ONCE Catalunya mostra a Brussel·les el seu compromís amb la discapacitat europea
Els màxims responsables de l'ONCE a Catalunya, Enric Botí (delegat territorial) i David Bernardo (president del Consell), van viatjar a Brussel·les a principis de setembre, els dies 6 i 7, amb el propòsit d'estrènyer llaços i institucionalitzar la tasca que des de fa anys desenvolupa l'entitat en l'àmbit polític de les institucions europees amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de 80 milions de ciutadans europeus amb alguna discapacitat.
Acompanyant una àmplia delegació del Grup Social ONCE a Brussel·les, els dirigents de l'ONCE a Catalunya van mantenir diverses trobades amb els eurodiputats per Catalunya, Dolors Montserrat, Jordi Cañas i Diana Riba, i amb l'assessora d'Afers Europeus de la Generalitat, Imma Buldú-Freixa a qui van traslladar el treball i l'evolució del Grup Social ONCE en la millora dels seus serveis socials per a persones cegues, l'impuls a la formació i creació d'ocupació, la seva presència al mercat de joc responsable o la aposta a l'àmbit socioempresarial, a través del seu grup d'empreses socials Ilunion.
També van donar a conèixer a les autoritats comunitàries el model de l'Organització, únic al món, basat a impulsar la inclusió real de les persones cegues o amb discapacitat visual greu, en àmbits com l'educació, l'ocupació i l'accessibilitat, sense oblidar com són d'importants altres aspectes de la vida com l'accés a l'oci, al lleure o a les noves tecnologies.
Conveni amb el Parlament Europeu
Els representants d'ONCE a Catalunya van assistir també a la seu del Parlament Europeu on la seva presidenta, Roberta Metsola, i el president del Grup Social ONCE, Miguel Carballeda, van signar un acord de col·laboració que preveu fomentar l'elaboració de materials i publicacions accessibles i impulsar conjuntament la imatge de les persones amb discapacitat a Europa.
La presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola, va renovar el passat 7 de setembre a Brussel·les un acord de col·laboració amb el president del Grup Social ONCE, Miguel Carballeda, amb el propòsit d'estrènyer llaços i institucionalitzar la tasca que des de fa anys desenvolupa la nostra Organització en l’àmbit polític de les institucions europees amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida dels 80 milions de ciutadans europeus amb alguna discapacitat.
"Volem que el model del Grup Social ONCE sigui conegut i reconegut a Brussel·les i a tota la Unió Europea i que sigui copiat a altres països perquè és una bona manera d'articular les reivindicacions de la discapacitat", va concloure Roberta Metsola.
Per la seva banda, Miguel Carballeda va assenyalar que “el nostre model d’inclusió social és digne d’aprofitar-se després de gairebé 84 anys d’història. Volem una Europa que sigui més social, després d'una pandèmia, d'una guerra, de crisi, els ciutadans necessitem d’aquesta Europa més social per treballar-hi”.
Crisi per la Guerra d'Ucraïna
L'acord de col·laboració no oblida l'actual situació que viu Europa amb la Guerra d'Ucraïna, i contempla la cooperació conjunta per millorar les necessitats de les persones amb discapacitat causades per la crisi humanitària i sanitària derivada del conflicte bèl·lic.
En aquest sentit cal destacar que des de l'inici de la Guerra el Grup Social ONCE ha obert les portes per solidaritzar-se amb les entitats i persones cegues o amb discapacitat d'Ucraïna, i posar en marxa tota la col·laboració possible per protegir, especialment, les 100.000 persones cegues d'aquell país i més de 2,7 milions de persones amb discapacitat, amb qui ja es treballava en experiències prèvies i projectes internacionals.
Per això, des del Grup Social ONCE s'han fet donacions de material específic per a les persones cegues o amb discapacitat; finançament humanitari; assessorament en matèria d'emergència en accessibilitat; així com l'acolliment de refugiats/desplaçats, especialment cecs o amb qualsevol altre tipus de discapacitat, a través de tots els mitjans a l'abast de les tres àrees (ONCE, Fundació ONCE i Ilunion).
Coneixent un model únic
La delegació del Grup Social ONCE va dur a terme diferents trobades i seminaris amb autoritats comunitàries a les quals han donat a conèixer el model, únic al món, basat a impulsar la inclusió real de les persones cegues o amb discapacitat visual greu, en àmbits com l'educació, l'ocupació i l'accessibilitat, sense oblidar com són d'importants altres aspectes de la vida com l'accés a l'oci, al lleure o a les noves tecnologies.
A més, després de la signatura del conveni amb el Parlament Europeu, la delegació del Grup Social ONCE va organitzar un seminari de treball amb diferents europarlamentaris com a tancament del projecte 'Europa s'acosta a tu'.
Al llarg de cada trobada s'han desgranat les dades d'ocupació a nivell regional per a persones amb discapacitat aconseguides pel Grup Social ONCE (a través de la Fundació ONCE) en els darrers 20 anys (117.811 persones en total), gràcies al suport del Fons Social Europeu. També s'ha desvetllat el nombre de persones que han rebut orientació (411.945) i el volum de participants que hi han assistit a algun tipus de formació (158.268).
Compromesos amb Europa
Des de fa 20 anys el Grup Social ONCE ha refermat la seva aliança amb les institucions europees, convençut que la feina és la millor via per aconseguir la plena inclusió social de les persones cegues i/o amb un altre tipus de discapacitat, i també ha fet una aposta pel reconeixement a Europa del joc responsable.
- dl
- dt
- dc
- dj
- dv
- ds
- dg
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30