Fundación ONCE publica una sèrie de guies per ajudar les universitats a incloure el disseny per a tothom en els seus programes formatius

formacion_curricular.jpg

  

  

La iniciativa parteix del Llibre Blanc del Disseny per a Tothom en la Universitat, elaborat per la Coordinadora del Disseny per a Tothom, l'Institut de Majors i Serveis Socials (IMSERSO) i Fundación ONCE, i que va suposar un punt de partida per avançar en què el concepte de Disseny per a Tothom permeabilitzarà els currículums universitaris.

Primer van ser sis guies referides als currículums més tècnics, més propers als conceptes tradicionals d'accessibilitat: Arquitectura, Enginyeria de Camins, Canals i Ports, Informàtica, Telecomunicacions, Enginyeria industrial i Disseny.

Més endavant, i gràcies a un conveni amb Crue Universidades Españolas que feia possible arribar directament al món universitari, es van unir sis propostes més: Administració i Direcció d'Empreses, Dret, Medicina, Pedagogia, Psicologia i Treball Social. En 2016, gràcies al suport del Reial Patronat sobre Discapacitat i continuant de la mà de Crue Universidades Españolas, es van incorporar sis: Ciències Polítiques, Infermeria, Farmàcia, Periodisme, Sociologia i Teràpia Ocupacional.

En aquest marc, les últimes han estat les referents a Turisme i Educació (Educació infantil, Educació Primària, Educació Social i el Màster de Formació del Professorat).

Totes aquestes publicacions tenen un nexe en comú i és el de dur a la universitat el missatge que és imprescindible que els estudiants, els professionals del demà, comprenguin la diversitat de les persones i sàpiguen abordar les diferents necessitats des del primer moment en que concebin i dissenyin un entorn, un bé o un servei.

IV Congrés Internacional

Aquest missatge serà un dels que s'abordaran en el IV Congrés Internacional d'Universitats, que tindrà lloc a Madrid el 15 i el 16 de novembre i que pretén posar en relleu que l'àmbit universitari ha de ser un motor de canvi per a la inclusió.

Així, en aquesta edició, que coincideix amb el 70 aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans, l'objectiu general del congrés és constatar que l'educació superior i la Universitat són motors de canvi per a la inclusió, donant així compliment al que disposa l'article 26 de la Declaració Universal i l'article 24 de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat.

Es pretén posar en comú les experiències, bones pràctiques i investigacions més rellevants en matèria d'educació inclusiva, serveis d'atenció a la discapacitat, gestió de la inclusió, millora de l'ocupabilitat, accessibilitat universal i totes aquelles iniciatives i projectes relacionats amb la Universitat i les investigacions científiques que tenen a veure amb aquest àmbit.

Amb l'objectiu d'incrementar la presència de joves amb discapacitat a la universitat, Fundació ONCE treballa en diverses línies d'actuació que inclouen programes de sensibilització per facilitar als adolescents amb discapacitat el trànsit cap a l'educació superior; la concessió de beques d'estudi o la posada en marxa de pràctiques laborals per a joves universitaris amb discapacitat.


Més informació a la página web del Congrés. 

Link de descarrega de les guies, aquí. 
 


 

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

Octubre

« »
  1. L
  2. M
  3. M
  4. J
  5. V
  6. S
  7. D
  8. 1
  9. 2
  10. 3
  11. 4
  12. 5
  13. 6
  14. 7
  15. 8
  16. 9
  17. 10
  18. 11
  19. 12
  20. 13
  21. 14
  22. 15
  23. 16
  24. 17
  25. 18
  26. 19
  27. 20
  28. 21
  29. 22
  30. 23
  31. 24
  32. 25
  33. 26
  34. 27
  35. 28
  36. 29
  37. 30
  38. 31
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Suscripcion

Suscripción

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
Te informamos de que los datos de carácter personal que nos proporciones al rellenar el presente formulario serán tratados por Política privacidad

Publicador de contenidos