Els guanyadors dels Premis Solidaris ONCE Catalunya 2017 són: Fundació Arrels, Jaume Marí, l'Ajuntament d'El Prat de Llobregat, Tallers Gaudí i ‘L’Olot, a Ràdio Olot’

Secciones: Solidaritat
jurat_premis_solidaris_2017_once_cataluna.jpg

Els Premis Solidaris ONCE Catalunya tenen la finalitat de reconèixer i premiar aquelles persones, entitats, institucions, projectes i mitjans de comunicació i administracions que realitzen una labor solidària en el seu entorn d'influència i procuren la inclusió social de tots els ciutadans, la normalització i l'autonomia personal i l'accessibilitat universal. Els premiats destaquen per la seva sensibilitat social, la seva llarga trajectòria i la seva dedicació en pro dels drets socials dels més desafavorits.  Els guardonats d’enguany són:

A la Institució, Organització, Entitat o ONG: Fundació Arrels
Al mitjà o projecte de comunicació: Programa ‘L’Olot, a Ràdio Olot’
A la Persona Física: Jaume Marí Pàmies (a títol pòstum) 
A l'Empresa: Tallers Gaudí
A l'Administració Pública: Ajuntament El Prat de Llobregat /Àpats a domicili

“Aquests premis són un reconeixement a la solidaritat catalana, la que rebem cada dia a l’ONCE i la qual ens permet fer la nostra tasca social. Distingim persones, entitats i projectes que són l’altaveu d’accions que passen, massa sovint, silenciosament al nostre voltant.  Brindem visibilitat a persones i iniciatives, massa sovint, invisibles. I ens agradaria que tothom sabés de les seves lluites i superacions quotidianes perquè s’ho mereixen. Fan una feina diària, callada i tenaç i demostren que amb esforç i constància hi ha realitats que es poden canviar”,  assegura el president d’aquests guardons i també president del Consell Territorial de l’ONCE Catalunya, Enric Botí.

Els Premis Solidaris ONCE Catalunya es celebren des del 2001. Des de llavors han estat guardonats, entre d’altres, Miquel Martí i Pol, Josep Maria Espinàs, Pere Casaldàliga, Isidre Esteve, el Pare Manel, Anna Vives, Borja Corcóstegui i les fundacions de Vicente Ferrer o Pasqual Maragall.

Els premiats rebran l’ obra escultòrica SOLIDARIS, en un acte públic que tindrà lloc dijous 5 d’octubre a l’Auditori ONCE Catalunya.

El jurat ha estat format per Ana Peláez, consellera general de l'ONCE; Enric Botí, president del Consell Territorial de l'ONCE a Catalunya; Xavier Grau, delegat territorial; Manel Eiximeno, director CRE ONCE Barcelona; Oriol Illa, president de la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social; Antonio Guillén, president del COCARMI; Josep Vidal, director general d'Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l’Autoempresa de la Generalitat de Catalunya; i representants de mitjans de comunicació.

FUNDACIÓ ARRELS.- www.arrelsfundacio.org/es/  
Arrels és una fundació privada dedicada a l'atenció de persones sense llar de la ciutat de Barcelona. L’entitat va néixer el 1987 (fa 30 anys enguany) i té com a principal objectiu col•laborar en el desenvolupament integral de les persones en situació d’exclusió social, concretament en el de les persones sense sostre que es troben en una situació més crítica. En el decurs de la seva tasca, Arrels ha atès més de 10.400 persones. Compta amb un centre obert al barri del Raval de Barcelona, 65 pisos individuals o compartits, 33 places estables d’allotjament a la Llar Pere Barnés, així com un Pis Zero per a les persones que porten molt de temps vivint al carrer, que es troben en una situació de vulnerabilitat elevada i que no han trobat cabuda en cap altre recurs. La missió d'Arrels és també sensibilitzar la ciutadania respecte els problemes de la pobresa al nostre entorn, denunciar situacions injustes i aportar solucions a les administracions i a la societat civil.

PROGRAMA  ‘L’OLOT, A RÀDIO OLOT’
El futbol va tornar a Ràdio Olot el 2012 amb la recuperació de les retransmissions,
20 anys després, dels partits de l’Olot. Va ser possible amb un important esforç tecnològic i humà. Des d’aleshores, s’ha consolidat com el lloc on se segueixen íntegrament tots els partits de l’equip de la ciutat. El presentador i narrador és David Planella, acompanyat per Pau Masó, a peu de gespa, i David Bosch, al centre de dades. I aquesta nova temporada serà la tercera d’en Pere Ribes com a comentarista.
En Pere Ribes, olotí d’11 anys, és cec de naixement. “Quan era petit em deia: ‘sóc invident, com puc veure el futbol?’. He trobat una cosa que ha estat la meva salvació: la ràdio”, comenta Pere. Sempre anava amb el meu aparell al camp per escoltar els gols que marcava l'Olot, però un dia es va espatllar. Era l'agost de 2014. "En fer-se malbé, vaig anar on hi era la premsa i vaig demanar si em podia seure amb els periodistes per escoltar el partit en directe", confessa.  Allí estava David Planella de Ràdio Olot. Així és com va començar la seva admiració pel que feien els seus ídols periodístics i el seu desig de ser un d’ ells. Pel Pere la ceguesa no és una barrera per construir el seu somni: ser de major periodista esportiu.
"Jo amb la ràdio veig perfectament tot el que passa en el partit. Per això sé que ho sabria fer bé", afirma Pere. I s’explica: "Només aniria uns segons més tard que la resta de locutors, per rematar amb la meva intervenció el que ells conten”. Pere estudia com  juga el rival escoltant partits anteriors. Explica que veu el futbol a través de la ràdio, perquè el periodista que retransmet el partit li descriu el terreny de joc i qui té la pilota, i la resta és imaginar-ho.


JAUME MARÍ PÀMIES (a títol pòstum).-  http://www.appctarragona.org/
El passat 12 d'abril va morir qui va ser el director general de l'Associació Provincial de Paràlisi Cerebral de Tarragona-La Muntanyeta (APPC Tarragona).Nascut a Tarragona el 1956, Jaume Marí va treballar en àrees de la gestió empresarial fins que, al 1993, es va implicar en el Tercer Sector Social com a membre de la Junta Directiva de l'APPC Tarragona, entitat que va presidir durant vuit anys. També va presidir ECOM Tarragona i va ostentar la vicepresidència d'ECOM Catalunya. En el moment de la seva defunció a més era President de la Confederació ASPACE, entitat que representa a 120.000 persones amb paràlisi cerebral a tot l'Estat, era vicepresident del CERMI Estatal i formava part de la Junta Directiva de la FEPCCAT.

Va defensar la participació activa del col•lectiu tant dins com fora del moviment associatiu i gran artífex per millorar l'autonomia personal de les persones amb paràlisi cerebral a través de les noves tecnologies.

TALLERS GAUDÍ. - http://ciutativalors.org
Tallers Gaudi - Productes artesans amb valor social és un projecte singular destinat a joves d'entre 16 i 29 anys en risc d'exclusió social, en col•laboració amb la Fundació Ciutat i Valors per la formació, Fundació Mercè Fontanilles per l’orientació i amb Art Integrat per l’ocupació.

Ofereix una orientació personalitzada durant tot el procés i formació professionalitzadora diversa en quatre línees: producció artesana, on s'aprèn i crea productes  amb diferents tècniques (modelatge de fang i paper cartró, estampació, serigrafia, bijuteria...) comercialització artesana, on aprenen competències i tècniques d'atenció al client, escaparatisme i magatzematge; competències per empoderar als joves i millorar la comunicació, negociació, treball en equip, entre d'altres, i emprenedoria, per obrir portes a una altre via d'inserció i fomentar la seva creativitat. Paral•lelament es fa prospecció amb la fi d'intermediar amb empreses que vulguin col•laborar per la inserció dels joves.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d'Ocupació Juvenil, d'acord amb els Projectes Singulars de Garantia Juvenil, regulat per l'Ordre TSF/289/2016.

AJUNTAMENT EL PRAT DE LLOBREGAT / ÀPATS A DOMICILI
El servei d'Àpats Socials per a Persones Majors de 65 anys en el Prat de Llobregat és un servei creat el passat mes d'abril de 2016 entre els Serveis Socials de l'Ajuntament de El Prat de Llobregat i la Fundació Rubricatus, que treballa amb persones amb discapacitat psíquica que són les que fan els serveis.

És un servei municipal que vol garantir àpats de qualitat a les persones grans amb dependència reconeguda que visquin soles o amb una altra persona gran. Ofereix la preparació i la distribució d’àpats a domicili, un pla d’intervenció amb la persona usuària, d’acord amb una valoració prèvia de la seva situació sociofamiliar i econòmica i dels seus dèficits alimentaris.

 

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Suscripcion

Suscripción

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
Te informamos de que los datos de carácter personal que nos proporciones al rellenar el presente formulario serán tratados por Política privacidad

Publicador de contenidos