Nº 60 GENER 2022

santa_llucia_reus.jpg
L’ONCE va viure dissabte 11 de desembre, amb la màxima seguretat i precaució, la celebració de Santa Llúcia, patrona de les persones cegues. Ho va fer amb activitats als 18 centres que l’ONCE té a tota Catalunya, que van homentajar el seu Venedor de l'Any.
vendedora_once_cuponazo_tarragona.jpg
El centre de Tarragona va rebre divendres 10 de desembre una pluja fina d'11 milions d'euros del ‘Cuponazo’ de l'ONCE, repartits entre un cupó premiat amb 9 milions d'euros, un altre amb 40.000 euros, 78 més premiats amb 25.000 euros cadascú d’ells i múltiples cupons premiats amb 150 euros. La sort va arribar a Tarragona de la mà de la venedora de l'ONCE Maria Jesús Fernández, que fa només dos anys que reparteix la il·lusió entre els veïns del centre de la ciutat, ja que va començar a treballar just abans de la pandèmia des del quiosc ubicat a la cantonada dels carrers López Peláez i Rovira i Virgili.
santa_lucia_ceros_002.jpg
'Sentir que pots ens fa capaços' és el lema amb què aquest any l'ONCE celebrà el dia de la seva patrona, Santa Llúcia, a qui dedicà el seu cupó del 13 de desembre. És l'actitud de les persones cegues o amb una altra discapacitat una de les palanques que els permet seguir endavant.
gossos_santaco.jpg
Van participar Núria Parlon, alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet; Bárbara Ferrer, tinenta d'alcaldessa de Drets Socials de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet; David Bernardo, president del Consell territorial i Dolors Luna, cap de Serveis Socials de la Delegació Territorial de l’ONCE a Catalunya.
cupon_de_la_once_dedicado_al_dia_internacional_del_voluntariado_002.jpg
L'ONCE va donar a conèixer aquestes dades amb motiu de la celebració del Dia Internacional del Voluntariat, que es va commemorar diumenge 5 de novembre. Actualment, l'Organització compta amb 2.854 persones voluntàries, que al tancament del novembre havien atès durant aquest any 5.728 persones afiliades a l'ONCE. Això suposa un increment del 9,5% respecte al mateix període de l'any anterior, quan la xifra de persones ateses se situava a les 5.230.
nakoa_002.jpg
En total, es van rebre 150 propostes. Mª Jesús Varela Méndez, Directora Gerent de la FOPG, afirmà que “amb els més de 100 noms que s'han presentat a aquest concurs ha estat molt difícil triar. Ens encanta com sona el nom guanyador perquè és original i també s'ajusta als nostres criteris que tingués un so clar i agradable, curt i fàcil d'entendre per al gos".
Gràcies a la tecnologia de geolocalització, els pelegrins amb discapacitat, especialment les persones cegues, podran guiar-se al llarg de tot el Camí, que a terres aragoneses ocupa 98,8 quilòmetres, entre Somport i Undués de Lerda, i localitzar els diferents albergs on allotjar-se.
3_d_tarragona_rafi_lee.jpg
David Bernardo, president del Consell Territorial d’ONCE Catalunya, va assistir al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, a l’acte l'Estratègia Barcelona per a l'accessibilitat, organitzat per l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat amb el lema 'Som diversitat. Construïm Barcelona', van aprofitar l'efemèride er reivindicar els drets de les persones amb discapacitat i per posar en valor la riquesa de la diversitat a l'hora de construir una ciutat justa i igualitària.
voluntari_barcelona.jpg
El passat divendres 10 de desembre vam celebrar un acte d’homenatge als voluntaris d'ONCE Catalunya a l’Hotel Ilunion i al Saló d’Actes de l’ONCE a Tarragona.
medallistes_tots_2.jpg
L’acte de reconeixement als treballadors que van fer 25 i 35 anys de serveis a l’ONCE, es va fer amb una entrega en petit format, amb un màxim de sis persones, per a que tots els companys homenatjats tinguessin l’afecte i solidaritat institucional que es mereixen. I també un virtual aplaudiment, que va sonar molt fort en els seus cors. Una trobada més íntima i familiar, que va permetre a tots els medallistes que van coincidir poder parlar entre ells i recordar els seus primers dies, els orígens, els valors i les anècdotes d’una vida laboral plegats.
roc_boronat_1.jpg
Consta d’una modalitat en prosa oberta a totes les persones de més de 18 anys (incloses aquelles amb ceguesa o discapacitat visual greu). L’obra guanyadora d’aquesta modalitat es publicarà per l’editorial Amsterdam a més de rebre una dotació econòmica de 6.000 € i una escultura amb placa gravada. I d’una modalitat de prosa exclusiva per a persones cegues o amb discapacitat visual greu, a partir de 16 anys. En aquest cas, l’obra guanyadora serà premiada amb una dotació econòmica de 900 i una escultura amb placa gravada.
molins_de_rei_002.jpg
L’agència de Molins de Rei dona serveis a 389 afiliats i té 90 agents venedors i venedores.
foto_familia_universitaris_beca.jpg
Han obtingut una beca per continuar els estudis, realitzar treballs de recerca o pràctiques en empreses, dins de la vuitena edició del programa 'Oportunitat al Talent' de Fundació ONCE pel curs 2021/2022.
coral_002.jpg
L'objectiu d'aquest conte, com el de la resta de la col·lecció, és que els més petits coneguin la discapacitat i, sobretot, la realitat que s'hi pot viure amb ella d'una manera normalitzada.La presentació d'aquesta història, que forma part de la col·lecció 'Contes que contagien il·lusió', va tenir lloc amb l'estrena d'un vídeo al canal de YouTube de la Fundació ONCE.
presentacio_nou_quiosc_a_girona_1_002.jpg
L’acte va comptar amb la participació de Marta Madrenas, alcaldessa de Girona; Marta Sureda, regidora de l’Ajuntament de Girona; Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya; Francisco Rodríguez, director de l’agència de l’ONCE a Girona, i Montserrat Ayach, venedora de cupons, usuària del nou quiosc.

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts