Nº 68 OCTUBRE 2022

cupon_farmaceuticosalberto_duran_y_jesus_aguilar_sostienen_una_lamina_enmarcada_con_este_cupon.jpg
Amb el lema “Som farmacèutics: Assistencials, socials i digitals", van ser molts els temes a tractar, com el paper del farmacèutic a la Salut Pública, els avenços en la digitalització de la Farmàcia, els efectes de la Covid-19, o el perfil més social de la professió farmacèutica.
foto_curso_univ_rovira_i_virgili_2021-2022_002.jpg
Un total de quatre universitats catalanes (Barcelona, Pompeu Fabra, Ramon Llull i Rovira i Virgili), de les 32 universitats espanyoles seleccionades en total per al proper curs acadèmic, desenvoluparan programes de formació per a l'ocupació de joves amb discapacitat intel·lectual, en el marc de la sisena convocatòria d'ajuts de la Fundació ONCE, dissenyada per al curs acadèmic 2022-23. Totes elles oferiran cursos que proporcionin a l'alumnat formació universitària enfocada a millorar la seva autonomia, coneixements humanístics i preparació laboral, i dotar-lo d'habilitats necessàries per augmentar les seves possibilitats de trobar una feina, accedint a llocs en la modalitat de l'ocupació amb suport.
pompeu_fabra_2021-2022_002.jpg
En el marc de la VI edició del programa UniDiversidad, impulsat per Fundació ONCE amb el suport del Fons Social Europeu.
L’ONCE Catalunya ha convocat la XXV edició del Concurs Literari Roc Boronat per donar suport i estimular els escriptors i poetes en llengua catalana i fomentar la creació literària en aquesta llengua entre les persones amb discapacitat visual, que enguany arriba als seus 25 anys, les noces de plata.
escacs_foto_de_familia.jpg
L’equip de la Federació Catala d'Esport per a Cecs (FCECS) va quedar en segona posició, amb una gran actuació de Gavril Draghici.
solidaris_guanyadors_solidaris_i_autoritats_002.jpg
Els premiats rebran una obra escultòrica que representa la materialització del logotip de SOLIDARIS, en el transcurs d'un acte públic que tindrà lloc dijous 24 de novembre, a l'Auditori ONCE Catalunya.
kiosc_viladecans.jpg
L’ONCE va presentar divendres 30 de setembre a la Plaça de la Vila, núm. 10, de Viladecans, el seu nou model de quiosc. Un model més accessible per a tots els agents venedors amb discapacitat, més ecològic per la tipologia de productes de construcció i els seus consums i que facilita la comunicació amb el públic. La idea és que es vagin implantant progressivament a tot Catalunya. A Viladecans és el quart d'un total de 14 que hi ha a la ciutat.
lleida_08.jpg
Dimarts 13 de setembre es va presentar al Museu de Lleida (carrer del Sant Crist, 1) el projecte itinerant del Museu Nacional del Prado ‘Avui toca el Prado’, inclusiu per a persones amb discapacitat visual, en què s'exposen sis reproduccions en relleu corresponents a diferents gèneres i estils artístics que reflecteixen la riquesa de les seves col·leccions. Es podrà visitar fins el proper 6 de novembre.
diada_rebuena.jpg
Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya; David Bernardo, president del Consell Territorial d’ONCE Catalunya, i Jordi Costa, director de l’agència de l’ONCE a El Prat de Llobregat, en representació de la nostra institució, van fer la tradicional ofrena floral a la tomba de Rafael de Casanovas a l’església de San Baldiri.
montblanc_eva_eurojackpot.jpg
L’Eurojackpot de l'ONCE va donar 20 milions d'euros a Montblanc (Tarragona), el tercer premi més gran repartit mai per l'ONCE a Catalunya d’aquest sorteig europeu en els seus 84 anys d'història, divendres 9 de setembre. El sorteig del Cupó Diari de dilluns 5 de setembre va repartir 1.865.000 euros a Barcelona. Pedro Agustín Franco, agent venedor dels jocs responsables de l’Organització des de setembre de 2014, va portar la sort a Barcelona des del quiosc de l’ONCE ubicat a la Via Júlia, núm. 111, on ven de dimarts a dissabte des de fa tres anys. Va repartir els premis entre les persones del barri.
gossos_once_aquapark.jpg
La jornada va estar organitzada per l’ONCE a Catalunya, en col·laboració amb l’Associació d’Usuaris de Gossos Guia de Catalunya, que enguany celebra el seu 40 Aniversari. L’objectiu va ser, com sempre en aquesta diada, tenir un punt de trobada que va permetre als afiliats usuaris de gossos pigall estar més a prop, conèixer-se millor i visibilitzar la gran tasca que duen a terme els gossos pigall.
imma_buldu_con_boti_once_cataluna_en_bruselas.jpg
La presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola, va renovar el passat 7 de setembre a Brussel·les un acord de col·laboració amb el president del Grup Social ONCE, Miguel Carballeda, amb el propòsit d'estrènyer llaços i institucionalitzar la tasca que des de fa anys desenvolupa l'entitat espanyola en l’àmbit polític de les institucions europees amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida dels 80 milions de ciutadans europeus amb alguna discapacitat.
tarragona.jpg
La Trobada liderà un canvi radical de paradigma respecte a l’esport que han de practicar els menors amb la idea d'excloure les activitats competitives introduint les activitats cooperatives i metodologies més inclusives com a eix vertebrador de totes les activitats plantejades. En total van participar 135 menors, nascuts entre l’any 2006 i 2011, que cursen entre 5è d’educació primària i 4t d’ESO de cada Centre de Recursos Educatius de l’ONCE (Alacant, Barcelona, Madrid, Pontevedra i Sevilla, aglutinant a tot l’estat). També van col·laborar 30 entrenadors/es i 40 voluntaris de suport.
vuelta_al_cole_3_002.jpg
La totalitat de l'alumnat s'incorporà a les aules en centres ordinaris, seguint el currículum oficial, en un model d'educació inclusiva amb suport dels equips d'atenció del Servei Educatiu compartit Departament d’Educació#8211ONCE, sota el marc del conveni de col·laboració signat entre ambdues institucions.
cafe_illusio1.jpg
S’inaugura a Barcelona un nou espai gastronòmic inclusiu, accessible i adaptat, amb carta en braille i QR, per a persones cegues o amb discapacitat visual
vendedor_con_nuevos_cuponazos_tira.jpg
Amb 405.000 nous cupons agraciats; premi per a 1 un de cada cinc cupons; i l'opció “pels dos costats pots ser guanyador”. Millorarà, entre altres, la tasca de les fundacions de l'ONCE de persones amb sordceguesa (FOAPS), Amèrica Llatina (FOAL) i el gos pigall (FOPG).

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts