Ja tenim guanyadors a Lleida, Girona i Tarragona del 36 Concurs Escolar: 'La mirada de tod@s'

Seccions: Protagonistes
concurso_escolar_once_bandera.jpg

A Catalunya han participat, en el 36 concurs escolar del Grup Social ONCE, un total de 12.247 alumnes (6.839 de Barcelona; 2.960 de Tarragona; 1.318 de Girona i 1.130 de Lleida) i 183 docents de 156 centres educatius de Catalunya. Ho han fet  dissenyant banderes i himnes per la inclusió de les persones amb discapacitat. Seran protagonistes de la World Blindness Summit Madrid 2020, la major assemblea mundial de persones cegues, portant la #inclusionXbandera, prevista pel mes de juny. Han treballat estudiants dels centres educatius públics, concertats i privats, des de Primària fins a Batxillerat, a més d'Educació Especial i Formació Professional.

Sota el lema ‘ONCE upon a time. La mirada de tod@s’, aquest programa de sensibilització educativa ha propiciat treballar a l'aula de manera activa el canvi d'actituds, la convivència respectuosa i reflexionar sobre qüestions que tenen a veure amb el seu entorn social més proper.

Ja tenim guanyadors a Girona, Lleida i Tarragona. A Barcelona, donada l'alarma decretada pel Govern d'Espanya, el jurat no s'ha pogut reunir. El jurat ha valorat de manera especial la creativitat, la qualitat, el missatge i l'accessibilitat dels treballs presentats.

Girona
CATEGORIA A: 3r i 4t de Primària
Col·legi: Escola Joaquim Cusí i Furtunet
Curs: 3r de Primària
Professora: Eva Serra
CATEGORIA B: 5è i 6è de Primària
Col·legi: Escola Carrilet
Curs: 5è de Primària
Professora: Loreto Pitarque
CATEGORIA C: ESO i FP Bàsica
Col·legi: Montessori-Palau
Curs: 2º ESO
Professora: Marta Carreras

El jurat de Girona ha estat format per Francisco Rodríguez, director de l’ONCE a Girona, com a president; Adrià Vila, conseller territorial de l’ONCE a Catalunya; Eva Maria Palau, regidora d’educació, esports i seguretat en el treball de l’Ajuntament de Girona; Xavier Vila, cap de l’àrea de coordinació i planificació dels serveis territorials d’educació a Girona; Alex Martí, director TV Girona; Maria Sánchez, professora itinerant del Centre de Recursos Educatius ONCE Barcelona.


Lleida
CATEGORIA A: 3r i 4t de Primària
Col·legi: Escola Abat Ruera
Curs: 4t de Primària
Professora: Blanca Peña
CATEGORIA B: 5è i 6è de Primària
Col·legi: Escola Mossèn Albert Vives
Curs: 6è de Primària
Professora: Esther Pujol
CATEGORIA C: ESO i FP Bàsica
Col·legio: Institut Els Planells
Curs: 2n ESO
Professora: Montse Miralles

El jurat de Lleida ha estat format per Marcelino Cid, director de l’agència de l’ONCE a Lleida, com a president; Rafaela Pérez, vicepresidenta primera del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya; Nuria Llovet, mestra de l’equip educatiu de deficients visuals a Lleida; Francesc Guillaumet, director del diari La Manyana; Gloria Farré, subdirectora del diari Segre i Josep Mesalles, professor de l’Escola d’Art pública Leandre Cristòfol.

Tarragona
CATEGORIA A: 3r i 4t de Primària
Col·legi: Escola Maspujols
Curs: 4t de Primària
Professora: Irene Jardim
CATEGORIA B: 5è i 6è de Primària
Col·legi: Escola Cèsar August (Tarragona)
Curs: 6è de Primària
Professor: David Jiménez
CATEGORIA C: ESO i FP Bàsica
Col·legi: Institut La Sénia
Curs: 4º ESO
Professora: Rosalia Serralta

El jurat de Tarragona ha estat format per Raquel Saavedra, directora de l’ONCE a Tarragona, com a presidenta; Rafaela Pérez, vicepresidenta primera del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya; Joan Martínez, tècnic municipal en serveis educatius de l’ajuntament de Tarragona; Norian Muñoz, periodista del Diari de Tarragona i Clara Espinach, professora de l’ONCE a Tarragona.

La participació s'ha realitzat per aules completes (una feina-un aula) dirigides per un mestre. Els estudiants de Primària, Secundària i Educació Especial (Categories A, B, C i E) han dissenyat una bandera que simbolitzi el moviment per la inclusió. La bandera ha estat titulada i per facilitar l'accessibilitat a la feina incorpora una audiodescripció amb una durada màxima d'un minut.

Els participants han pogut seleccionar retalls de revistes i diaris, utilitzar imatges d'Internet, fer fotos ells mateixos o realitzar una barreja de les opcions anteriors. Els estudiants de FP i Batxillerat (Categoria D) han presentat un himne que, per a ells, representa el moviment social per la inclusió i amb una durada màxima de 2:30 minuts. Des de la web del concurs s'ha posat a disposició dels participants diverses bases musicals per triar una o fusionar diverses i posar-li lletra. L'himne s'ha acompanyat d'un títol, que no supera els 140 caràcters, i un text amb la lletra perquè sigui més accessible.

La pàgina web            http://www.concursoescolaronce.es/ 
Twitter                        @ConcursoONCE
Facebook                   facebook.com/concursoescolarONCE  
YouTube                     http://www.youtube.com/user/concursoescolaronce
Instagram                   https://www.instagram.com/concursoonce/

RRSS_Compartir

Compartir :

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

Novembre

« »
 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya

Publicador de continguts