Igualada, vista per un cec

Secciones: Protagonistes
David Panadès, a la dreta, amb el Regidor de Promoció Cultural de l'Ajuntament d'Igualada, Pere Camps, a la presentació del podcast.

Ràdio Igualada va presentar, el passat 15 de febrer, un nou projecte en format podcast: Com ho veus? www.comhoveus.cat, un programa dirigit i presentat per l'afiliat a l'ONCE David Panadés.

David Panadés, nascut a Igualada l'any 1994, és una persona cega des de naixement. Entre les seves passions destaquen: escoltar música, anar als parcs d'atraccions i una de les més importants, la ràdio. És una persona activa i amb ganes de fer activitats i viure noves experiències.

Participa activament de la vida associativa de la ciutat d’Igualada. Malgrat això, un dia va deixar anar aquesta reflexió: “He voltat i he anat a un munt de llocs de la ciutat, però mai ningú s’ha aturat a descriure’m aquests espais. He anat moltes vegades al Teatre Municipal, a la Plaça de l’Ajuntament, però, en realitat, no sé com són”. D’aquí va nèixer el podcast  Com ho veus? en què 10 voluntaris van mostrar al David un espai diferent de la ciutat, in situ, i ho van fer amb un alt nivell descriptiu.

Una experiència increible

“Per a mi ha estat una experiència increïble.  Dono les gràcies a totes persones que han posat la millor de les seves intencions per descriure’m a tot detall l’espai on ens trobàvem. M’ho he passat molt bé, i a la vegada he aconseguit petits passos que espero que a la llarga serveixin per fer veure a entitats, associacions, administracions i, en definitiva, a la societat, el potencial que tenim les persones cegues, i de les capacitats que tenim si disposem dels elements necessaris per dur a terme qualsevol activitat”, va manifestar David.

D’aquesta manera, ha pogut fer un pilar en el local de la colla castellera de la seva ciutat, tocar la cara dels capgrossos i gegants d’Igualada, recórrer els racons del Teatre Ateneu i tocar l’escenografia, conèixer la comissaria dels Mossos d’Esquadra o el pavelló d’hoquei de les Comes.

“És una experiència altament recomanable. I demano, en la mesura que sigui possible, que tothom pensi en poder adaptar les visites que he fet jo a qualsevol persona amb discapacitat”, manifestà David.

Aquest podcast està pensat per tots aquells que vulguin conèixer, amb detall, els 10 espais descrits de la ciutat d’Igualada. Els 10 capítols i el projecte es poden seguir a través de la web www.comhoveus.cat i també a través de les plataformes d’àudio Ivoox Spotify.

Visor de contenido web (Global)

Compartir :

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

Febrero

« »
 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Suscripcion

Suscripción

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
Te informamos de que los datos de carácter personal que nos proporciones al rellenar el presente formulario serán tratados por Política privacidad

Publicador de contenidos