Publicador de contenidos

Protagonistes

Protagonistes

Un gos pigall en primer termé, amb el seu arnès, al carrer.

 ‘'Ara no. Estic guiant’, lema de la reivindicació que es podrà veure a cinc milions de cupons de l'ONCE

Gemma Badia, nova directora de l'ONCE a Molins de Rei

Gemma Badia es va presentar com a nova directora de l’ONCE a Molins de Rei, el passat 5 d’abril. Va ser  en un acte, a la seu de l’ONCE a la ciutat, que va comptar amb la participació Xavi Paz, alcalde de Molins de Rei; Ainoa Garcia, regidora de (dis)CAPACITAT de l’Ajuntament de Molins de Rei; Enric Botí, delegat de l’ONCE a Catalunya; i David Bernardo, president del Consell Territorial. L’agència de l'ONCE a Molins de Rei presta serveis a 394 afiliats i afiliades i compta amb 94 agents venedors

Imatge de la Sala d¡acte de la direcció de l'ONCE a Tarragona, en el moment de la presentació de la nova direcció.

Durant el mes de març s’han presentant els nous directors de les agències de Reus, Fran Sánchez;  Terrassa,  José Juan Rodríguez; L’Hospitalet de Llobregat, Héctor Grao i Badalona, Eduardo González. A Tarragona també es va presentar el relleu a la direcció: Josep Vilaseca, com a nou director i Arantxa Vallespi, com a sotsdirectora 

Tots ells i totes elles van manifestar que “és un gran repte que emprenen amb molta il·lusió”. Van agrair l’oportunitat de treballar a cadascuna de les localitats  i compartir amb entitats i persones del món de la discapacitat experiències i projectes que ens “faran millorar el nostre dia a dia”. 
 

Usuari de l'ONCE utilitzant el Comunicador Tàcti ONCE al MWC BBarcelona 2023

Durant la darrera jornada del Mobile World Congress Barcelona 2023, el 2 de març, l’ONCE Catalunya  i el Centre de Tiflotecnologia i Innovació (CTI) de la pròpia Organització, van mostrar l’aplicació ‘Comunicador Tàctil ONCE’, una aplicació que permet a les persones amb sordceguesa comunicar-se de manera còmoda i senzilla amb altres persones que no coneixen els sistemes alternatius de comunicació que usa aquest col·lectiu.

David Panadès, a la dreta, amb el Regidor de Promoció Cultural de l'Ajuntament d'Igualada, Pere Camps, a la presentació del podcast.

“He voltat i he anat a un munt de llocs de la ciutat, però mai ningú s’ha aturat a descriure’m aquests espais. He anat moltes vegades al Teatre Municipal, a la Plaça de l’Ajuntament, però, en realitat, no sé com són”. D’aquí va nèixer el podcast  Com ho veus? en què 10 voluntaris li van mostrar un espai diferent de la ciutat, in situ, al David Panadés, i ho van fer amb un alt nivell descriptiu.

ilu equip direccio once catalunya

L'ONCE va constituir, el 18 de gener, el nou Consell General sorgit de les XII eleccions democràtiques de l'Organització, celebrades l’1 de desembre passat. Miguel Carballeda ha estat reelegit president de l'ONCE i del Grup Social ONCE. A Catalunya, van votar un total de 5.150 persones cegues afiliades a l'ONCE.

L'equip de direcció i representació de l'ONCE Catalunya, amb el director general de l'ONCE, Àngel Sánchez.

Dimecres 15 de febrer l’Auditori ONCE Barcelona, ple de gom a gom, va acollir la presentació del nou equip que estarà al capdavant de l'ONCE a Catalunya per als quatre propers anys (2023-2027), format per nou dones i vuit homes. Han renovat Enric Botí, com a delegat de l’ONCE a Catalunya;  Ángel Ávila, com a sotsdelegat i  Manel Eiximeno, com a director del CRE de l’ONCE a Barcelona. I continua David Bernardo, com a president del Consell Territorial d’ONCE Catalunya.

cipriana.jpg
ENTREVISTA A CIPRIANA MEDIAVILLA, afiliada, 84 anys, els mateixos que l'ONCE. Burgos, 1938. Aquí comença la història de la Cipriana, o Cipri, com l'anomenen afectuosament. Una dona valenta, coetània a l'ONCE, que va créixer al seu costat i de la seva mà... "Vaig néixer a Burgos l'11 de juliol de 1938, i l'ONCE el 13 de desembre també a Burgos". Va néixer un 11 de juliol, un número que, com si d'un senyal o premonició es tractés, l'acompanyarà al llarg de tota la seva vida. No obstant això, a la Cipri no li agrada parlar de casualitats perquè, segons diu, “aquestes només existeixen perquè algú les posa en el teu camí per ser casuals”. Així, els camins de la Cipriana i l'ONCE estaven destinats a unir-se des del principi, des de l’any 1938.
medalles_collage_35anys_agencies_1_0.jpg
Les medalles de 25 i 35 anys són una distinció, una petita aturada en el camí prod¡fessional al Grup Social ONCE. Un homenatge que es va materialitzar amb el lliurament de les medalles d’argent i d’or i de diplomes nominals pels treballadores i treballadors que amb la seva dedicació i el seu treball quotidià han arribat als 25 i 35 anys de feina a l’ONCE. El 2022, han estat un total de 99 companys; 27 que han fet 25 anys i 72 ja han fet els 35.
7_fiesta_voluntariado_2022.jpg
Divendres 16 de desembre es va retre homenatge als voluntaris i voluntàries d'ONCE Catalunya. Un reconeixement a la seva dedicació, treball, esforç, afecte, i, sobretot, per ajudar a fer que les persones cegues i amb discapacitat visual, els nostres afiliats i afiliades, siguin cada dia una mica més autònoms.

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Suscripcion

Suscripción

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
Te informamos de que los datos de carácter personal que nos proporciones al rellenar el presente formulario serán tratados por Política privacidad

Publicador de contenidos