Nº 8 MAIG 2017

ok_persones_discapacitatcalendario_once_0009.jpg
Un total de 8.425 persones amb discapacitat es beneficiaran a Catalunya dels Programa Operatius d'Ocupació Juvenil (POEJ) i d'Inclusió Social i de l'Economia Social (POISES) que Fundació ONCE e Inserta Empleo, la seva entitat per a la formació i l'ocupació de les persones amb discapacitat, està desenvolupant des de gener de 2016 dins el nou període de programació del Fons Social Europeu, que es correspon amb el septenni 2014-2020. A més, gràcies a aquests programes a Catalunya es formaran 1.351 alumnes i s'aconseguiran 1.932 insercions laborals per a persones amb discapacitat.
La ONCE ha convocado la IV edición del Certamen Internacional de Investigación sobre Juego Responsable con el que la Organización pretende estimular y premiar investigaciones científicas que permitan identificar los efectos de la publicidad convencional en los comportamientos desordenados relacionados con los juegos de azar. El objetivo es realizar, en el futuro, campañas y estrategias publicitarias y de comunicación más adecuadas. El trabajo ganador recibirá 30.000 euros.
20_anv_cermi_010417.jpg
El 20 aniversario del Comité Español de Representantes de Personas con Discapacidad (CERMI) fue el motivo del cupón de la ONCE del sábado, 1 de abril. Cinco millones y medio de cupones difundirán la imagen y la labor de esta plataforma que representa y defiende a las personas con discapacidad.Nuestra organización se une a los actos que celebran el aniversario de esta plataforma.
foto_boti4.jpg
"La Il•lusió és la millor fórmula de caminar per la vida. L’esperança i l’optimisme ens donen l’empenta necessària per seguir lluitant pel més important que té un país; les persones", assegura en aquesta entrevista Enric Botí, president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya i nou vicepresident de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social a Catalunya.
eulalia_libro.jpg
El Col•legi Oficial de Treballadors Socials de Catalunya va celebrar, el passat dia 5 d'abril, el Dia Mundial del Treball Social amb un acte a La Sala de l'Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona (Sant Pere Més Baix, 7) amb un auditori ple de gom a gom. En el transcurs del mateix es va fer lliurament de la Medalla d'Or del Col•legi 2017 en la categoria de Trajectòria Professional a la treballadora social de l'ONCE, Maria Eulàlia Fontanals i Cabré. Un acte en el qual va quedar patent que és molt apreciada entre els afiliats i també entre els seus companys, el treballadors socials de l’Organització.
presentacion_reus.jpg
Dimarts 18 d’abril a la tarda a l’Agència administrativa de l’ONCE a Reus (Plaça de la Llibertat, 9) va tenir lloc la presa de possessió de la seva nova directora, Arantxa Vallespi, en substitució de Julián Julián Claveria. L’agència de Reus dóna serveis a 431 afiliats i té 88 venedors.
El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), principal plataforma del sector a Catalunya, se suma a la denúncia pública feta per Down Lleida després que un local nocturn de la ciutat impedís la matinada de dissabte 8 d’abril l'accés a un grup de persones amb síndrome de Down i altres discapacitats intel•lectuals membres de la seva entitat.Fets com el que van passar dissabte 8 d’abril en un local de Lleida vulneren la Convenció de l'ONU sobre drets de les persones amb discapacitat
fotocan_tusell.jpg
El alojamiento, cofinanciado por Fundación ONCE, dispone de 12 plazas y favorece la vida en comunidad de este colectivo.
escolares_participantes_1.jpg
Sota el lema ‘Som diferents, no indiferents. Activistes contra l'assetjament’ , a Catalunya, han participat 18.510 escolars i 396 professors de 222 centres educatius.
escacsentregagrupo.jpg
Amb una participació de 16 escaquistes, hi havia en joc mitja dotzena de places pel Campionat d’Espanya, que van aconseguir Albert Olivera, campió de Catalunya i també d’Espanya l’any passat, seguit d’Enrique Lopez, segon; Benito Defrutos, tercer i Manuel Pimienta, quart. I també Javier Muñoz i Jesús Ángel Ariste.
mari_carmen_paredes.jpg
L'atleta catalana, esportista de la Federació Espanyola d'Esports per a Cecs (FEDC), va pujar al podi amb un temps de 3 hores 9 minuts i 41 segons, tot just després de la japonesa Misato Michishita, que va obtenir la victòria amb 3 hores i 50 segons. Paredes, com és habitual, va competir pels carrers londinencs al costat del seu marit i guia, Lorenzo Sánchez. Van recórrer la tradicional prova de 42 quilòmetres, que van seguir més de 2 milions de persones i en la que a nivell popular van participar més de 40.000 corredors.
ilunion_bel_art_habitacion.jpg
ILUNION Hotels, pertanyent al grup d'empreses socials de l'ONCE i la seva Fundació, ha dut a terme una important reforma integral a l'hotel ILUNION Bel Art, un dels quatre establiments que la cadena té a Barcelona, que a més a més és un Centre Especial de treball (CET). La reforma, que va finalitzar el passat 15 d'abril, ha inclòs una renovació completa de les 94 habitacions de l'establiment, que han estat adaptades al disseny funcional de la marca.
barreras_foto_familia.jpg
La sede de la Delegación Territorial de la ONCE en Barcelona acogió el jueves 20 de abril la jornada ‘2017 ¿El final de las barreras arquitectónicas?’, organizadas por la agencia Servimedia y OTIS, líder mundial en fabricación de ascensores, escaleras mecánicas y andenes móviles.
avila-font.jpg
Ignacio Ávila y Joan Font, medallistas paralímpicos en Río de Janeiro y campeones del mundo de ciclismo en pista, participarán en la nueva edición de la Titan Desert.
santjordistandbcn_1.jpg
L'SBO va exposar revistes, llibres i contes en format Braille i daisy, entre d'altres, al seu estand de La Rambla; afiliats van descobrir, el diumenge 23, la Barcelona dels anys 20, seguint el llibre 'Vida privada' de Josep Mª de Sagarra; la DT va viure una festa literària i musical...I a Tarragona, la V Primavera Literària; lectura pública a la seu de l’ONCE a la Rambla Vella amb fons musical; homenatge a l'escriptor afiliat Ralph Barby i Revetlla Literària.
arterogrupo_horizontal.jpg
El ciclista de Sant Celoní afiliat a l’ONCE Joan Josep Artero ha rebut la Medalla d'Honor de la "Volta" ciclista a Catalunya en reconeixement a la seva contribució al ciclisme. L'acte, presidit per la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, va tenir al Palau de Pedralbes en el decurs de la presentació de la 97a edició de la Volta Ciclista a Catalunya.
la_mirada_tactil_-_museu_de_terrassa_3.jpg
L’exposició permanent 'Retall d Ahir i d Avui' inclou un plafó de presentació de La Mirada Tàctil, un mòdul informatiu on inclou el guió expositiu en braille pels visitants amb ceguesa i macrocaracters pels que tenen dificultats visuals lleus.

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Publicador de continguts

Webs de ONCE

Logo de la web de ONCE (Abrir en nueva ventana)