Units per a promoure la presència de més dones amb discapacitat en l'àmbit tecnològic

fundacion_once_ceoe.jpg

Fundació ONCE, la Conferència de Consells Socials de les Universitats Espanyoles (CCS) i Fundació CEOE van signar divendres 6 de març un conveni de col·laboració per posar en marxa el Programa RADIA, que conté mesures de captació i formació d'universitàries amb discapacitat en l'àmbit tecnològic.

En concret, l'acord el van subscriure Alberto Durán, vicepresident executiu de Fundació ONCE; Antonio Abril, president de la CCS, i José Alberto González-Ruiz, secretari general de la CEOE, amb l'objectiu d'incrementar el nombre d'universitàries amb discapacitat que treballen en l'àrea de tecnologia digital de les empreses.

En la seva intervenció, Alberto Durán va posar de manifest "la necessitat de treballar de manera col·laborativa entre entitats socials, empreses i universitats per poder minorar la bretxa de gènere tant en el món universitari com en el mercat laboral. Des de la nostra creació ens fixem entre els nostres objectius la promoció del talent de les persones amb discapacitat, i en aquest sentit creiem que la incorporació de dones joves amb discapacitat al programa RADIA suposarà un reflex de la composició de la nostra societat”.

El president de la CCS va destacar que "Espanya és un dels països europeus amb menor percentatge d'universitaris matriculats en àrees de coneixement STEM (ciències, tecnologies, enginyeries i matemàtiques) que, en principi, són les que oferiran millor ocupabilitat en un futur pròxim. El problema s'agreuja per la bretxa de gènere existent, ja que les dones, que representen el 55% dels estudiants en les nostres universitats, només són el 32% de les matrícules en les disciplines tecnològiques. Atès que la integració de la discapacitat a la universitat i en l'ocupació és una responsabilitat de tota la societat, cobra tot el sentit aquest programa”.

Finalment, el secretari general de CEOE va destacar la tasca de les empreses espanyoles en l'impuls de l'ocupació per a les persones amb discapacitat, partint de la formació "clau per al desenvolupament professional". En concret, José Alberto González-Ruiz va voler destacar la feina que el teixit empresarial espanyol porta realitzant en els últims mesos per desenvolupar els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030, entre els quals hi ha la reducció de les desigualtats i la igualtat de gènere.

Programa RADIA
Amb la signatura d'aquest conveni, les tres entitats donen el tret de sortida al 'Programa RADIA WOMEN'S DIGITAL INCLUSIÓN', anomenat així en honor a Radia Pelman, la creadora d'un dels protocols de comunicació més utilitzats del món que fa que les xarxes funcionin correctament, siguin estables, robustes i segures.

El principal objectiu de RADIA és afavorir la inserció de persones amb discapacitat en entorns de treball digital i oferir oportunitats a les dones amb discapacitat, que constitueixen el grup que menys opcions té de desenvolupament professional en els àmbits tecnològics.

Actualment, només un de cada sis especialistes TIC incorporats al mercat laboral són dones. Per això s'han d'afavorir més programes de formació i ocupació que incloguin a més dones al sector digital, reconeixent tant el valor de les seves contribucions com el seu talent, una cosa essencial per construir una societat digital inclusiva, competitiva i dinàmica.

Des d'aquesta perspectiva, RADIA estableix una sèrie de passos encaminats a augmentar el nombre d'universitàries amb discapacitat assegudes en llocs de treball basats en el maneig de tecnologia digital.

D'aquesta manera, el conveni fixa un calendari d'accions que comença amb l'acostament de la tecnologia a un grup d'alumnes que cursin o hagin finalitzat recentment estudis universitaris de grau o màster, a través d'una dotzena de sessions informatives en online i presencials.

Posteriorment, les participants tindran l'oportunitat de conèixer perfils professionals de dones en l'àmbit tecnològic i en els seus contextos reals amb l'acompanyament de mentores.

Ja en una segona fase, cada participant triarà una mentora que li anirà orientant professionalment de forma mensual i que li proporcionarà referències i ajuda en la seva àrea d'interès. Finalment, el programa conclou amb la formació accelerada i l'oferta de pràctiques laborals en empreses a una desena d'estudiants acompanyades per mentores.

El programa RADIA està liderat per Fundació ONCE, que seleccionarà i becarà les participants, i compta amb la col·laboració de la CCS, encarregada de promoure la iniciativa entre les universitats, i de la CEOE, que aportarà empreses per a les pràctiques professionals de les alumnes.

RRSS_Compartir

Compartir :

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

  1. dl
  2. dt
  3. dc
  4. dj
  5. dv
  6. ds
  7. dg
  8. 1
  9. 2
  10. 3
  11. 4
  12. 5
  13. 6
  14. 7
  15. 8
  16. 9
  17. 10
  18. 11
  19. 12
  20. 13
  21. 14
  22. 15
  23. 16
  24. 17
  25. 18
  26. 19
  27. 20
  28. 21
  29. 22
  30. 23
  31. 24
  32. 25
  33. 26
  34. 27
  35. 28
  36. 29
  37. 30
  38. 31
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts