Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Seccions: Protagonistes
3_d_tarragona_rafi_lee.jpg

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, el passat 3 de desembre, diverses centres d’ONCE Catalunya es van sumar als actes commemoratius d’aquesta jornada:

Barcelona
David Bernardo, president del Consell Territorial d’ONCE Catalunya, i Anaïs Garcia, cap d'Autonomia Personal i representant del col·lectiu de persones amb discapacitat visual al Consell Rector del IMPD, van assistir al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, a l’acte l'Estratègia Barcelona per a l'accessibilitat, organitzat per l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat i presidit per Joan Ramon Riera, regidor d'Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat i president de l'IMPD.

Sota el lema 'Som diversitat. Construïm Barcelona', van aprofitar l'efemèride per reivindicar els drets de les persones amb discapacitat i per posar en valor la riquesa de la diversitat a l'hora de construir una ciutat justa i igualitària.

Tarragona
Raquel Saavedra, directora de l’ONCE a Tarragona i Rafaela Pérez, vicepresidenta primera del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya, van anar al Camp de Mart per tal de fer entrega del manifest en braille a l’alcalde de Tarragona Pau Ricomà. I van participar a la seva lectura.

Entre totes les entitats participants van construir un puzle gegant en el que cada entitat havia d’encaixar una peça. A la peça de l’ONCE figurava la frase: "El camí que ens fa iguals i el logo ONCE".

Figueres
L’Ajuntament de Figueres amb diverses entitats de l’àmbit de la discapacitat, van desenvolupar diferents accions de sensibilització que es van dur a terme a l’antic Convent dels Caputxins.

La jornada, inaugurada per Agnès Lladó, alcaldessa de Figueres, va tenir una sessió formativa adreçada al col·lectiu de professionals d’atenció pública (Administració, Serveis Socials, Guàrdia Urbana, Biblioteca, Museus...). Per part de l’ONCE van participar Guillermo Fernández, director de l’ONCE a Figueres i Alejandro Calvo, Tècnic de Rehabilitació de l’ONCE a la província de Girona. I una altra de sensibilització oberta a la ciutadania amb Iris Mata, afiliada i agent venedora de l’ONCE i Sergi Ibarz, voluntari de l’ONCE.

Molins de Rei
Es va celebrar el Dia de la Discapacitat amb la lectura d'un manifest per persones integrants de les entitats representatives de la discapacitat de Molins de Rei. L'acte va tenir lloc en la Plaça del Ajuntament amb l'assistència d'unes 50 persones i presidit per l'alcalde Xavier Paz i la regidora Ainoa García. ONCE va ser representada per l'agent venedor Ramón Forgas.

Esports
El Dia Internacional de la Discapacitat,  la Federació Catalana d’Esports per a Cecs va organitzar una  taula rodona on van participar esportistes  de les federacions d'esports catalanes per a persones amb discapacitat amb la col·laboració de la Universitat de Barcelona. I tot seguit vam fer l'ofrena floral al Monument a la Superació, a Llars Mundet (al costat de l'Edifici del Teatre i la Facultat de Psicologia).

Manifest COCARMI

L’ONCE  Catalunya es va sumar al manifest del COCARMI (Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat). Per un  finançament just i adequat de les entitats del sector de la discapacitat.

Aquí els pots llegir complet

“Les persones amb discapacitat i les nostres famílies, a través de les nostres entitats representatives, ens caracteritzem per la nostra perseverança i insistència. Som més de 616.000 persones a Catalunya, un 8% de la població, que al llarg dels anys hem aconseguit fer-nos un lloc a la societat, i a la qual hi volem contribuir en igualtat de condicions que la resta de la ciutadania. Però gaudir dels mateixos drets en igualtat de condicions no pot dependre només de la nostra persistència ni de la bona voluntat d'algunes persones. La llista de demandes és llarga i justa; avui insistim en aquelles que suposen línies vermelles per evitar que les condicions de vida de les persones amb discapacitat i/o problemes de salut mental no s'agreugin encara més. No seria just. És feina de tota la societat vetllar, acompanyar i apoderar les persones amb discapacitat i/o problemes de salut mental cap a una vida en dignitat. Sense excusa”.

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts