Nº 24 NOVEMBRE 2018

goalballespana.jpg
La selección española masculina de goalball consiguió a finales de septiembre el objetivo del ascenso en el Europeo B que se disputó en Chorzow (Polonia). Los chicos de Paco Monreal lograron una de las tres plazas que daban acceso al grupo de la elite continental en este deporte. Después de varios años entre tinieblas, el goalball español vuelve a estar donde se merece, junto a las mejores selecciones de Europa. El punto negativo del Campeonato de Europa B fue la eliminación en cuartos de final del combinado femenino.
carmen_orte_y_miguel_carballeda_durante_la_presentacion_del_cupon_del_dia_internacional_de_las_personas_mayores.jpg
El president de l'ONCE, Miguel Carballeda, i la directora general, de l'IMSERSO, Carmen Orte, van presentar el cupó dedicat al Dia Internacional de la Gent Gran. Cinc milions i mig de cupons portava el passat 1 d'octubre a la gent gran, coincidint amb la data de celebració d'aquest dia.
Preocupada por esta situación, Fundación ONCE llevará el tema hasta su IV Congreso Internacional ‘Universidad y Discapacidad’, que tendrá lugar en Madrid los próximos 15 y 16 de noviembre y que cuenta en su programa con una mesa redonda titulada ‘Redes internacionales por la educación inclusiva’.
foto_de_familia_0.jpg
La Unión Europea ratificó ayer, 1 de octubre, el Tratado de Marrakech, que obliga a sus 28 Estados miembro, incluido España, a facilitar libremente la producción y la transferencia internacional de libros adaptados a las personas ciegas, con discapacidad visual y con otras dificultades para acceder a textos impresos. La firma se produjo en Ginebra durante la Asamblea General de la Organización Mundial de la Propiedad Intelectual (OMPI).
foto_grupo.jpg
Fundación ONCE va clausurar el dimecres 3 d'octubre a Barcelona, Madrid i Sevilla la seva Acadèmia Digital, un projecte mitjançant el qual un total de 150 joves amb discapacitat s'han format en noves tecnologies. Això els ha permès augmentar la seva ocupabilitat mitjançant l'adquisició de competències digitals i laborals altament demandades per les empreses.
De cada barra de torró que es vengui a les pastisseries de Catalunya el Gremi farà una donació a la Fundación ONCE del Perro Guía (FOPG). Així vol contribuir a la conscienciació ciutadana sobre l’etiquetatge de productes amb braille contribuint a aconseguir la major accessibilitat i inclusió de les persones amb discapacitat visual.
ignasi_terraza_tocando_el_piano_0.jpg
El Festival Internacional de Jazz de Barcelona dedica en aquesta edició el seu ‘Retrat d’artista’ al pianista cec Ignasi Terraza. Terraza donarà cinc concerts en diferents formacions i en absoluta primícia a la ciutat, que ajudaran a dibuixar el perfil polièdric d’aquest excel·lent músic, pianista de referència i institució del jazz català.
conveni_once-sindic.jpg
Ambdues entitats es comprometen, respectivament, a fer més conegut i accessible el servei de defensa de drets del Síndic
formacion_curricular.jpg
Fundació ONCE ha elaborat i publicat una sèrie de guies universitàries perquè una vintena de títols de grau i màster puguin incloure el disseny per a tothom i l'accessibilitat en els seus currículums acadèmics, si ho desitgen.
cupon_221018ceros.jpg
La ONCE dedicó cuatro cupones a mostrar la realidad de las personas con sordoceguera. Correspondientes a los días 22, 23, 29 y 30 de octubre, estos cupones están basados en el folleto ‘¡Ojo!... ¿oído?’, elaborado por los humoristas gráficos Gallego&ampRey, en el que ofrecen una serie de pautas y recomendaciones sobre cómo identificar y entablar la comunicación con estas personas.
El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), principal plataforma de defensa dels drets del col·lectiu a Catalunya, celebra la tramitació, acordada al Parlament de Catalunya, del projecte de llei de modificació del llibre quart del Codi Civil Català. Aquesta reforma permetrà que les persones amb discapacitat sensorial puguin fer testament de forma privada i sense l'obligació d'anar acompanyades amb dos testimonis; a més, eliminarà les actuals restriccions per poder intervenir en qualitat de testimonis.
Fundación ONCE destinarà 2,6 milions d'euros en el període d'execució 2018-2022 per impulsar l'emprenedoria de persones amb discapacitat. Així consta a la convocatòria d'ajudes econòmiques a projectes d'emprenedoria aprovada per Fundación ONCE i que s'emmarca al Programa Operatiu del Fons Social Europeu d'Inclusió Social i Economia Social.
foto_de_familia_amor_no_es_control.jpg
La tricampeona del mundo de bádminton, Carolina Marín, y el campeón de Europa de baloncesto en silla de ruedas, Roberto Mena, prestan su imagen a una campaña que identifica conductas delictivas relacionadas con la ciberviolencia de género entre adolescentes
goalball.jpg
Dissabte 20 d'octubre, l'ONCE a Catalunya va celebrar la XXIII Gala de l'Esport a l'Auditori ONCE Catalunya. Un acte d’homenatge a tots i totes els esportistes cecs i amb discapacitat visual greu guardonats, els i les que han guanyat medalles a Campionats del Món, d’Europa o d’Espanya. I també als seus entrenadors, pilots i guies.
elecciones_1.jpg
El Consejo General de l'ONCE, màxim òrgan de govern de la institució, va aprovar la convocatòria per al proper dimarts 4 de desembre de les XI eleccions internes, la cita a la qual cada quatre anys estan cridats els afiliats i afiliades de l'Organització per a triar els seus representants a escala autonòmica (Consells territorials) i, fruit del resultat, es constitueix també el Consejo General. A Catalunya, hi haurà un total de 32 Mesas electorals.I s'elegiran 10 consellers.
santa_llucia_75_anys.jpg
Dissabte 15 de desembre, milers de persones cegues celebraran Santa Llúcia amb diverses activitats als 18 centres que l’ONCE té a tota Catalunya. A tots el centres passaran coses molt boniques i quasi simultàniament. Podrem escoltar les felicitacions de persones famoses que ens estimen molt. Farem un brindis molt especial i tindrem moltes sorpreses. Segur que us agrada molt la Diada! Animeu-vos a participar!
solidaris_2a_reunio.jpg
Els Premis Solidaris ONCE Catalunya tenen la finalitat de reconèixer i premiar aquelles persones, entitats, institucions, projectes i mitjans de comunicació i administracions que realitzen una labor solidària en el seu entorn d'influència i procuren la inclusió social de tots els ciutadans, la normalització i l'autonomia personal i l'accessibilitat universal, la vida independent, i que siguin coincidents amb els valors essencials de la Cultura Institucional del Grup Social ONCE. Els premiats destaquen per la seva sensibilitat social, la seva llarga trajectòria i la seva dedicació en pro dels drets socials dels més desafavorits. L’acte de lliurament serà el 10 de desembre a les 19.00 h a l’Auditori ONCE Catalunya

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

Juliol

« »
 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts