Robots, ulleres que llegeixen i videojocs, a Tifloinnova 2022 la fira internacional més gran de tecnologia accessible per a persones cegues
La fira de tecnologia accessible per a persones cegues i amb baixa visió Tifloinnova 2022 va obrir el passat 22 d’abril les seves portes per ensenyar al món, des del Complex Esportiu i Cultural ONCE de Madrid cap a on va el futur i quins són els innombrables avenços aplicats a millorar la qualitat de vida d’aquestes persones.
Tifloinnova 2022 és una cita única i referent al món de la discapacitat, organitzada pel Centre de Tiflotecnologia i Innovació (CTI) de l’ONCE que reuneix les marques internacionals més importants de la tecnologia, com Microsoft o Amazon Alexa, juntament amb els màxims exponents en material tiflotècnic (tecnologia per a cecs) com Grup Vispero, Humanware o NaviLens, en una exposició que assoleix la seva 6a edició (després de dues suspensions per la pandèmia) amb més força que mai i un aspecte totalment avantguardista i renovat.
Durant tot el cap de setmana, del 22 al 24 d’abril, unes 4.000 persones han pogut recórrer físicament aquests espais amb totes les mesures de seguretat sociosanitària i amb el màxim nivell d'accessibilitat i recorreguts adaptats i còmodes per a les persones amb qualsevol discapacitat.
A més, la fira disposà d'una agenda de més de 30 tallers temàtics, conferències i presentacions de producte a càrrec de les empreses expositores. Persones amb sordceguesa van conèixer nous productes i serveis tecnològics per a la seva comunicació en el dia a dia; els nens i nenes amb discapacitat visual van poder jugar i aprendre amb robots; es va fer una exposició d'impressió 3D oberta; es tractà la solitud no desitjada a la tercera edat i com la tecnologia accessible contribueix a combatre-la; o es van poder tocar algunes de les maquetes del Museu Tiflològic de l'ONCE, el museu que es toca.
Videojocs per incloure totes les persones
Tifloinnova 2022 és una aposta per l'autonomia gràcies a la tecnologia en tots els àmbits de la vida, també a l'entreteniment, per la qual cosa aquesta 6a edició estrenà l'Espai FUN, una zona dedicada a l'oci tecnològic accessible que demostrà com les principals marques del món del videojoc, com Xbox, estan treballant per incloure les persones amb discapacitat als seus productes i serveis. En aquest Espai FUN les persones cegues van poder jugar en igualtat a videojocs d'última generació perfectament adaptats i configurables per gaudir-ne.
La Fira Internacional va acollir diverses desenes d'expositors amb àmplia presència de diversos continents i iniciatives arribades des de Corea del Sud, Noruega, Canadà, República Txeca, Suïssa, Alemanya, els Països Baixos, Suècia o el Regne Unit, entre d'altres.
Es van veure innovacions com a impressores capaces de posar relleu a qualsevol iniciativa; reconeixement de veu que permet ordenar gairebé tots els electrodomèstics d’una casa; continguts formatius; ulleres que permeten llegir; sistemes de navegació per ciutats, àrees comercials o de transport; i tots els ajuts a la mobilitat o l'accés a la informació més capdavanters. Altres zones d'èxit en edicions anteriors, com l'App Space o els estands centrals del Grup Social ONCE, també es van poder visitar i tastar, amb nous dissenys i productes.
- dl
- dt
- dc
- dj
- dv
- ds
- dg
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30