Institut GUTTMANN cerca voluntaris per a un estudi per saber què fer per mantenir el teu cervell sa

Secciones: T'interessa

Vols saber què fer per mantenir el teu cervell sa? La salut cerebral és clau per gaudir més i millor de la vida. Mantenir sa el nostre cervell és imprescindible per aconseguir una bona qualitat de vida. El Barcelona Brain Health Initiative (BBHI), promogut pel Institut Guttmann amb el suport de l'Obra Social “la Caixa”, és un estudi de recerca que pretén descobrir què podem fer per mantenir sa el cervell al llarg de la nostra vida.Per desenvolupar l'estudi es necessiten voluntaris sans (sense diagnòstic de malaltia neurològica o psiquiàtrica) d'entre 40 i 65 anys.

Participa a través del web: www.bbhi.cat

L'objectiu de l'estudi és demostrar què hàbits de vida saludables afavoreixen la bona salut cerebral al llarg dels anys. A partir d'aquesta premissa, l'estudi es planteja què pot fer l'individu perquè el seu cervell es mantingui sa i com optimitzar els seus recursos per prevenir o retardar l'aparició de malalties neurològiques.

L'estudi es divideix en tres fases:
Una primera fase de l'estudi, adreçada a tota la comunitat de voluntaris, es centrarà en recollir informació sobre els hàbits i estils de vida que són rellevants per la salut cerebral. Per a fer-ho, es proposarà als participants que periòdicament omplin una sèrie de qüestionaris  online a partir del seu perfil personal dins el web del projecte.
En una segona fase,  es seleccionarà de forma aleatoritzada un grup representatiu d' aproximadament 1500 persones a les que es convidarà a fer un seguiment a partir de visites en persona, recollint informació més precisa sobre la seva funció cognitiva com ara la memòria i la atenció; i  dels seus hàbits de vida. Aquestes proves inclouen ressonància magnètica,  electroencefalograma, avaluació neuropsicològica, proves físiques i extracció de sang, entre d’altres.

A més a més,  en una tercera fase, es proposarà a un subgrup de persones la possibilitat d'entrar en un programa  personalitzat on es donaran pautes individualitzades per a optimitzar els seus hàbits de vida relacionats amb la salut cerebral. Aquest programa comptarà amb la monitorització personalitzada dels hàbits a partir de un coach o entrenador personal, que via telemàtica, emprant una APP, estarà en permanent contacte amb els voluntaris, assegurant  la incorporació d’hàbits de vida saludables.
A més, hi ha previstes activitats de dinamització de caràcter lúdic, esportiu i de relacions socials per afavorir la cohesió entre els participants.
Durant el desenvolupament del projecte, els voluntaris estaran sempre en contacte amb els professionals del Institut Guttmann, que serà qui durà a terme totes les proves, tant en la fase de recollida de dades com després en les proves mèdiques.

Ambaixadors del projecte
Aquest projecte compta amb la participació de reconeguts ambaixadors de la vida pública del nostre país, del món de l'esport, la cuina, el coneixement, la cultura i els mitjans de comunicació que s'han sumat al Institut Guttmann amb aquesta iniciativa. Així, han participat com a ambaixadors del projecte, entre uns altres, Ferran Adrià, Carme Ruscalleda, Joel Joan, Nora Navas, Alex Corretja, Pedro de la Rosa, Carles Puyol, Mònica Terribas, Jordi Basté, Josep Cuní i el President de la Generalitat de Catalunya.

Les conclusions de l’estudi es posaran a l’abast de la societat i es podran consultar a www.bbhi.cat
 

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Suscripcion

Suscripción

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
Te informamos de que los datos de carácter personal que nos proporciones al rellenar el presente formulario serán tratados por Política privacidad

Publicador de contenidos