Nº 38 FEBRER 2020

pere_ribes_libro.jpg
Dijous 16 de gener va tenir lloc, a la Biblioteca Pública Arús (passeig de Sant Joan, 26 de Barcelona), la presentació del llibre Pere Ribes, És quan faig ràdio que hi veig clar, de Pilar Riera i publicat per l’editorial Oliveras. Amb la participació de Manel Eiximeno, director del Centre de Recursos Educatius ONCE Barcelona.
cuponnavidad2020ceros.jpg
Quatre milions van anar a Barcelona, on la venedora de l'ONCE Marina de Julián, persona sordcega, va vendre 10 cupons premiats amb 400.000 euros cadascun. Altres quatre milions d’euros van portar la il·lusió de l'ONCE a El Prat de Llobregat, on el venedor David Higuera va donar 10 cupons premiats.
dia_braille.jpg
L’ONCE va celebrar dissabte 4 de gener el Dia Mundial del Braille. A Barcelona, es van fer una sèrie d’activitats que es van portar a terme durant tot el matí i a diferents espais. L’ONCE va instal·lar una carpa a la Plaça de la Mercè, on el visitant va poder veure contes en relleu i conèixer alfabets en Braille. També va poder escriure el seu nom en Braille amb la màquina Perkins i va poder participar a Endevinalles per descobrir frases secretes escrites en aquests 6 punts màgics que van obrir la cultura a les persones cegues. L’escriptora Coia Valls en tinta i, el periodista afiliat, Guille Fernández, en Braille van fer la lectura del Manifest del Dia Mundial del Braille. I es va fer una representació teatral d’un fragment de l’obra de teatre 'Els camins de la llum'. El fragment va ser de Louis Braille quan era un nen i la seva mare, interpretat per Josep Maria Piñol i Núria Carazo.
emprendedores_2019.jpg
En els seus 30 anys d'existència, l'entitat ha finançat 1.823 iniciatives emprenedores; 77 en l'últim any.
seat_afiliado_con_600.jpg
Un grup de persones cegues afiliades a l’ONCE van visitar dimecres15 de gener, la Col·lecció de SEAT a la Zona Franca de Barcelona. Van poder tocar alguns tresors de la història automobilística espanyola de la nau A-122, on es troba la Col·lecció de Cotxes Històrics, amb 325 models fabricats en l'últim mig segle. Entre ells, el llegendari 600 i el 1.400. També altres cotxes clàssics com el Panda o els models amb noms de ciutats, com el Toledo, l'Ibiza o el Leon.
avila-font_1.jpg
Tres medalles d'or per al tàndem Ignasi Ávila #8211 Joan Font, altres tres de plata per a la parella Pepi Benitez #8211 Fina Casas i una de bronze per als debutants Eduardo Ester #8211 David Juan, va ser l'espectacular balanç.
L’Alfonso Borrás Brell, ha rebut el primer premi de la diplomatura universitària o títol de grau, dotat amb 750 euros i la Gemma Pleixats Mateu, ha rebut el segon premi, dotat amb 625 euros. I Joan Josep Bestard Bou, ha rebut el premi de Doctorat, dotat amb 800 euros.
cupo_relo_lleida.jpg
Dimecres 22 de gener, a la pròpia Seu Vella, va tenir l’acte de presentació del Cupó que l’ONCE dedicà sis dies més tard al rellotge del Campanar de La Seu Vella dintre de la sèrie ‘Ciutats en punt i hora’. 5,5 milions de cupons van portar el temps de Lleida per tot l’Estat. L’acte va comptar amb la participació de Joan Baigol, director del Consorci del Turó de la Seu Vella de Lleida; Marcelino Cid, director de l’agència de l’ONCE a Lleida i representants municipals.
roc_boronat_rafael_vallbona_amb_ester_franquesa.jpg
Hauran d’avaluar les 73 obres presentades: 67 títols, a la categoria de narrativa i 6 la categoria de prosa, per a persones cegues o amb discapacitat visual greu. Els guanyadors i/o guanyadores es coneixeran durant el primer trimestre del 2020 i els guardons es lliuraran dijous 26 de març a les 18.00 h a l'Auditori ONCE Catalunya.
john_hoffman.jpg
John Hoffman, conseller delegat de GSMA, organitzadora del Mobile World Congress i Therese Jamaa, general manager del MWC, van visitar el dijous 23 de gener la seu de l’ONCE a Catalunya. En aquesta trobada amb el delegat territorial, Enric Botí i Manel Eiximeno, director del Centre de Recursos Educatius- CRE ONCE Barcelona, van tenir l’oportunitat de conèixer cóm les tecnologies accessibles fan més fàcil la vida de les persones cegues. I ho van fer de la mà d'en Pol Montserrat i l'Arense Rodríguez, dos alumnes cecs amb els què van interactuar amb el seu Instagram i el seu WhatsApp mitjançant la síntesis de veu i una línia Braille.
kiosco_cornella_foto_familia_.jpg
Un model més accessible per a tots els agents venedors amb discapacitat, més ecològic per la tipologia de productes de construcció i els seus consums i que facilita la comunicació amb el públic. La idea és que es vagin implantant progressivament a tot Catalunya. L’acte va comptar amb la participació d’Antoni Balmón, alcalde de Cornellà de Llobregat; Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya i la venedora dels productes de joc de l’Organització, María de Guia Burón.
amazon.jpg
El passat 14 de gener un grup de 24 de treballadors d’Amazon, vinguts de diferents punts del món, van visitar les instal·lacions d’ONCE Catalunya. I van conèixer de primera mà els serveis socials personalitzats que reben les persones cegues a Catalunya.

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts