Nº 11 AGOST 2017

donacion-fundacion-once-es.jpg
La cadena Specsavers Ópticas y la Fundación ONCE de Atención a Personas con Sordoceguera (FOAPS) iniciaron el 3 de julio una campaña solidaria destinada a mejorar la calidad de vida de estas personas, mediante la atención y el servicio de los mediadores, aquellas personas que les conectan con el mundo, les informan, les acompañan, les enseñan y les motivan. La campaña, que se desarrollará hasta diciembre de este año, consiste en la solicitud, por parte de las ópticas, de un euro solidario a cada uno de los pacientes que se realice un examen visual gratuito en alguno de los ocho centros que la cadena tiene en España. El objetivo final es conseguir recaudar 6.000 euros para sufragar 400 horas de mediación para las personas sordociegas.
colombia.jpg
Colombia fue la protagonista del cupón de la ONCE del sábado, 15 de julio, en la serie ‘Solidarios con Iberoamérica’ con la que la Organización quiere mostrar la labor de la Fundación ONCE para la Solidaridad con las Personas Ciegas de América Latina (FOAL). Cinco millones y medio de cupones de la ONCE difundieron la relación con los países del entorno iberoamericano. Esta serie de cupones comenzó el 18 de febrero y finalizará en 2019.
presentacio_cupo_esparreguera.jpg
Esparreguera protagonitza el cupó de l’ONCE de dilluns 17 de juliol, pertanyent a la sèrie ‘Mi pueblo’, dedicada a localitats amb noms singulars. Cinc milions i mig de cupons van difondre aquesta localitat catalana. El cupó es va presentar el 6 de juliol en un acte a l’Ajuntament d’Esparreguera que ha comptat amb la presència d’Eduard Rivas, alcalde d'Esparreguera i de Xavier Grau, delegat territorial de l’ONCE Catalunya.
marrakech.png
La ONCE aplaude la decisión del Parlamento Europeo de aprobar nuevas reglas que permitirán ampliar el catálogo de libros disponibles para personas ciegas y con discapacidad visual o con dificultades de acceso al texto impreso, en formatos como braille o audiolibros. La aprobación de esta norma sitúa a la Unión Europea (UE) en línea con sus compromisos internacionales bajo el Tratado de Marrakech, que suscribió en 2014, pero que aún tiene que ratificar formalmente. Pide que se insista en la gratuidad del intercambio de obras accesibles y que la Unión Europea dé ya el visto bueno definitivo.
100717_garcia.jpg
García, González, Rodríguez y Fernández son los cuatro apellidos más habituales en España. Por eso se merecen aparecer en el cupón de la ONCE, y lo hicieron los días 10, 11, 12 y 13 de julio. Un total de 22 millones de cupones (cinco millones y medio por cada apellido) llevaron estos apellidos.
Vols saber què fer per mantenir el teu cervell sa? La salut cerebral és clau per gaudir més i millor de la vida. Mantenir sa el nostre cervell és imprescindible per aconseguir una bona qualitat de vida. El Barcelona Brain Health Initiative (BBHI), promogut pel Institut Guttmann amb el suport de l'Obra Social “la Caixa”, és un estudi de recerca que pretén descobrir què podem fer per mantenir sa el cervell al llarg de la nostra vida. Per desenvolupar l'estudi es necessiten voluntaris sans (sense diagnòstic de malaltia neurològica o psiquiàtrica) d'entre 40 i 65 anys. Participa a través del web: www.bbhi.cat
montesquiu_3.jpg
El Cupó de l’ONCE va ser presentat dimecres 12 de juliol, en un acte celebrat a l’Ajuntament de Montesquiu amb la presència d’Elisabet Ferreres, alcaldessa de l'Ajuntament de Montesquiu; Xavier Grau, delegat territorial de l’ONCE Catalunya i Salvador Castañer, director de l’agència de l’ONCE a Vic. Pertany a la col·lecció 'Mi Pueblo'.
jurat_premis_solidaris_2017_once_cataluna.jpg
“Aquests premis són un reconeixement a la solidaritat catalana, la que rebem cada dia a l’ONCE i la qual ens permet fer la nostra tasca social. Distingim persones, entitats i projectes que són l’altaveu d’accions que passen, massa sovint, silenciosament al nostre voltant. Brindem visibilitat a persones i iniciatives, massa sovint, invisibles. I ens agradaria que tothom sabés de les seves lluites i superacions quotidianes perquè s’ho mereixen. Fan una feina diària, callada i tenaç i demostren que amb esforç i constància hi ha realitats que es poden canviar”, assegura el president d’aquests guardons i també president del Consell Territorial de l’ONCE Catalunya, Enric Botí.
convenio_once_generalitat_grup.jpg
La Generalitat de Catalunya ha subscrit un conveni de col•laboració amb l'ONCE i la seva Fundació amb l'objectiu de desenvolupar activitats conjuntes per promoure la inclusió de les persones amb discapacitat en àrees com l'ocupació, l'accessibilitat universal, l'educació, la innovació i la responsabilitat social, entre d'altres. L'acord marc, en el qual s'inclou també a la Fundació ONCE per a l'Atenció de Persones amb Sordceguesa (FOAPS) i l’Asociación Inserta Empleo, el van signar Jordi Turull, conseller de la Presidència de la Generalitat de Catalunya i Xavier Grau, delegat territorial de l'ONCE a Catalunya, el passat 20 de juliol. El conveni, que afecta la majoria de departaments del Govern, permetrà millorar la implementació de polítiques públiques d'integració social de persones amb discapacitat i la coordinació entre totes les entitats signants, té validesa fins finals de 2018.
tarragona_campeon.jpg
El equipo de Tarragona, que desde hacía solo pocas semanas jugaba con el nombre de ONCE Tarragona Gimnàstic, se proclamó campeón de España de futbol 5 en Segovia, el pasado 3 de julio, algo impensable después de ser tercero en la Liga.
agente_vendedor_once.jpg
A Catalunya, l'increment de vendes va ser de + 1,54% i es van generar 1.179 llocs de treball. Aquestes són algunes de les dades més destacades del recentment aprovat Informe de Valor Compartit 2016. La Fundació ONCE va destinar 74,8 milions a projectes amb la discapacitat com a protagonista i ILUNION tancà el segon exercici amb la seva nova marca, amb rècord de facturació (796.500.000), un 5,7% més.
una_clienta_realiza_un_pago_con_tarjeta_a_un_vendedor_de_la_once.jpg
Los clientes de los cerca de 20.000 vendedores de la ONCE, que se encuentran repartidos por toda la geografía estatal, pueden ya hacer sus compras habituales y pagar con tarjeta de crédito gracias a la mayor red mundial de Terminales Punto de Venta (TPV) completamente accesibles y adaptados a las necesidades de estos vendedores.
barcelona_b2_campeona_de_espana.jpg
El pasado 1 de julio de 2017 arrancó en Segovia el Campeonato de España de fútbol sala. Barcelona B2 se llevó el título tras vencer (4-3) a Albacete en una gran final.
gerarddescarrega_360.jpg
El atleta ciego Gerard Descarrega y su guía, Marcos Blanquiño, conquistaron la medalla de oro durante la quinta jornada del Campeonato del Mundo de Atletismo Paralímpico, que se celebró en Londres hasta el día 23 de julio. El equipo nacional ha concluido su participación en los campeonatos con un botín de 11 medallas, una de ellas de oro, 3 de plata y 7 de bronce.
mes_net_2grupo.jpg
La regidora de Benestar Social i la coordinadora de Serveis Socials de Reus (Tarragona), Montserrat Vilella i Àngels Granados, van visitar el passat 18 de juliol Mesnet, la bogaderia associada que ILUNION tè a aquesta població tarragonina.
festa_gracia_cupo.jpg
Durant aquest mes d’agost es posaran a la venda els cupons de: Festes de Gràcia de Barcelona, Arxiconfraria de la Verge de la Cinta i els 25 anys del Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona'92.
girona_tast.jpg
Unes 20 persones, entre les quals hi havia 15 afiliats de l’agència de l’ONCE a Girona, van gaudir d’una activitat amb molt de sabor: un tast de vins i formatges.
El jurat ha destacat diferents aspectes inclosos en Pla Local d'Atenció a les Capacitats Diverses i Accessibilitat 2016-2020. Des de l’ONCE, felicitem l’Ajuntament per aquest guardó i l'encoratgem a seguir treballant plegats per fer una ciutat més inclusiva i millor per a tothom. Des de l’Oficina Tècnica per a la Promoció de l’Accessibilitat també han felicitat a l’ONCE per la part que ens toca “que és molta”. “Sense vosaltres seria molt més difícil”, ens diuen.

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Publicador de contenidos

Webs de ONCE

Logo de la web de ONCE (Abrir en nueva ventana)