de zebre on s'ha instal·lat un d'aquests dispositius sonors

Pere Granados, alcalde de Salou; Enric Botí, delegat de l’ONCE a Catalunya, i Fran Sánchez, director de l’ONCE a Reus, van participar dimecres 1 de març, amb un grup de persones afiliades a l'ONCE, en la presentació dels nous semàfors adaptats per a persones cegues o amb discapacitat visual greu als carrers de Salou. Concretament, un total de 62 semàfors, amb l’objectiu de fer una ciutat més inclusiva, que garanteixi l’accessibilitat de les persones sense visió, i millorar la seguretat dels usuaris/àries.

D’aquesta manera, s’aconsegueix disposar d’aquest nou sistema de semàfors a gairebé un 50% de les cruïlles de vianants existents. S’ubiquen a: 2 unitats al Passeig Miramar, amb carrer Guillem de Claramunt; 16, al Passeig Jaume I, amb carrer Barcelona; 8 més, al Passeig Jaume I, amb carrer París; 4, al Passeig Jaume I, amb carrer Madrid; 4 al Passeig Jaume I, amb avinguda d’Andorra; 4, a l’avinguda d’Andorra amb carrer Major; 10 més, a la plaça Europa; 2, a la C-31B, amb carrer Carles Riba; i 8 més, al carrer Barcelona, amb carrer del Carrilet.

L’alcalde Pere Granados, que va felicitar i agrair a l’ONCE la seva labor social integradora, va assegurar que “avancem perquè Salou sigui una ciutat segura, un referent en turisme inclusiu, treballant per l’accessibilitat de les persones i col·lectius amb discapacitat visual, física, sensorial, auditiva i intel·lectual”. En aquest sentit, destacà, “volem que el nostre municipi s’adapti a les seves necessitats i capacitats, i s’adeqüi a les condicions de mobilitat, tant de residents com de visitants”. Segons l’alcalde, “Salou és una ciutat integradora, hospitalària, acollidora i amable per a totes les persones”.

“Aconseguir que qualsevol persona pugui fer servir i gaudir els entorns urbans amb seguretat, comoditat i autonomia és un repte per a la nostra societat. Per l'ONCE és cabdal contribuir a que els entorns, béns i serveis siguin totalment accessibles per a les persones cegues o amb discapacitat visual”, va manifestar Enric Botí, delegat de l’ONCE a Catalunya. I va afegir: “ És un pas important per a millorar la mobilitat de les persones cegues que viuen a Salou i de moltes de les que visiten la ciutat cada any. Caminar amb independència i també de manera més segura és pensar en tothom. I ho celebrem. Així construïm espais més humans”. 

També van assistir el regidor de Gestió del Territori, Marc Montagut; el regidor de Dinamització Econòmica i vicepresident del Patronat Municipal de Turisme, Hèctor Maiquez; el regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, David González; el director-gerent del Patronat, Marc Espasa i l’inspector cap de la Policia Local, José Luis Gargallo.

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Suscripcion

Suscripción

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
Te informamos de que los datos de carácter personal que nos proporciones al rellenar el presente formulario serán tratados por Política privacidad

Publicador de contenidos