Nº 40 ABRIL 2020

boqueria_tast_a_cegues_grup.jpg
En el ‘Tast a cegues’, directius del propi mercat, periodistes i gastrònoms van poder experimentar en primera persona com es mengen uns calamarsets, maduixes o una truita sense veure, amb un antifaç. Dues tècniques de rehabilitació de l’ONCE, Maria José Seseña i Leticia Vieitez, van explicar com s’ordenen els aliments al plat, seguint les pautes de les agulles del rellotge i com cal omplir un got d’aigua.
kiosco_vilanova_boti_arnau_martos.jpg
El nou disseny compleix amb els requisits d’accessibilitat universal per a la persona que exerceix la venda i també per als compradors. L'exposició dels productes de joc, amb més superfície de vidre, és més clara i organitzada per ajudar al client en la seva elecció.
concurso_escolar_once_bandera.jpg
Més de 12.000 estudiants i 183 mestres de Catalunya han dissenyat banderes i himnes per la inclusió de la discapacitat.
tiflos_jurado_poesia.jpg
La seva obra 'De mudanzas' ha estat seleccionada entre els 367 treballs que optaven al premi en aquesta mateixa modalitat literària. Es tracta "d’un llibre d'una gran bellesa en una contemplació del canvi de vida, del desarrelament, de la mobilitat. A més, és un llibre que connecta amb la tradició i amb la pregunta de què significa viure", destaca el jurat.
cupo_igualtatjpg.jpg
Divendres 6 de març va tenir lloc a l’Auditori de l’Institut Català de les Dones, la presentació del Cupó que l’ONCE dedicà diumenge 8 de març al Dia Internacional de la Dona. 5,5 milions de cupons van portar escrit la Generació Igualtat: Pels drets de les dones i un futur igualitari. L'Institut Català de les Dones (ICD) va donar a conèixer la producció per part de l’ICD de diversos materials de prevenció i sensibilització de les violències masclistes i sexuals en el sistema de lectura i escriptura tàctil braille.
fundacion_once_ceoe.jpg
Fundació ONCE, la Conferència de Consells Socials de les Universitats Espanyoles (CCS) i Fundació CEOE van signar divendres 6 de març un conveni de col·laboració per posar en marxa el Programa RADIA, que conté mesures de captació i formació d'universitàries amb discapacitat en l'àmbit tecnològic.
cupon_perro_guia.jpg
A Catalunya treballen 189 gossos guia (157 a Barcelona; 14 a Girona; 1 a Lleida i 17 a Tarragona) que proporcionen més mobilitat i accessibilitat a les persones cegues que són les seves usuàries.
sant_cugat_monestir_cupo_ceros.jpg
Serà dimarts 14 d’abril. El monestir de Sant Cugat és una antiga abadia benedictina que va ser construït entre els segles IX i XIV.
cabecera_catalunya.jpg
A causa de la situació excepcional que estem vivint, des d'ONCE Catalunya hem decidit avançar la publicació d'aquest Butlletí amb els temes d'actualitat recollits fins al moment, que com podran comprovar s'han vist minvats.
cabecera_juegos_fondo_10_0.jpg
Des dels equips de l’estructura comercial i territorial de l’ONCE Catalunya estem portant a terme un programa de seguiment i suport a tots els agents venedors per a que tots estiguin ben informats i es puguin resoldre els dubtes que es tinguin en aquest temps de suspensió provisional de la venda.L’ONCE Catalunya vol agrair la solidaritat de la ciutadania i continuarà donant suport als seus més de 10.000 afiliats per tots els mitjans disponibles per acompanyar i ajudar a les persones amb discapacitat, un col·lectiu especialment sensible i vulnerable.
once_atencion_telefonica.jpg
Des de la direcció d'ONCE Catalunya i des del Consell Territorial estem redoblant els esforços per estar encara més a prop dels 2.500 venedors, dels més de 10.000 afiliats, de la plantilla de treballadors i agents socials que formem la gran família de l'ONCE a Catalunya. Són dies difícils, de quedar-nos a casa, i us volem transmetre el nostre escalf i la nostra solidaritat. I ho fem ara telemàticament i des del mòbil amb la finalitat que el nostre vincle segueixi viu i la nostra veu serveixi per a sentir-nos sempre acompanyats. Agraïm la resposta responsable de tots, l'ajuda i el suport que ens donem els uns als altres perquè ens necessitem junts, ara i en el futur. El Grup Social ONCE, especialment amb l'actuació dels serveis socials de la Delegació Territorial d’ONCE Catalunya i la tasca dels seus voluntaris i voluntàries, està portant a la pràctica des del dilluns 16 de març un pla urgent d'atenció a les persones cegues i amb discapacitat, especialment aquelles que són majors, viuen soles i, per la situació general provocada pel coronavirus, necessiten una major atenció.
miguel_carballeda.jpg
El president del Grup Social ONCE, Miguel Carballeda, s'adreça a tots els afiliats i treballadors de l'ONCE, Fundación ONCE i ILUNION: "Hem defensat sempre que som persones que treballen per a persones, que tenim una especial capacitat de ser capaços i així continuarà sent, molt més en circumstàncies tan delicades com les que estem vivint. Són dies durs, però tots hem demostrat que sabem superar les dificultats sempre units i amb il·lusió. Estigueu segurs que tirarem endavant i afrontarem el futur més forts desplegant la nostra singular capacitat de ser capaços".

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts