Ja tenim guanyadors a Lleida, Girona i Tarragona del 36 Concurs Escolar: 'La mirada de tod@s'

Seccions: Protagonistes
concurso_escolar_once_bandera.jpg

A Catalunya han participat, en el 36 concurs escolar del Grup Social ONCE, un total de 12.247 alumnes (6.839 de Barcelona; 2.960 de Tarragona; 1.318 de Girona i 1.130 de Lleida) i 183 docents de 156 centres educatius de Catalunya. Ho han fet  dissenyant banderes i himnes per la inclusió de les persones amb discapacitat. Seran protagonistes de la World Blindness Summit Madrid 2020, la major assemblea mundial de persones cegues, portant la #inclusionXbandera, prevista pel mes de juny. Han treballat estudiants dels centres educatius públics, concertats i privats, des de Primària fins a Batxillerat, a més d'Educació Especial i Formació Professional.

Sota el lema ‘ONCE upon a time. La mirada de tod@s’, aquest programa de sensibilització educativa ha propiciat treballar a l'aula de manera activa el canvi d'actituds, la convivència respectuosa i reflexionar sobre qüestions que tenen a veure amb el seu entorn social més proper.

Ja tenim guanyadors a Girona, Lleida i Tarragona. A Barcelona, donada l'alarma decretada pel Govern d'Espanya, el jurat no s'ha pogut reunir. El jurat ha valorat de manera especial la creativitat, la qualitat, el missatge i l'accessibilitat dels treballs presentats.

Girona
CATEGORIA A: 3r i 4t de Primària
Col·legi: Escola Joaquim Cusí i Furtunet
Curs: 3r de Primària
Professora: Eva Serra
CATEGORIA B: 5è i 6è de Primària
Col·legi: Escola Carrilet
Curs: 5è de Primària
Professora: Loreto Pitarque
CATEGORIA C: ESO i FP Bàsica
Col·legi: Montessori-Palau
Curs: 2º ESO
Professora: Marta Carreras

El jurat de Girona ha estat format per Francisco Rodríguez, director de l’ONCE a Girona, com a president; Adrià Vila, conseller territorial de l’ONCE a Catalunya; Eva Maria Palau, regidora d’educació, esports i seguretat en el treball de l’Ajuntament de Girona; Xavier Vila, cap de l’àrea de coordinació i planificació dels serveis territorials d’educació a Girona; Alex Martí, director TV Girona; Maria Sánchez, professora itinerant del Centre de Recursos Educatius ONCE Barcelona.


Lleida
CATEGORIA A: 3r i 4t de Primària
Col·legi: Escola Abat Ruera
Curs: 4t de Primària
Professora: Blanca Peña
CATEGORIA B: 5è i 6è de Primària
Col·legi: Escola Mossèn Albert Vives
Curs: 6è de Primària
Professora: Esther Pujol
CATEGORIA C: ESO i FP Bàsica
Col·legio: Institut Els Planells
Curs: 2n ESO
Professora: Montse Miralles

El jurat de Lleida ha estat format per Marcelino Cid, director de l’agència de l’ONCE a Lleida, com a president; Rafaela Pérez, vicepresidenta primera del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya; Nuria Llovet, mestra de l’equip educatiu de deficients visuals a Lleida; Francesc Guillaumet, director del diari La Manyana; Gloria Farré, subdirectora del diari Segre i Josep Mesalles, professor de l’Escola d’Art pública Leandre Cristòfol.

Tarragona
CATEGORIA A: 3r i 4t de Primària
Col·legi: Escola Maspujols
Curs: 4t de Primària
Professora: Irene Jardim
CATEGORIA B: 5è i 6è de Primària
Col·legi: Escola Cèsar August (Tarragona)
Curs: 6è de Primària
Professor: David Jiménez
CATEGORIA C: ESO i FP Bàsica
Col·legi: Institut La Sénia
Curs: 4º ESO
Professora: Rosalia Serralta

El jurat de Tarragona ha estat format per Raquel Saavedra, directora de l’ONCE a Tarragona, com a presidenta; Rafaela Pérez, vicepresidenta primera del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya; Joan Martínez, tècnic municipal en serveis educatius de l’ajuntament de Tarragona; Norian Muñoz, periodista del Diari de Tarragona i Clara Espinach, professora de l’ONCE a Tarragona.

La participació s'ha realitzat per aules completes (una feina-un aula) dirigides per un mestre. Els estudiants de Primària, Secundària i Educació Especial (Categories A, B, C i E) han dissenyat una bandera que simbolitzi el moviment per la inclusió. La bandera ha estat titulada i per facilitar l'accessibilitat a la feina incorpora una audiodescripció amb una durada màxima d'un minut.

Els participants han pogut seleccionar retalls de revistes i diaris, utilitzar imatges d'Internet, fer fotos ells mateixos o realitzar una barreja de les opcions anteriors. Els estudiants de FP i Batxillerat (Categoria D) han presentat un himne que, per a ells, representa el moviment social per la inclusió i amb una durada màxima de 2:30 minuts. Des de la web del concurs s'ha posat a disposició dels participants diverses bases musicals per triar una o fusionar diverses i posar-li lletra. L'himne s'ha acompanyat d'un títol, que no supera els 140 caràcters, i un text amb la lletra perquè sigui més accessible.

La pàgina web            http://www.concursoescolaronce.es/ 
Twitter                        @ConcursoONCE
Facebook                   facebook.com/concursoescolarONCE  
YouTube                     http://www.youtube.com/user/concursoescolaronce
Instagram                   https://www.instagram.com/concursoonce/

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts