Publicador de continguts

T'interessa

T'interessa

Gràcies a la tecnologia de geolocalització, els pelegrins amb discapacitat, especialment les persones cegues, podran guiar-se al llarg de tot el Camí, que a terres aragoneses ocupa 98,8 quilòmetres, entre Somport i Undués de Lerda, i localitzar els diferents albergs on allotjar-se.
presentacio_nou_quiosc_a_girona_1_002.jpg
L’acte va comptar amb la participació de Marta Madrenas, alcaldessa de Girona; Marta Sureda, regidora de l’Ajuntament de Girona; Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya; Francisco Rodríguez, director de l’agència de l’ONCE a Girona, i Montserrat Ayach, venedora de cupons, usuària del nou quiosc.
roc_boronat_1.jpg
Consta d’una modalitat en prosa oberta a totes les persones de més de 18 anys (incloses aquelles amb ceguesa o discapacitat visual greu). L’obra guanyadora d’aquesta modalitat es publicarà per l’editorial Amsterdam a més de rebre una dotació econòmica de 6.000 € i una escultura amb placa gravada. I d’una modalitat de prosa exclusiva per a persones cegues o amb discapacitat visual greu, a partir de 16 anys. En aquest cas, l’obra guanyadora serà premiada amb una dotació econòmica de 900 i una escultura amb placa gravada.
32.15.oftalmo-2500x1667.jpg
L'ONCE col·labora amb la Vall d'Hebron Recerca en un projecte liderat pel professor José García Arumí, cap del Servei d'Oftalmologia de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, i la doctora Anna Duarri, IP del grup de recerca en Oftalmologia, que té com a objectiu desenvolupar una nova teràpia gènica per tractar la retinosi pigmentària causada pel gen EYS.
huellas_camara.jpg
Huellas Compartidas llançà a l'octubre una nova campanya de sensibilització sobre els beneficis emocionals que comporta la convivència entre persones i gossos, en un projecte que comptà amb la col·laboració de Creu Roja i ONCE i amb el suport de Dingonatura. Al segon capítol, coneixerem el Teo i en Luigi. En Teo és un jove afiliat a l'ONCE amb una severa pèrdua de visió i audició com a seqüeles de la Síndrome d’Asher que té. Des de fa uns mesos té la sort de compartir vida amb el seu gos guia, el Luigi, que s'ha convertit en els seus ulls per caminar per la vida i que ha aportat al Teo, una persona molt activa, nous motius per seguir endavant marcant-se nous reptes i objectius.
amazon_domotica_para_ciegos.png
L'objectiu és posar la tecnologia al servei de les persones cegues perquè puguin aconseguir la seva autonomia personal i la seva plena inclusió en l'àmbit social i laboral.
molins_de_rei.jpg
Els participants, amb les orientacions d’una Tècnica en Rehabilitació de l’ONCE Catalunya, previstos d’antifaç i bastó blanc, van participar en un recorregut a cegues i van poder conèixer en primera persona amb quins obstacles es troba una persona que no veu en els seus desplaçaments per la ciutat.
gobierno_noticia.jpg
El Grup Social ONCE s'ha compromès amb el Govern de la Nació a generar 25.000 llocs de treball per a persones amb discapacitat en els propers 10 anys, fer 100.000 formacions per impulsar el seu accés a un lloc de treball i a augmentar la dotació de la Fundació ONCE per millorar encara més la seva tasca social.El nou acord és continuació dels anteriors i reconeix el Grup Social ONCE com una Corporació de Dret Públic de caràcter social i, alhora, un operador de loteries responsables socials i segures d'àmbit estatal.
microsoft_1.jpg
Grup Social ONCE i Microsoft posaran un focus especial en la inserció laboral de persones amb discapacitat, promovent la certificació oficial en tecnologies Microsoft (prop del 80% de les persones que obtenen aquest tipus de titulació assegura que és fonamental a l'hora d'accedir a un ocupació). Així mateix, Microsoft treballarà directament amb les més de 11.000 empreses col·laboradores per promoure la feina de persones amb discapacitat que rebin capacitació en habilitats digitals a través del programa ‘Per Talent Digital’.
dactyls_rae.jpg
L'ONCE va presentar, el passat 28 d’octubre, a la seu de la Reial Acadèmia Espanyola (RAE) l'App del sistema Dactyls, tota una fita per a les persones amb sordceguesa, una forma de comunicació nova.

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

Setembre

« »
 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya

Publicador de continguts